Eind januari ontvangen de meeste inwoners en ondernemers in de gemeenten Berg en Dal het aanslagbiljet gemeentebelastingen van Munitax digitaal of per post.

Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of uw aanslag? Kijk op www.munitax.nl(externe link)/woz voor meer informatie. Heeft u toch liever persoonlijk contact? Bel dan met 024 678 09 62. Ze zijn te bereiken op maandag t/m vrijdag van 08.30 -12.30 uur. Kunnen ze uw vraag niet meteen beantwoorden? Dan maken ze een terugbelnotitie en bellen u zo snel mogelijk terug.

In dit animatiefilmpje(externe link) ziet u hoe Munitax de WOZ-waarde berekent en hoe u zelf eenvoudig bezwaar kunt maken.

Het taxatieverslag

Wilt u weten hoe de WOZ-waarde van uw pand is opgebouwd? Kijk dan in het taxatieverslag. U vindt het taxatieverslag op de website van MijnOverheid www.mijn.overheid.nl(externe link) onder de knop Wonen. Daarvoor heeft u uw DigiD nodig. Een voorwaarde is wel dat de belastingaanslag op uw naam staat. U kunt uw taxatieverslag daar als volgt vinden:

  1. Klik op het item ‘Wonen’ in de linkerkantlijn
  2. Kies voor ‘Bekijk WOZ-gegevens’ in het rechter vak
  3. Klik op het adres waarvan u het taxatieverslag wilt inzien
  4. Kies voor ‘Taxatieverslag van uw gemeente’

Heeft u geen DigiD dan kunt u dit aanvragen op www.digid.nl(externe link). Bent u niet in de gelegenheid om DigiD aan te vragen of betreft het een niet-woning? Maak dan gebruik van het contactformulier op www.munitax.nl(externe link)

Betalen: automatische incasso of direct betalen

Geeft u een incassomachtiging af? Dan schrijven we het bedrag in maximaal 8 termijnen maandelijks af. Direct betalen kan ook en wel op twee manieren:

  1. via de code op het voorblad bij de aanslag of
  2. door zelf het bedrag van de aanslag over te maken.

Tip: de Berichtenbox van MijnOverheid, uw digitale brievenbus

Steeds meer mensen ontvangen hun post digitaal. U kunt de post van Munitax ook digitaal ontvangen, via de Berichtenbox van MijnOverheid. Dat is wel zo gemakkelijk. Alle post bij elkaar in een eigen, beveiligde digitale brievenbus. Hoe regelt u dat? U gaat naar www.mijn.overheid.nl(externe link), logt in met uw DigiD en activeert de Berichtenbox. U vinkt daarna aan dat u berichten wilt ontvangen van Munitax.

Berichten die u via de Berichtenbox ontvangt, ontvangt u niet meer op papier. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mailbericht op het door u opgegeven e-mailadres. Zorg dus dat het e-mailadres klopt. Wijzigt uw e-mailadres, pas dit dan ook aan op MijnOverheid. www.mijn.overheid.nl(externe link).

Meer informatie over gemeentelijke belastingen

Ga naar www.munitax.nl(externe link) voor meer informatie over de gemeentelijke belastingen. Heeft u vragen over de WOZ-waarde of wilt u zelf bezwaar maken? Ga dan naar rechtstreeks naar: www.munitax.nl/woz(externe link).