Vanaf 1 december kunt u in de gemeente Berg en Dal de verlenging van uw rijbewijs online aanvragen. Dit kunt u doen door uw rijbewijs aanvraag te starten bij een erkende fotograaf. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen in het gemeentehuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk als u uw rijbewijs wilt verlengen of als u de categorieën wilt uitbreiden. Als u voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis. Als u uw rijbewijs online verlengt, kunt u geen gebruik maken van thuisbezorging.

Erkende fotograaf   

Om uw rijbewijs online te verlengen, heeft u een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines vindt u op de locatiewijzer op www.rdw.nl/particulier/locatiewijzer(externe link).

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een fotograaf of fotocabine die door de RDW erkend is. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen(externe link). Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen in het gemeentehuis.