De heren G.G. (Gerrie) Driessen en A. (Bram) den Boer uit Groesbeek kregen op maandag 16 mei een gemeentelijke onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman reikte de onderscheidingen uit. Beide heren kregen een erepenning omdat zij al bijna een halve eeuw bijgedragen aan het succes en de continuïteit van de Heemkundekring Groesbeek. Dit doen zij met grote betrokkenheid en bevlogen inzet.


Den Boer en Driessen hebben de Heemkundekring samen met anderen in 1973 opgericht. Sinds die tijd is de heer Driessen voorzitter. De heer Den Boer is sinds 1976 secretaris van het bestuur.


De heer Den Boer spant zich, naast zijn bestuurlijke taken, in voor archeologisch onderzoek naar de oudste geschiedenis van Groesbeek. Hij was betrokken bij opgravingen in Groesbeek en heeft de resultaten daarvan vastgelegd.


De heer Driessen is onderzoeker van het Groesbeekse verleden. Hij stelde tientallen boeken samen en schrijft bijdragen voor regionale kranten. Ook is hij de vraagbaak voor iedereen die historische informatie zoekt over het dorp Groesbeek.

Kandidaat voor een gemeentelijke onderscheiding?

Iedereen kan iemand voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding. De voorwaarden voor de aanvraag en de aanvraagprocedure kunt u hier vinden.
De gemeente Berg en Dal heeft drie soorten gemeentelijke onderscheidingen: het ereburgerschap, de erepenning en het jongerenlintje.