Wilt u op een duurzame manier omgaan met water? En de planten en dieren in uw tuin een handje helpen? Overweeg dan om uw regenpijp los te maken van het riool. De gemeente heeft hier een aantrekkelijke subsidie voor.

Waarom uw regenpijp loskoppelen?

Door klimaatverandering wordt het weer in Nederland extremer. Steeds vaker regent heel hard of is het erg lang droog in Nederland. Nu komt veel regenwater nog terecht in het riool. Als het hard regent kan het riool overstromen. Door uw regenpijp van het riool af te halen, verkleint u de druk op het riool. De kans op overstroming van het riool is dan kleiner.

U vangt het regenwater op in uw tuin. Bijvoorbeeld in een regenton en infiltratiekratten. Water uit de regenton kunt u goed gebruiken voor potten en bakken in uw tuin. Kamerplanten maakt u ook extra blij met het zachte regenwater. Bovendien draagt het afkoppelen bij aan het tegengaan van de alsmaar lagere grondwaterstand. 

Over de subsidie

De subsidie is € 8,00 per vierkante meter afgekoppeld dakoppervlak. Er geldt een maximum van € 500,00 per aanvraag. Per adres kunt u één keer subsidie aanvragen. Vraag de subsidie aan voordat u begint met afkoppelen. Meer informatie over de subsidie vindt u op: https://www.bergendal.nl/subsidie-afkoppelen-regenpijp.

Afkoppelcoach

Onze afkoppelcoach Lanny Olie kan u advies geven over het afkoppelen en u helpen bij het aanvragen van de subsidie. Lanny is bereikbaar via e-mail afkoppelen@bergendal.nl of telefoon 06 – 58 07 61 83.