Kinderen van basisscholen in de gemeente Berg en Dal kunnen vanaf nu ook hun afval scheiden. Op donderdag 20 mei trapte wethouder Nelson Verheul samen met Dar af bij basisschool Adelbrecht-Windekind in Groesbeek. 

De kinderen van de Adelbrecht-Windekind vonden het heel jammer dat zij op school nog geen afval konden scheiden. Ze organiseerden een spelletjesmarkt om geld op te halen voor gescheiden afvalbakken. En klopten met dat geld bij de gemeente aan. 

Jong geleerd is oud gedaan

De gemeente was het helemaal eens met de kinderen. Ook op school moet er aandacht zijn voor afval, afvalscheiding en zwerfafval. Jong geleerd, is namelijk oud gedaan. Daarom kregen de scholen afvalbakjes in de klas voor plastic+, oud papier, gft-afval en restafval. 

Vrolijke afvalbakjes

Wethouder Nelson Verheul deelde bij twee kleuterklassen gekleurde afvalbakjes uit. Ze deden ook een spelletje over afvalscheiding. Van Dar kreeg de school nog een knikkertegel gemaakt van plastic+afval. 

Lesmateriaal

Dar ontwikkelt lesmateriaal over afval, afvalscheiding en zwerfafval. Meer informatie daarover staat op www.dar.nl/lesmateriaal(externe link)

Nelson Verheul deelt afvalbakjes uit
Wethouder Nelson Verheul deelt afvalbakjes uit