Zorgeloos op vakantie - kennisevent toegankelijkheid

Bent u toeristisch ondernemer in het Rijk van Nijmegen? Laat u dan op 26 maart inspireren en informeren over Toegankelijkheid in de toeristische sector. Tijdens het kennisevent nemen we u mee in de belevingswereld van een gast die minder mobiel is, slecht zicht heeft of een andere beperking heeft. U krijgt vooral inspiratie en praktische tips om de toegankelijkheid van uw locatie te verbeteren. En dat brengt lang niet altijd hoge kosten met zich mee!

Programma donderdag 26 maart 2020, van 13.00 tot 17.00 uur

  • Welkom door wethouder Sylvia Fleuren
  • Reisblogger Eelke Droomt vertelt over haar ervaringen. Eelke deelt haar reisverhalen op het blog eelkedroomt.nl. Naast informatie over de toegankelijkheid van locaties is het een bron van inspiratie voor de doelgroep.
  • Rondleiding door Heuvelrijk Berg en Dal door Rosanne Belgers. Afgelopen jaar heeft hotel/groepsaccommodatie Heuvelrijk het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid mogen ontvangen. Tijdens de rondleiding ziet u voor welke oplossingen zij gekozen hebben.
  • Beter toegankelijk, wat komt er allemaal bij kijken? Toelichting door een keurmeester van Ongehinderd. Ongehinderd heeft een team van keurmeesters die al honderden locaties op toegankelijkheid getoetst hebben. De resultaten staan in de app Ongehinderd. 
  • Wat kan je morgen al doen? We presenteren en testen een aantal praktische oplossingen.
  • Napraten en ervaringen uitwisselen onder genot van drankje en hapje.

Locatie

Heuvelrijk Berg en Dal, Wylerbaan 1-c, 6561 KN Groesbeek.

Aanmelden

Komt u ook? Graag opgeven vóór 20 maart 2020 door een mailtje te sturen naar zorgeloos@bergendal.nl, met als onderwerp ‘Kennisevent Toegankelijkheid’.

Pagina opties