Moet u lid zijn van een vereniging of van een sportschool om te bewegen? Nee, natuurlijk niet! U kunt op allerlei manieren lekker bewegen. Thuis, maar ook buiten. Natuurlijk kunt u fietsen of hardlopen door onze mooie gemeente. Maar bent u daar wat minder van? Geen probleem. Hieronder staan 6 voorbeelden waar en hoe u in de gemeente buiten kunt bewegen. Allemaal gestart door inwoners, voor inwoners! Doet u ook mee?

Beweegpark, Ooij

Bij dorpshuis De Sprong ligt naast het Eendengat een beweegpark. Er staan meerdere toestellen zodat u verschillende oefeningen kunt doen. Dit kunt u alleen doen, maar er wordt ook gezamenlijk gesport met een trainer. Dit is altijd op de woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Na het gezamenlijke sporten wordt er koffie en thee gedronken in De Sprong.

Beweegroute ’t Kekerommetje, Kekerdom

Met ’t Kekerommetje traint u uw balans, uithoudingsvermogen en kracht. Kies een van de 3 routes en volg de bordjes. ’t Kekerommetje start bij het Kulturhus in Kekerdom. De routes variëren in lengte en zwaarte. Voor de oefeningen maakt u gebruik van straatmeubilair. Er staan bordjes met uitleg over de oefeningen. De kortste route duurt een half uur. De lange route duurt een uur en heeft 25 oefeningen.

Poëziepad, Berg en Dal

In het dorp Berg en Dal is er een wandeling met bankjes en poëzie. Ideaal voor mensen die willen bewegen en geïnteresseerd zijn in poëzie. Bij 9 bankjes staan poëzieborden. Door de bankjes kunt u genoeg rusten op de route. De route is ongeveer 7 kilometer. Een mooi startpunt is dorpshuis Kerstendal. Meer informatie vindt u op www.bergendal.nl/poeziepad(externe link).

Sportief wandelen 50+ in Heilig Landstichting

In Heilig Landstichting kunt u op dinsdagen tussen 10.30 en 11.45 uur meelopen in een groep wandelaars, samen met een beweegcoach. Sportief wandelen is wandelen in stevig tempo. U werkt aan uw conditie. Tussendoor doet u nog spierversterkende oefeningen. Vereniging 50+ organiseert deze activiteit. Meedoen kost geld. De wandeling begint bij dorpshuis De Bosduivel. Meer informatie staat op de website van dorpsvereniging Heilig Landstichting.

Beweegtuin Millingen aan de Rijn

In Millingen aan de Rijn wordt elke woensdag van 14.30 tot 15.30 uur en elke donderdag van 10.00 tot 11.00 uur gesport in de beweegtuin op sportpark De Hove. De toegang is gratis. Tijdens de trainingen zijn er trainers aanwezig die de deelnemers helpen.

Beweegpark de Treffers in Groesbeek

Op Sportpark Zuid in Groesbeek is een beweegpark. Het bestaat uit een Milon-Circle en een looproute. Een Milon-Circle zijn acht oefeningen in een cirkel die u achter elkaar kunt uitvoeren zodat u alle spiergroepen traint. De looproute is ongeveer 300 meter lang. Iedereen kan hier voor zichzelf sporten! U hoeft niks te betalen.

De werkgroep ‘Doet u ook mee in Berg en Dal’ is een werkgroep van vrijwilligers. Zij worden ondersteund door Forte Welzijn en de gemeente. De werkgroep wil graag laten zien hoeveel mooie dingen er voor inwoners te doen zijn in de gemeente. Doet u ook mee?