RSS-feeds

Abonneer u op de RSS-feed van de gemeente Berg en Dal!

Logo RSS feedsHet laatste nieuws uit de gemeente Berg en Dal

Wat is een RSS-feed?

De term RSS staat voor 'Really Simple Syndication'. Het is een gemakkelijke manier om automatisch op de hoogte te blijven van nieuws. RSS is bedacht zodat u niet zelf elke dag op de website hoeft te kijken of er nieuws is.

Hoe kan ik de RSS-feed van de gemeente Berg en Dal bekijken?

Er zijn meerdere opties om een RSS-feed te kunnen bekijken. Onderstaand lichten wij twee opties toe.

Via een RSS-reader

Met de RSS-reader en de RSS-feeds kunt u direct en op een centraal punt zien of er nieuwe informatie op de site is verschenen. Voorbeelden met RSS-readers zijn Outlook en Internet Explorer. Maar er zijn ook applicaties die speciaal bedoeld zijn als RSS-reader (ook voor mobiele telefoon of tablet). Voorbeelden van (gratis) populaire apps zijn Newsify (alleen voor iOS gebruikers) en Feedly.

Via e-mail notificaties

U kunt er ook voor kiezen nieuwe berichten die verschijnen in de RSS-feed automatisch naar u toe te laten e-mailen op het moment dat deze gepubliceerd worden. U heeft dan geen RSS-reader nodig. Dit is een handige optie wanneer u geen andere RSS-feeds volgt of wanneer u graag op deze wijze het laatste nieuws ontvangt. Populaire websites waarop u heel eenvoudig (en gratis) e-mail notificaties voor een RSS-feed kunt instellen zijn Blogtrottr en FeedMyInbox.
Het instellen doet u direct op de homepage van deze websites, in drie eenvoudige stappen:

  1. U voert het URL van onze RSS-feed in. Het URL is: http://www.bergendal.nl/inwoners/nieuws_42975/feed/
  2. U voert uw e-mail adres in;
  3. U stelt in met welke frequentie u e-mail notificaties wil ontvangen. U kunt kiezen voor 'realtime' (direct op het moment dat nieuws gepubliceerd wordt ontvangt u een e-mail notificatie). Maar u kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen dagelijks één e-mail te ontvangen met een overzicht van de nieuw gepubliceerde berichten.

Wat kost RSS?

De meeste RSS-feeds zijn gratis. Die van de Gemeente Berg en Dal ook.

Snelmenu