Elyzeese velden, foto Marja Hakoer

Als inwoner van onze prachtige gemeente weet u het waarschijnlijk al lang. U hoeft niet naar verre oorden te reizen om heerlijk te wandelen. In de gemeente Berg en Dal kunt u wandelen met tóch dat buitenlandse gevoel. De regio staat niet voor niets bekend als Ons Binnenste Buitenland.

De Berg en Dalse Kroegjesroute

De Berg en Dalse Kroegjesroute verbindt 9 gezellige ‘kroegjes’ en ‘herbergen’ met elkaar via gevarieerde wandelroutes. In totaal geeft de route 300 km wandelplezier. Er zijn korte wandelingen vanaf 3,5 km. Maar ook wandelingen van een hele dag. Het rivierenlandschap heeft vlak landschap met water, uiterwaarden en polder. In de bossen van de heuvelrug ervaart u letterlijk Berg en Dal.

Hoe werkt het?

U start bij het ene kroegje en wandelt naar het volgende kroegje en dan, via een andere route, weer terug. Maar u kunt de kroegjes ook met elkaar verbinden en grotere wandelingen maken. De routes zijn gratis verkrijgbaar bij de 9 kroegjes. Of download ze via www.bergendalsekroegjesroute.nl(externe link). Of via de gratis IZI Travel app.

Meer wandelroutes

Berg en Dal is Wandelgemeente van het jaar 2020. Op de website www.wandeleninbergendal.nl(externe link) staan al meer dan 50 mooie wandelroutes. Wat dacht u bijvoorbeeld van wandelen over boerenlandpaden? Of één van de 14 Dorpsommetjes die inwoners zelf hebben gemaakt.

Minder goed ter been of op pad met de kinderwagen? Ontdek de toegankelijke routes in het Rijk van Nijmegen én alle locaties met extra aandacht voor toegankelijkheid op www.zorgeloosopvakantie.nl(externe link).

Veel wandelplezier in Ons Binnenste Buitenland!