Misschien kent u het wel: het invullen van formulieren, het lezen van moeilijke brieven of het versturen van een goede e-mail, dat gaat niet meer zo goed als vroeger. Sterker nog, sommige formulieren zijn zo ingewikkeld dat u er helemaal niet meer uitkomt. Dan zijn daar voor de inwoners uit de gemeente Berg en Dal, de ‘Ouderenadviseurs Berg en Dal’.

De ouderenadviseurs zijn getrainde vrijwilligers die er niet alleen zijn voor het invullen van moeilijke formulieren. Ze helpen ook met informatie, advies en ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg en financiën. Ook voor een praatje staan ze graag klaar voor u. En ze zijn pas tevreden als alles naar wens is opgelost of als het werkt. Hun netwerk is groot en ze werken samen met het gemeentelijk Wmo-loket, ouderenbonden en zorginstellingen. Geen vraag is te gek, sterker nog, er zijn geen gekke vragen.

U bereikt de ouderenadviseurs via telefoonnummer 06 - 30 76 39 31. De ouderenadviseurs zijn er voor inwoners van 50 jaar en ouder. De Wmo-Adviesgroep is er voor inwoners van alle leeftijden. Bel voor de Wmo-adviesgroep 06 - 13 41 59 75 of stel uw vraag via de website https://wmoadviesgroepbergendal.nl(externe link).