Verkiezingen 20 maart 2019

Op woensdag 20 maart 2019 kunt u stemmen voor de verkiezing van de leden van de Provinciale Staten van uw provincie en van het algemeen bestuur van het Waterschap.

Leden van de Provinciale Staten

Het is belangrijk dat u gaat stemmen. Provinciale Staten bepalen in hoofdlijnen het beleid van de provincie en nemen de belangrijkste beslissingen. Met uw stem bepaalt u indirect ook wie er straks in de Eerste Kamer komen. De leden van de Provinciale Staten kiezen namelijk op 27 mei 2019 de leden van de Eerste Kamer. Kijk voor meer informatie hier.

Waterschap

Het waterschapsbestuur neemt beslissingen over wateronderwerpen in uw eigen woonomgeving. Het waterschap zorgt voor schoon, voldoende en veilig water. Dat doet het waterschap onder meer door het (grond)waterpeil te beheren, rioolwater te zuiveren en te zorgen voor schoon water in beken en sloten. Het is belangrijk om hierin een goede keuze te maken.
Kijk voor meer informatie hier.

Hoe kan ik stemmen?

U mag stemmen als u een stempas heeft ontvangen. De stempas toont aan dat u recht heeft om te stemmen. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. In de gemeente Berg en Dal kunt u bij ieder stemlokaal binnen de gemeente stemmen. Op uw stempas staat wel het adres van een stemlokaal bij u in de buurt. U bent niet verplicht om daar te stemmen. Als u liever in een ander stemlokaal stemt, dan kan dat.

Wat neemt u mee tijdens het stemmen?

• Uw stempas
  • Een geldig identiteitsbewijs (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument van de IND).

Meer informatie

Heeft u vragen over de verkiezingen? Bel of mail dan naar 14024 of verkiezingen@bergendal.nl. Informatie over de verkiezing kunt u ook vinden op www.kiesraad.nl.

Download onze app:

Logo Google Play Logo App store