Bezoek groep 8 Martinusschool aan gemeentehuis

In januari bezochten twee gemeenteraadsleden de Martinusschool in Millingen aan de Rijn. De school is op dit moment bezig met een project over onder andere (lokale) politiek. De raadsleden hebben toen iets over dit onderwerp verteld.

Discussie

Als vervolg hierop bracht groep 8 van de school maandag een bezoek aan het gemeentehuis. De kinderen zijn ontvangen met limonade en een koek. De kinderen discussieerden met burgemeester Mark Slinkman over vluchtelingen en statushouders en met wethouder Alex ten Westeneind over afval en hondenpoep.

Ideeën

Het leek een beetje op een “echte” raadsvergadering, er werd ook door de microfoons gesproken. Voor de hondenpoep en het afvalprobleem op speelveldjes werd door de kinderen verschillende ideeën naar voren gebracht om dit op te lossen. Zoals gratis hondenpoepzakjes en plaatsen van meer prullenbakken. Al met al twee geslaagde middagen!

Snel naar

Snelmenu