Update 25 november 2021:

Aanvraag gelukt maar geen Groene Bon?
Als u een Groene Bon had aangevraagd en de aanvraag was goed gegaan, gaf de website https://groenebon.nl/ aan dat u een email zou ontvangen. Heeft u die melding gekregen maar vervolgens toch geen Groene Bon in uw mailbox? Stuur dan een email naar helpdesk@wemaron.nl.

Alle groene bonnen zijn 2 weken geldig. Als ze niet gebruikt worden, komen ze op 8 en 9 december weer beschikbaar. Houd de website bergendal.groenebon.nl in de gaten

 

Update 24 november 2021:

Veel belangstelling om woning te verduurzamen
Berg en Dalse woningeigenaren hebben gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om voor 40 euro hun woning te verduurzamen. Zij hadden de mogelijkheid om een zogenoemde Groene Bon aan te vragen. Binnen één dag waren alle beschikbare bonnen op. Ook de vervolgens extra beschikbaar gestelde groene bonnen waren binnen enkele uren op. Dit was niet te voorzien: in sommige andere gemeenten bleven veel bonnen ongebruikt. Het restant van de subsidie vervalt daarmee voor die gemeente. De belangstelling verschilt blijkbaar per gemeente.

Waar gaat het precies over?
Woningeigenaren hebben een brief ontvangen om een zogenoemde Groen Bon aan te vragen. Hiermee konden ze voor 40 euro aan energiebesparende maatregelen kopen. Deze Groene Bon is een subsidieregeling van het Rijk, specifiek voor inwoners met een koopwoning. De hoogte van de subsidie was voldoende om 2250 woningeigenaren een bon te geven. Deze bon konden ze bij de deelnemende lokale bouwmarkten of een webshop inwisselen voor energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan LED-lampen, tochtstrips, radiatorfolie en/of een waterbesparende douchekop. Het doel is om CO2 te besparen, maar met deze maatregelen wordt de energierekening ook lager. 

Waarom iedereen een brief?
Niet iedere inwoners leest/ontvangt De Rozet en niet iedere inwoner volgt de gemeente op de sociale media. Om toch iedere woningeigenaar (nogmaals: het Rijk gaf geen subsidie voor huurders) te bereiken heeft de gemeente een persbericht verstuurd in de hoop dat de pers het bericht zou plaatsen. Omdat je nooit zeker weet of/hoe media dat plaatsen en omdat ook niet iedere inwoner die media leest heeft de gemeente iedere woningeigenaar een brief gestuurd. Zo heeft de gemeente iedere woningeigenaar een kans willen bieden op een Groene Bon, niet wetende dat dit zo populair zou zijn dat binnen een dag alle bonnen op zouden zijn. Zoals eerder aangegeven: in verschillende andere gemeenten was de belangstelling namelijk veel lager. Iedereen die daar een bon wilde heeft er één gekregen. Simpelweg omdat maar weinig inwoners een bon wilden en er dus veel bonnen (lees: Rijkssubsidie) ongebruikt bleven.

 

Oorspronkelijk bericht:
Heeft u een koopwoning? Dan ontvangt je in de week van 22 november een brief waarmee u de “Groene Bon’ van het Rijk kunt aanvragen via https://groenebon.nl/. U kunt de Groene Bon gebruiken om uw koopwoning te verduurzamen. Er zijn meer koopwoningen dan beschikbare bonnen. Wees er dus snel bij, want op=op.  De bon ter waarde van €40,- kunt u bij lokale bouwmarkten of een webshop inwisselen voor energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan ledlampen, tochtstrips, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop.

Het doel is om CO2 te besparen, maar u bespaart met deze maatregelen ook op uw energierekening. Dit is goed voor het milieu én uw portemonnee.