• Mail naar @groesbeek komt vanaf 1 maart niet meer aan

(23-02-2017)

Op 1 maart gaan de e-mailadressen die eindigen op @groesbeek.nl definitief uit de lucht. De gemeente gebruikt al ruim een jaar e-mailadressen die eindigen op @bergendal.nl. E-mails aan @groesbeek.nl werden met een korte toelichting doorgeleid naar het juiste adres. Dit stopt op 1 maart 2017. Mensen die een e-mail naar een adres met @groesbeek.nl sturen krijgen vanaf die datum een melding dat het bericht niet kan worden bezorgd.

• Gemeentehuis gesloten op 27 februari

(23-02-2017)

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 27 februari gesloten.

• Cursus ‘Omgaan met geld’ ROC Nijmegen

(21-02-2017)

Op dinsdag 14 maart start weer de cursus ‘Omgaan met Geld’ van het ROC Nijmegen in Groesbeek. Er is nog plaats en de cursus is gratis.

• 200 jaar Koninkrijk Leuth en Kekerdom

(21-02-2017)

Op 1 maart 1817 werden Leuth en Kekerdom door grenscorrecties Nederlands. Beide maken nu 200 jaar onderdeel uit van ons koninkrijk. Op zaterdag 4 maart staan we hier uitgebreid bij stil. Dit gebeurt onder meer door de ondertekening van een ‘akte van overdracht’  door commissaris van de Koning Cornielje en de burgemeesters Northing (Kleve), Steins (Kranenburg) en Slinkman (Berg en Dal).

• Wat doet de gemeente tegen de komst van de windmolens?

(21-02-2017)

Berg en Dal onderneemt op verschillende fronten actie tegen de Kranenburgse plannen voor een windmolenpark aan de Kartenspielerweg. Wat de gemeente allemaal doet leest u hieronder.

• Vogelhuisjes tegen schade aan voetbalvelden

(21-02-2017)

In maart krijgen alle voetbalclubs 5 vogelhuisjes van de gemeente. De vogelhuisjes zijn speciaal voor spreeuwen. Want spreeuwen kunnen ervoor zorgen dat de grasmatten heel blijven.

• Loket Duurzaam Wonen Plus helpt mensen op weg

(21-02-2017)

Meer dan 350 inwoners uit de regio Nijmegen kwamen de afgelopen 4 maanden langs bij Loket Duurzaam Wonen Plus voor informatie en advies. Er waren veel vragen over isoleren van de woning en duurzame warmtevoorzieningen. Maar ook: “Wat zijn alternatieven voor het stoken op gas, hoe kan ik mijn woning verbeteren, comfortabeler maken en besparen op energiekosten”.

• Wandelkaart Rijkswald verschenen

(15-02-2017)
    Foto door Stadtmarketing Kleve

Deze week is een zeer gedetailleerde wandelkaart van het Rijkswald en omgeving verschenen. Het Rijkswald is het grootste aaneengesloten bosgebied van de Niederrhein van meer dan vijfduizend hectare. De kaart toont dit bosrijke gebied tussen Nijmegen en Kleef inclusief alle mogelijke bos- en landweggetjes.

• Aanvragen Doe Mee! regeling 2016 kan nog tot 1 maart 2017

(14-02-2017)

U kunt nog tot 1 maart 2017 een aanvraag doen voor de Doe Mee!-regeling voor kosten die u in 2016 heeft gemaakt. Het gaat om kosten voor deelname aan sport, cultuur of sociale activiteiten.

• Sleuteloverdracht carnaval

Foto van Henk Baron

Op vrijdag 24 februari ontvangen de prinses en zeven prinsen carnaval de symbolische sleutel van de gemeente Berg en Dal van burgemeester Mark Slinkman. De overdracht van de sleutels is de officiële start van carnaval.

• Wat vindt u van de Energievisie van de gemeente?

(14-02-2017)

De gemeenteraad heeft 2 februari de concept Energievisie 2017-2020 van de gemeente Berg en Dal vastgesteld. We horen graag wat u van de Energievisie vindt. En we horen ook graag welke ideeën u heeft om samen onze gemeente klimaatneutraal te maken. Klimaatneutraal betekent dat je niet bijdraagt aan klimaatverandering, dat er geen effect is op het klimaat..

• Leeftijdsbandjes tijdens carnaval

(14-02-2017)

Carnaval staat voor de deur. Om te voorkomen dat jongeren onder de 18 jaar alcohol drinken, gaan we ook dit jaar gemeentebreed werken met leeftijdsbandjes.

• Uit de raad van 2 februari: verkeer in goede banen

(14-02-2017)

De gemeenteraad stond allereerst stil bij het overlijden van de heer Jan Poelen. Mevrouw Ten Doesschate haalde mooie herinneringen op. Hierna volgde 1 minuut stilte. Jan was het langst zittende raadslid en dus de nestor van de raad. Die eer heeft nu mevrouw Ten Doesschate.

• Bezoek groep 8 Martinusschool aan gemeentehuis

(14-02-2017)

In januari bezochten twee gemeenteraadsleden de Martinusschool in Millingen aan de Rijn. De school is op dit moment bezig met een project over onder andere (lokale) politiek. De raadsleden hebben toen iets over dit onderwerp verteld.

• Verkiezingen maart 2017: stemmen met kiezerspas

(01-02-2017)

Wilt u komende Tweede Kamerverkiezingen in een willekeurig stembureau buiten onze gemeente stemmen? Dan kan dat met een kiezerspas. U kunt een kiezerspas aanvragen bij de gemeente. Dit kan schriftelijk of mondeling.

• Verkiezingen maart 2017: stemmen bij volmacht

(01-02-2017)

Wilt u dat iemand anders voor u gaat stemmen bij de komende Tweede Kamerverkiezingen? Dan kan dat door te stemmen bij volmacht. U kunt dit op twee manieren regelen. U kunt schriftelijk een volmachtsbewijs aanvragen bij de gemeente. Of u kunt iemand machtigen door uw stempas of kiezerspas over te dragen.

• Van Randwijckweg afgesloten

(31-01-2017)

De Van Randwijckweg is van 6 februari t/m 31 maart afgesloten voor alle verkeer. Het gaat om het stuk tussen de Rijksstraatweg en de Nieuwe Holleweg. De Van Randwijckweg krijgt een grote onderhoudsbeurt.

• Omleiding op de Hoflaan in Groesbeek

(30-01-2017)

De gemeente Berg en Dal gaat de Hoflaan van de kruising Dorpstraat tot aan de Mariendaalseweg herinrichten. De riolering, het asfalt, de openbare verlichting en het voetpad zijn toe aan vernieuwing. De omleiding wordt via borden aangeven.

Snel naar

Snelmenu