Nu de coronamaatregelen worden afgeschaald kan ook de burgemeester weer op bezoek bij bedrijven en ondernemers in Berg en Dal. Deze keer is hij in gesprek met Mandy en Wesley Simons van chocolaterie ’t Soetrijck in winkelcentrum Bellevue. Een gesprek te midden lekkers in Halloweensferen. En ook de eerste Sinterklaasjes en luxe chocoladeletters zijn alweer binnen. 

Wat bijzonder om als broer en zus samen een bedrijf te starten
Wesley: Zeker, en dan helpt onze moeder ook nog regelmatig mee in de winkel; we zijn een echt familiebedrijf! Mandy is interieurstylist en zorgt voor de inrichting en uitstraling. Ik heb lang voor Jan Linders gewerkt en breng mijn kennis over levensmiddelen in.

Er is wel getwijfeld over de levensvatbaarheid van jullie zaak…
Mandy: dat hoorden we in het begin zo vaak: kan zo’n zaak wel in Groesbeek bestaan? Wèl dus: we zijn al in het 3e jaar en het gaat uitstekend! Ons geheim? We zetten in op topkwaliteit. Onze chocolatier werkt voor sterrenrestaurants, en speciaal voor onze bonbons komen mensen inmiddels uit de wijde omtrek naar Groesbeek. Ook onze Italiaanse specialiteiten zoals koekjes doen het goed.

De jeugd komt natuurlijk voor het schepsnoep?
Wesley: Dat zou je verbazen! Ook voor gesorteerde verse macarons loopt de schooljeugd binnen. Dan staan ze samen buiten een doosje van elf euro leeg te eten. Dat deed ik niet op die leeftijd! Maar de 260 soorten schepsnoep zijn inderdaad populair. We gaan dan ook alleen voor A-merken en passen het aanbod aan naar behoefte. 

Wat loopt er goed in Groesbeek?
Mandy: Eigenlijk alles wel, we volgen voortdurend de trends en proberen daar snel op in te spelen. Groesbekers weten wat lekker is en kopen graag in het eigen dorp. We zitten hier in Bellevue gelukkig ook met een aantal kwaliteitszaken bij elkaar, en zo versterken we elkaar. 

Zie je ook nieuwe ontwikkelingen?
Wesley: Voor bedrijven maken we steeds meer pakketten, met kerst en Pasen. Maar ook cateren we geregeld: de zogenaamde ‘sweet tables’ zijn in opmars. Een grote tafel met uitgestald lekkers voor jong en oud op bruiloften of sweet sixteenfeestjes.

Mandy: Mensen gaan voor een complete ervaring. Daarom hebben we nu ook een koffie- en theelijn toegevoegd, die goed past bij onze chocola en koek. Per seizoen passen we de smalen aan. 

Zie je nog groeimogelijkheden?
Wesley: Absoluut! In 2020 hebben we in Elst een tweede zaak geopend, en we kijken ook rond in Tilburg. Maar kwaliteit en uitstraling vinden we heel belangrijk, dat gaat vóór snelheid.