"Voor u als vrijwilliger was het vast weer een gek jaar. Met blijdschap: we mochten weer! Maar ook teleurstelling: want we moesten weer activiteiten afzeggen". Wethouder Irma van de Scheur schrijft een brief aan alle vrijwilligers in onze gemeente.

Beste vrijwilligers uit onze gemeente,

Vorig jaar schreef ik nog aan jullie: ‘Langzaam zien we licht aan het einde van de tunnel. We kijken deze feestdagen terug op een ongelooflijk gek en verdrietig jaar’. In de zomer kon er meer. Maar helaas zijn we genoodzaakt om in deze feestelijke tijd toch weer meer afstand te nemen.

Voor u als vrijwilliger was het vast weer een gek jaar. Met blijdschap: we mochten weer! Maar ook teleurstelling: want we moesten weer activiteiten afzeggen. Weer is de voorbereiding van allerlei activiteiten voor niets geweest. Ik hoop dat u de moed erin houdt en uitkijkt naar een periode waar alles weer kan. En dat u dan met veel plezier opnieuw uw vrijwilligerswerk oppakt en zo Berg en Dal nog mooier, gezonder, groener, sportiever maakt.

Ik heb enorme waardering voor alle vrijwilligers in deze gekke tijd. Bedankt voor uw inzet en betrokkenheid. Uw vrijwilligerswerk doet er echt toe! 

Het is mooi om te zien hoe actief we met elkaar zijn. Ik heb het afgelopen jaar veel vrijwilligers gezien en gesproken. Dit maakt altijd indruk. Er zijn inwoners die als vrijwilliger meehelpen om onze gemeente nog groener of duurzamer te maken. Vrijwilligers die nieuwe inwoners helpen de taal te leren. Al die trainers op de verschillende sportvelden. Ik kan nog veel langer doorgaan… Vrijwilligerswerk waar u zo van geniet én dat zo belangrijk is voor uw dorp, uw maatje of de leden. 

Ik blijf het zeggen: waar we in het nieuws vaak zien dat de tolerantie en saamhorigheid naar elkaar minder wordt, laten onze vrijwilligers keer op keer het tegenovergestelde zien. We zijn er in onze gemeente écht voor elkaar. En dat koester ik. 

Samen met u hebben we afgelopen jaar gewerkt naar een nieuwe Nota Vrijwilligerswerk. Hierin staat concreet met welke acties wij u willen ondersteunen. Velen van u hebben hierover meegedacht. Binnenkort wordt deze nota hopelijk door de gemeenteraad vastgesteld en kunnen we met u aan de slag! Wat mij betreft een belangrijk speerpunt voor volgend jaar om zo het vrijwilligerswerk weer een positieve impuls te geven in deze moeilijke tijd!  

Ik wens u fijne feestdagen toe. 

Een dankbare en hartelijke groet, 
Wethouder Irma van de Scheur