Op donderdag 21 maart gaf Dar een gastles over zwerfafval en Wijkhelden op basisschool St Martinus in Millingen aan de Rijn. Wethouder Alex ten Westeneind van de gemeente Berg en Dal nam ook deel aan de les en hielp de leerlingen met het opruimen van zwerfafval in de buurt van de school. Het was een leerzame en actieve ochtend.

De wethouder gaf uitleg over het belang van een schone omgeving én enthousiasmeerde leerlingen om zich in te zetten voor het behoud die schone omgeving. Na de uitleg ruimden de leerlingen en wethouder zwerfafval op. Wethouder ten Westeneind: “Zwerfafval is niet alleen schadelijk voor onze natuur, maar ook voor de leefbaarheid van onze buurt. We zijn trots dat de jeugd de handen uit de mouwen steekt om zwerfafval op te ruimen.” 

Wijkhelden

Scholen, kinderen en volwassenen kunnen zich aanmelden als Wijkheld en een steentje bijdragen aan een schone leefomgeving. Kijk voor meer informatie en aanmelden: www.wijk-helden.nl(externe link).  

Duurzame cadeaubon

Wethouder Alex ten Westeneind heeft ook een duurzame cadeaubon van 250 euro uitgereikt. We belonen hiermee scholen die bezig zijn met batterijeninzameling en zo aandacht besteden aan hergebruik en afvalscheiding.