Elke gemeente moet een nota vrijwilligerswerk hebben. In deze nota staat hoe de gemeente vrijwilligers en vrijwilligerswerk ondersteunt. De oude Nota Vrijwilligerswerk 2017-2019 was niet meer actueel. Daarom hebben we een nieuwe Nota Vrijwilligerswerk 2022-2026 geschreven. Samen met onze inwoners. U vindt de nieuwe nota hier. 

Wethouder Irma van de Scheur: “De gemeente is trots op haar vrijwilligers. En het zijn er gelukkig heel veel. We willen al deze mensen graag ondersteunen. En dat doen we door geld beschikbaar te stellen en concrete acties te benoemen. We hebben de nota samen met u opgesteld. Laten we de komende jaren samenwerken om zoveel mogelijk vrijwilligers te ondersteunen bij hun vrijwilligerswerk.”

Wat staat er in de nota?

In de nota staan duidelijke actie- en aandachtspunten. We gaan met elkaar aan de slag gaan om het jaarlijkse budget van €10.000 goed te besteden. Zodat we voor het vrijwilligerswerk en onze vrijwilligers het verschil kunnen maken. Bij sommige acties is de gemeente aan zet. Maar bij andere acties verwachten we een vraag vanuit u, de inwoners. Daarna gaan we samen aan de slag.

Wilt u aan de slag?

Wilt u met een actie (samen) aan de slag? Dan kun u contact opnemen met het Vrijwilligerssteunpunt van Forte Welzijn. Daar beantwoorden ze vragen van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Ook beheert het steunpunt een digitale vacaturebank voor vrijwilligerswerk. Hier kunt u vacatures voor vrijwilligerswerk plaatsen en vinden.

Het steunpunt is te bereiken door te bellen naar 085 – 050 60 66. Een mail sturen kan ook, vspbergendal@fortewelzijn.nl.