Gemeente Berg en Dal wil dementievriendelijk zijn. We laten vanuit verschillende oogpunten zien waarom dat zo belangrijk is. Kijk ook op onze website www.dementievriendelijkbergendal.nl(externe link).

Jan: “Sinds een paar maanden weet ik dat mijn overbuurman Alzheimer heeft, zijn vrouw vertelde het mij toen ze terugkwam van de boodschappen. Ik vond het al raar dat ik hem zo weinig zag. De overbuurvrouw zag er moe uit. Ik wilde wel iets doen maar wist niet goed wat omdat ik geen anderen ken die dementie hebben’.

Dit is voor veel mensen herkenbaar: u wilt wel wat doen maar weet niet wat. In de online-training ‘in je buurt’ leert u dat het niet zo moeilijk is als u misschien denkt. Kijk hiervoor op de website www.samendementievriendelijk.nl(externe link). Een klein gebaar of een half uurtje van uw tijd is vaak al genoeg.

Een paar ideeën: kopje koffie drinken, korte wandeling maken, eventueel samen met de hond, in de tuin werken, foto’s van vroeger bekijken, meehelpen boodschappen doen, iemand meenemen naar de sportvereniging of het buurthuis.

Voor de volgende aflevering zijn we op zoek naar een inwoner die een vorm van dementie heeft en kan aangeven wat belangrijk is voor hem of haar. U kunt hiervoor bellen naar Mirjam Weima 06 – 29 41 41 33 of mailen naar dementievriendelijkbergendal@gmail.nl.