Hoewel de coronamaatregelen momenteel helaas weer toenemen, is een bezoek aan de horeca gelukkig nog steeds mogelijk. Burgemeester Mark Slinkman reisde af naar Millingen en ging langs bij Dominique en Amanda Janssen van restaurant De Kookdoom.

Corona heeft jullie wel dwars gezeten!

Dominique Janssen: dat klopt wel, ja! In 2019 ben ik mede-eigenaar geworden van De Taverne, en sindsdien hebben we hard gewerkt aan de doorstart als Kookdoom. Onder andere door het menu te vernieuwen. In 2020 hebben we flink verbouwd, en zijn we opengegaan. Twee weken later al moesten we onze deuren weer sluiten vanwege de eerste lockdown.

Een gedwongen rustperiode?

Amanda: Nee, gelukkig niet! We hebben snel geschakeld en zijn overgegaan op afhaal. Ook dat is goed gegaan; onze klanten zijn ons gelukkig trouw gebleven en kwamen ook voor een lekkere maaltijd thuis bij ons langs. Af en toe deden we ook een bijzondere actie aan de deur, met erwtensoep of wafels, om Millingen te laten zien dat we er nog steeds waren. 

Dominique: Er is ook veel mooie samenwerking tussen de Millingse ondernemers ontstaan. Zo hebben we samen met Janssen en Janssen spareribs met een biertje thuisbezorgd. Daar kwam ook vanuit het dorp een leuke respons op. Toen we na een mooie zomer in het najaar opnieuw dicht moesten, hebben we van de nood een deugd gemaakt en zijn we meteen verder gegaan met het verbouwen en herinrichten van het restaurant.  

Inmiddels rijden mensen vanuit de wijde omtrek voor jullie naar Millingen. Wat maakt jullie bijzonder?

Amanda: we blijven onze kaart steeds doorontwikkelen en lanceren regelmatig nieuwe gerechten op het menu. Als Dominique een nieuw idee heeft, houden we altijd eerst een proeverij van de nieuwe gerechten voor onze medewerkers. Haalt een gerecht het menu, dan plaatsen we een fotootje op Facebook. Dat maakt onze klanten dan wel nieuwsgierig om te komen proeven.

Dominique: Onze high tea is ook echt een succesnummer gebleken, en staat garant voor een lange middag genieten. Niet alles ineens op tafel, maar steeds een nieuw verrassend gerechtje en zo werken we van hartig naar zoet toe. Hetzelfde concept passen we voor het diner ook toe met tapas.

Wat zijn jullie plannen voor het komende jaar?

Dominique: Op 1 januari aanstaande bestaan we één jaar. Bij de opening konden we niet veel doen. Daarom gaan we dit eerste jubileum extra feestelijk vieren en Millingen aan de start van 2022 aangenaam verrassen!