Het coronatoegangsbewijs is een vaccinatiebewijs, herstelbewijs, of een testbewijs van maximaal 24 uur oud. Sinds zaterdag 25 september moet u als bezoeker in de horeca en bij evenementen of culturele voorstellingen uw coronatoegangsbewijs laten zien.

Hoe komt u aan een coronatoegangsbewijs?

Download de CoronaCheck-app en klik op: QR-code maken. Selecteer waar u een QR-code van wilt maken. Voor een testbewijs gebruikt u de ophaalcode die u per sms of e-mail van de testlocatie hebt gekregen. Voor een herstelbewijs of vaccinatiebewijs haalt u uw gegevens op met uw DigiD. Voor meer informatie, kijk op coronacheck.nl 

Liever een papieren coronabewijs?

U kunt uw QR-code zelf uitprinten. Bijvoorbeeld als u geen smartphone heeft. Ga naar www.coronacheck.nl(externe link) en volg de stappen. Heeft u geen DigiD, smartphone of computer met printer? Vraag iemand in uw omgeving om te helpen. Of ga naar het informatiepunt digitale overheid in de bibliotheken. 

Komt u er echt niet uit, neem dan contact op met 0800 - 1351 en vraag naar de mogelijkheden (bereikbaar van maandag t/m zondag van 08.00 – 20.00 uur). Dan kunt u in sommige gevallen een coronatoegangsbewijs (in dit geval alleen vaccinatiebewijs of herstelbewijs) op papier thuisgestuurd krijgen.

Waar kunt u naartoe voor een toegangstest?

U kunt u gratis laten testen bij een toegangstestlocatie bij u in de buurt. Kijk op www.testenvoortoegang.nl(externe link) voor een locatie bij u in de buurt en maak online een afspraak. In principe ontvangt u de uitslag binnen 2 uur. De uitslag is 24 uur geldig.