In de zomermaanden mei tot en met oktober haalt Dar normaal gesproken iedere week het groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) op. Door personeelstekort is dat dit jaar in de maanden juli en augustus helaas niet mogelijk. Dar leegt deze maanden één keer in de twee weken de groene bak.

Waarom komt Dar in juli en augustus niet elke week?

Ook in de afvalsector is het moeilijk om aan personeel te komen. Dar heeft hier helaas al een tijd mee te maken. Tot nu toe heeft Dar vanwege personeelstekort nog geen routes voor het ophalen van afval hoeven schrappen. Hier komt in de vakantiemaanden juli en augustus van dit jaar verandering in. We betreuren dat er in deze maanden onvoldoende extra chauffeurs en beladers voor het wekelijks ophalen van gft-afval zijn. In samenwerking met Dar gaan we kijken hoe we de komende jaren het ophalen van gft-afval in de zomermaanden gaan organiseren.

Wanneer wordt de groene bak geleegd?

In mei, juni, september en oktober komt Dar in iedere week langs om het gft-afval op te halen. In juli en augustus komt Dar om de week het gft-afval ophalen.

Wat kunt u doen tegen een stinkende groene bak?

In de zomer geeft Dar allerlei tips om stank en overlast van gft-afval zoveel mogelijk te beperken. Deze zijn dan te vinden op www.dar.nl/gft(externe link) en in de Dar-app. Ook delen we tips op de nieuwspagina en social media van de gemeente.

Ontvang een melding wanneer de groene bak aan de straat mag

Mis nooit meer een ophaalmoment met de Dar app. Voordeel van de app is dat u van tevoren een melding krijgt. U vindt de ophaaldagen ook op de afvalwijzer via www.dar.nl/afvalwijzer(externe link).

Het is mogelijk dat de veranderingen nog niet op uw afvalwijzer staan. Op dit moment is Dar druk bezig de afvalwijzer te aan te passen.

Vragen of meer informatie?

U vindt meer informatie over het ophalen van gft-afval op www.dar.nl/afvalwijzer(externe link). Of neem contact op met het klantencontactcentrum van Dar via info@dar.nl of bel (024) 371 60 00.