Vrijdag 9 april heeft wethouder Irma van de Scheur de eerste digitaliseringsvoucher uitgereikt aan aannemersbedrijf Albert de Witt. Het aannemersbedrijf uit Ooij gaat de voucher gebruiken voor het vernieuwen van hun website.

Voucherregeling

Mkb-ondernemers uit de regio Arnhem-Nijmegen konden vouchers aanvragen voor hulp bij digitalisering. Bijvoorbeeld om een webwinkel op te starten of app te ontwikkelen. Vouchers kunnen alleen besteed worden aan digitalisering van de onderneming die bijdraagt aan het behoud of het vergroten van de omzet en/of het marktbereik. Vouchers dekken 50% van de kosten tot een maximum bedrag van 2.500 euro.

Het college van de gemeente Berg en Dal vindt het belangrijk om ondernemers in deze coronatijd te ondersteunen. Daarom heeft zij extra budget beschikbaar gesteld voor de voucherregeling. Maar er zijn veel aanvragen ingediend. De inschrijving is dan ook gesloten.

MKB-deal Sm@rt Together

De voucherregeling is onderdeel van de MKB-deal Sm@rt Together van de 18 gemeenten van de regio Arnhem-Nijmegen. De gemeenten, de provincie Gelderland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stellen geld beschikbaar om het bedrijfsleven te helpen met digitaliseren.