Woensdag 2 maart was de langverwachte feestelijke heropening van de aula op begraafplaats Heselenberg. Nu de coronamaatregelen grotendeels zijn vervallen, kon wethouder Sylvia Fleuren eindelijk de vrijwilligers die de aula hebben opgeknapt in het zonnetje zetten. De aula werd in 2020 al opgeleverd dankzij de inzet van vrijwilligers.

Opknappen van de aula

In 2019 besloot de gemeenteraad na een gesprek met inwoners de aula op de begraafplaats niet te slopen. In plaats daarvan werd in samenspraak met een groep vrijwilligers en de gebouwenbeheerder begraafplaatsbeheerder van de gemeente een plan gemaakt om de aula op te knappen. Een plan waarbij de vrijwilligers zelf actief aan de slag gaan met de renovatie en de planning bijhouden. De gemeente levert de benodigde materialen. Dat het project leeft in de dorp blijkt wanneer de kerk uit Breedeweg banken schenkt voor in de aula. En  de aannemer AVG aanbiedt de bestrating kosteloos aan te leggen. In november 2020 zijn de werkzaamheden klaar. Het resultaat mag er wezen; een nuttig en bruikbaar gebouw voor ieder die zich geroepen voelt, aldus de vrijwilligers. De gemeente beaamt dit.

Reactie wethouder

Wethouder Sylvia Fleuren: ‘Het doet mij heel veel plezier om te zien hoeveel je kunt bereiken met vereende krachten. Deze samenwerking tussen vrijwilligers, begraafplaatsbeheerder, gebouwbeheerder en onderhoudsmedewerkers van de begraafplaats was echt bijzonder. De jarenlange ervaring in de bouw van de vrijwilligers kwam goed van pas. Het resultaat is een prachtige nieuwe aula, terwijl de kosten beperkt bleven.’