Operatie Steenbreek Breedeweg organiseert deze zomer een kleurwedstrijd voor alle kinderen uit onze gemeente. De kleurplaat vind je online op www.steenbreekbreedeweg.nl(externe link). Of kom ‘m halen bij de Buurtmarkt Breedeweg, Bredeweg 61 in Groesbeek. Meedoen kan tot 31 augustus. Je maakt dan kans op het boek Duurzaam tuinieren voor kinderen.

Kleur je droomtuin

Hoe ziet jullie tuin eruit? Zijn er veel bloemen en struiken of juist niet? In de tuin op de kleurplaat is van alles te beleven. Kleur jij ‘m in?

Ben je klaar? Maak een foto en stuur deze vóór 31 augustus op naar steenbreek.breedeweg @debastei.nl. Vraag je ouders of ze je naam, adres en leeftijd er even bij willen zetten. Je maakt kans op het boek Duurzaam tuinieren voor kinderen. De kleurwedstrijd is voor alle kinderen t/m 12 jaar uit de gemeente Berg en Dal.

Groene tuinen

De gemeente Berg en Dal en Operatie Steenbreek Breedeweg willen samen met jullie alle tuinen zo groen mogelijk maken. Op hete dagen is het dan koeler. En als het heel hard regent, zakt het water sneller weg in de grond. Ook krijg je dan meer vogels, vlinders en bijen in je tuin. Wie wil dat nou niet? Kijk op www.steenbreekbreedeweg.nl(externe link) wat jij kunt doen en hoe je de foto van je kleurplaat op kunt sturen.

Operatie Steenbreek Breedeweg

Operatie Steenbreek is een van de 40 maatregelen tegen wateroverlast en verdroging in Breedeweg. In onze gemeente zijn we op dit moment alleen met het dorp Breedeweg aangesloten bij Steenbreek. Het dorp staat wat betreft wateroverlast in de top 10 van Nederland. Vandaar dat we met Steenbreek zijn gestart in Breedeweg. In het najaar gaan we misschien in de hele gemeente aan de slag met ‘Stenen eruit, GROEN erin’.