De carrouselvergaderingen van de gemeenteraad van Berg en Dal zijn vanaf juni weer in het gemeentehuis. De fysieke vergaderingen zijn onder voorbehoud van de landelijke ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Raadsvergadering 17 juni nog wel digitaal

De raadsvergadering van 17 juni is nog wel digitaal. Maar we kijken of we de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie (op 15 juli 2021) fysiek kunnen organiseren. Mogelijk is dat dan op locatie; dit wordt nog onderzocht.

Partijen willen fysiek vergaderen

De gemeenteraad vergadert vanwege de coronasituatie al één jaar lang digitaal. Uitzondering waren de carrouselvergaderingen in het najaar van 2020. Inmiddels laten de omstandigheden het toe om weer samen te komen. De politieke partijen hebben aangegeven dit ook graag te willen. Hierbij moeten we wel de regels van het RIVM volgen.

Mag er publiek aanwezig zijn?

Door de 1,5 meter-maatregel is er voor een fysieke vergadering meer ruimte nodig dan normaal. Daarom kan er bij de vergaderingen helaas nog geen publiek aanwezig zijn. De vergaderingen zijn live te volgen via Omroep Berg en Dal en http://bergendal.raadsinformatie.nl(externe link).

Is inspreken mogelijk?

Inspreken is tijdens de carrouselvergaderingen wél gewoon mogelijk. Hiervoor moet u zich vooraf bij de griffie aanmelden. Voor meer informatie over het inspreken kunt u contact opnemen met de griffie via telefoonnummer 14024 of mail: griffie@bergendal.nl.

Vergaderingen

De vergaderingen en de vergaderstukken kunt u vinden in de kalender op https://bergendal.raadsinformatie.nl(externe link).