Vlnr. Hans Janssen, Jerik Albers, Mark Slinkman. Foto door Joop Verstraaten.

Op zondag 10 juli was de open dag ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de coöperatie tot Exploitatie van Landbouwwerktuigen en Machines "Groesbeek en Omstreken" U.A. Beter bekend als Loonbedrijf Groesbeek en Omstreken.

Tijdens een uitgebreid bezoek aan de feestlocatie kreeg burgemeester Slinkman van voorzitter Hans Janssen en bedrijfsleider Jerik Albers het jubileumboek Werktuig aangeboden.

Burgemeester Mark Slinkman: “Het met veel zorg samengestelde boek geeft een mooie aanvulling op de geschiedenis van Groesbeek. In de enorme belangstelling voor de Operatie Market Garden en Veritable is de impact op de lokale landbouw tot nog toe eigenlijk onderbelicht gebleven. Nu wordt een beeld geschetst van de zeer moeizame wederopbouw, toen de omgeving van Groesbeek met 120.000 mijnen het grootste mijnenveld van Nederland was.”

Naast mooie beschrijvingen van de 75 jaren die volgden wordt aan het eind van het boek met vertrouwen vooruit gekeken: “Kortom, de landbouw in Nederland zal danig wijzigen, maar hoe je het ook wendt of keert, de agrarische sector zal in Nederland blijven.” Met de voorspelling dat ook het 80-jarig jubileum zeker gaat worden behaald, sluit het boek positief af.