Charlotte Ruijs en Don Kersten zijn de eerste inwoners die gebruik hebben gemaakt van de gratis tegelophaaldienst voor Breedeweg. De tegelophaaldienst is onderdeel van Operatie Steenbreek Breedeweg. Met Steenbreek willen we zorgen voor een groener Breedeweg met minder stenen.

Woont u in Breedeweg en wilt u ook een steentje bijdragen? Door tegels uit uw tuin te halen en deze te vervangen door planten? We helpen u graag met gratis tuinadvies en een tegelophaaldienst. Meer informatie: www.steenbreekbreedeweg.nl(externe link)

Minder steen en meer planten

Charlotte Ruijs en Don Kersten verwijderen de stenen uit hun tuin

Charlotte en Ron hadden één en al stenen en kunstgras in hun tuin liggen. Er is zo’n 120 m2 steen uitgegaan. En ook nog ruim 20 m2 grind en 40 m2 kunstgras.

Charlotte: “Voor ons is de gratis tegelophaaldienst vooral een steuntje in de rug om met het vrijgekomen budget nog wat extra planten neer te zetten. Ik vind het een ontzettend goed initiatief, want ik zie best wel veel bestrate tuinen in Breedeweg. Ik ben écht voor groene tuinen. In mijn geval niet per se vanwege het probleem van wateroverlast in Breedeweg, want dat kende ik niet, maar wel vanwege de insecten en de uitstraling.”