Burgemeester Mark Slinkman reikte op woensdag 25 augustus 2021 gemeentelijke onderscheidingen uit aan Angelien Liebers en Sascha Pouwels uit Groesbeek. Zij werden onderscheiden met de erepenning van de gemeente Berg en Dal.

Angelien Liebers en Sascha Pouwels vormen samen The Moonlights. Een amusementsorkest met naamsbekendheid in Nederland en ook in het buitenland. The Moonlights hebben met diverse albums in de Nederlandse hitlijsten gestaan. Ze hebben o.a. de singels ‘jij alleen’, ‘Acropolis adieu’ en ‘Kleine jongen’ uitgebracht. The Moonlights bewijzen dat een kleine formatie, een groot orkest kan zijn. Met professionele inzet brengen ze op elke gelegenheid de juiste sfeer. The Moonlights zijn in 1980 opgericht en bestonden vorig jaar oktober 40 jaar!

Angelien Liebers en Sascha Pouwels hebben met The Moonlights Groesbeek op de kaart gezet. Mede door The Moonlights wordt Groesbeek soms ‘klein Volendam’, ‘de diamant tussen de heuvels’ en ‘het dorp waar muziek in zit’ genoemd. Met The Moonlights hebben deze twee inwoners van onze gemeente, grote lokale en regionale erkenning verworven op cultureel terrein.

Burgemeester Slinkman had de erepenningen vorig jaar bij het 40-jarig jubileumfeest van The Moonlights uit willen reiken. Helaas ging dit feest door de coronamaatregelen niet door.

Kandidaat voor een gemeentelijke onderscheiding?

Iedereen kan iemand voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding. De randvoorwaarden voor de aanvraag en de aanvraagprocedure staan op onze website bij Gemeentelijke onderscheiding
We hebben als gemeente drie soorten gemeentelijke onderscheidingen: het ereburgerschap, de erepenning en het jongerenlintje.