De gemeente Berg en Dal bracht zaterdag 13 november een bezoek aan Sinterklaas, tijdens de landelijke intocht. Sinterklaas wilde alles weten over het prachtige landschap en de druiventeelt. Als u dat ook wilt weten, lees dan verder.

Sinterklaas had de gemeente uitgenodigd omdat hij meer wilde weten over die prachtige gemeente met het afwisselende landschap, waar op de heuvels druiven geteeld worden. Met een speciaal uitgedoste druiventrein hebben burgemeester Mark Slinkman en druivenkoningin Marleen Berg verschillende druiven, druivensappen en andere druivenproducten aan Sinterklaas en zijn Pieten overhandigd. De druiven zijn allemaal geteeld en geproduceerd door lokale druiventelers. De schoolkinderen waren ook in druivenstijl en hebben tekeningen aan Sinterklaas overhandigd. 

Wat vindt Sint zo bijzonder aan Berg en Dal?

Sinterklaas is heel enthousiast over het afwisselende landschap in Berg en Dal: de Ooijpolder, het rivierenlandschap met de Rijn en Waal, de stuwwal en de heuvels. Hij wil graag op bezoek komen. We hebben hem de volgende tips gegeven:

En we hebben hem getipt over alle wijngaarden in Groesbeek en Berg en Dal: