Regelingen voor inwoners met een laag inkomen

Heeft u een laag inkomen, dan komt u misschien in aanmerking voor een toeslag of regeling.
Hieronder vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

• Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

U kunt kwijtschelding aanvragen voor de gemeentelijke belastingen.

• Doe Mee!

Wilt u graag meedoen aan een (sport)activiteit of lid worden van een vereniging en kunt u dat niet betalen?

• Toeslagen belastingdienst

Als u een laag inkomen heeft kunt u in aanmerking komen voor verschillende toeslagen van de belastingdienst:

• Bijzondere bijstand

Bijzondere bijstand is een vergoeding voor extra kosten door een bijzondere situatie. Bijvoorbeeld bij ziekte, een beperking of anders.

• Individuele inkomenstoeslag

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die drie jaar of langer een inkomen op bijstandsniveau1 hebben, kunnen de individuele inkomenstoeslag aanvragen bij de gemeente.

• De Gemeente zorgverzekering

De gemeente Berg en Dal biedt de Gemeentezorgverzekering aan, via VGZ en CZ. Deze zorgverzekering is voor inwoners met een laag inkomen en een laag vermogen.

• Individuele studietoeslag

Deze gemeentelijke toeslag is voor inwoners die studeren en wegens een arbeidshandicap geen inkomen kunnen bijverdienen.

Snelmenu