Door het coronavirus was het programma van de Nationale Veteranendag dit jaar anders. De gemeente Berg en Dal verplaatst de lokale Veteranendag naar oktober. Op 26 juni wapperde wel de Veteranenvlag bij het gemeentehuis.

Nederland bedankt ieder jaar de veteranen die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. De Veteranendag is er voor erkenning en waardering van alle Nederlandse veteranen. Het Nationaal Comité Veteranendag organiseerde zaterdag 26 juni een aangepast programma. De grote bijeenkomst op het Malieveld en het defilé gingen niet door. Het aangepaste programma werd uitgezonden op NPO2.

Activiteiten in Berg en Dal uitgesteld naar oktober

We verplaatsen de lokale Veteranendag naar oktober. We verwachten dat het in het najaar weer mogelijk is om met meer mensen samen te komen. De lokale Veteranendag biedt veteranen de gelegenheid om samen herinneringen op te halen. Om te spreken met anderen die hetzelfde hebben doorgemaakt. Op het programma staat een rondleiding door het geheel vernieuwde Vrijheidsmuseum.

Veteranenvlag op 26 juni 

De gemeente Berg en Dal wil toch graag ook nu haar waardering en erkenning voor de veteranen tonen. Daarom liet de gemeente zaterdag 26 juni de veteranenvlag bij het gemeentehuis wapperen. 

Burgemeester Mark Slinkman verheugt zich op de Veteranendag in oktober.