Anja (58) kwam in de financiële problemen toen haar dochter weer tijdelijk bij haar in kwam wonen. Gelukkig zocht ze snel hulp voor haar geldzorgen.

Heeft u ook geldzorgen? Er is hulp. Bel met het Sociaal Team Berg en Dal, 024 -751 6520 (werkdagen tussen 9.00 en 14.30 uur). Kijk voor meer informatie op www.achterdevoordeur.net(externe link).

Het verhaal van Anja

“Mijn dochter had problemen met haar man en kwam tijdelijk met haar kindje bij mij wonen. Natuurlijk vang je je kind dan op. Mijn dochter werkt en betaalde af en toe mee aan de boodschappen. En toen kreeg ik bericht van de Belastingdienst dat ik alle huurtoeslag over het vorige jaar moest terugbetalen en dat ik nu niets meer kreeg. Dat kwam door het inkomen van mijn dochter, die bij mij inwoonde. Ook kreeg ik bericht van Munitax en BSR dat ik geen kwijtschelding meer kreeg.”

“Ik kan niet rondkomen zonder huurtoeslag en heb al helemaal geen geld om de huurtoeslag terug te betalen. Ik wilde mijn dochter er niet mee lastig te vallen. Zij had al problemen genoeg door haar moeilijke echtscheiding.‘’

“Ik had er slapeloze nachten van en kreeg veel hoofdpijn. Via mijn huisarts kwam ik bij de gemeente. Bij schuldhulpverlening hebben ze alles op een rij gezet en een betalingsregeling getroffen met de Belastingdienst.’

‘’Ik wist niet dat het inkomen van een inwonend meerderjarig kind bij de Belastingdienst meetelde bij mijn inkomen. Doordat zij bij mij inwoonde had ik geen recht meer op huurtoeslag. Toen ik dit aan mijn dochter uitlegde, ging zij meteen een maandelijkse bijdrage betalen. Ook hielp ze mee met het terugbetalen van de huurtoeslag. Wat een opluchting.”

De naam en de foto van Anja zijn niet echt. Het verhaal wel. Zo respecteren wij de privacy.