Elk jaar haalt DAR zo’n 40 miljoen kilo etensresten, groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) in de regio op. Goed gescheiden gft-afval gebruikt DAR als grondstof voor nieuwe producten zoals compost. Om u te bedanken voor het goed scheiden van uw gft-afval geeft DAR daar graag iets voor terug. 

Losse compost bij ARN op Landelijke Compostdag zaterdag 26 maart

Tijdens de Landelijke Compostdag stelt ARN(externe link) op zaterdag 26 maart van 09.00 tot 13.00 uur haar poorten open. Inwoners uit de gemeente Berg en Dal kunnen deze dag losse compost halen.

Als u met een aanhangwagen of boedelbak komt, let er dan wel op dat de lading afgedekt kan worden voordat u de openbare weg opgaat. U kan natuurlijk ook zelf zakken, bakken of dozen meebrengen, om deze hier vol te scheppen. 

Losse compost op milieustraten Groesbeek en Millingen aan de Rijn

Tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 26 maart is er ook losse compost beschikbaar op de milieustraat Groesbeek en milieustraat Millingen aan de Rijn. Inwoners uit de gemeente Berg en Dal, kunnen op deze dag hier losse compost halen. 

Zakken compost vanaf maandag 28 maart

Vanaf maandag 28 maart liggen er weer compostzakken op alle milieustraten(externe link). Voor de compostzakken geldt maximaal 2 zakken per voertuig. Compost is alleen voor inwoners die afval wegbrengen naar de milieustraat. Alleen de milieustraat bezoeken om compost op te halen is niet mogelijk.