DELTA Netwerk wil glasvezel gaan aanleggen in Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij. Het bedrijf start daarom met een glasvezelcampagne. Maar het is nog niet zeker dat de glasvezel er ook echt komt. Dit gebeurt alleen als minimaal 20% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg door DELTA Netwerk en voor 15 februari 2023 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders.

Meer informatie staat op www.deltanetwerk.nl(externe link). DELTA Netwerk informeert inwoners per brief over de aanleg van glasvezel.

Informatieavonden op 8 en 12 december

DELTA Netwerk organiseert informatieavonden. Op deze avonden informeert het bedrijf inwoners over de aanleg van glasvezel. Inwoners zijn van harte welkom vanaf 19.00 uur op:

  • Donderdag 8 december bij Gebouw Vriendenkring, Steenheuvelsestraat 39 in Leuth
  • Maandag 12 december bij Kulturhus Beek, Roerdompstraat 6 in Beek-Ubbergen

Een online informatieavond is op maandag 19 december vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan via www.deltanetwerk.nl(externe link).

Glasvezel Informatiepunt 

Er is een Glasvezel Informatiepunt in Kulturhus Beek, Roerdompstraat 6. Hier kunnen inwoners terecht met vragen. Het informatiepunt is open op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Wethouder Ria Barber:

 “Snel en stabiel internet wordt steeds belangrijker voor de leefbaarheid, bedrijvigheid en voor toerisme. Daarom vindt de gemeente dat iedereen over een snelle internetverbinding moet kunnen beschikken.

Het buitengebied, Groesbeek en Millingen aan de Rijn zijn al aangesloten op glasvezel. Wij zijn blij dat glasvezel nu ook bereikbaar wordt voor de inwoners en ondernemers van Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij.”

Aanleg glasvezel

De gemeente legt zelf geen glasvezel aan. De wet bepaalt dat glasvezelbedrijven dit moeten doen. Het bedrijf beslist of het glasvezel gaat aanleggen en wat de voorwaarden zijn. De gemeente heeft hier geen invloed op.

Een glasvezelbedrijf is ook verantwoordelijk voor de aanleg zelf. Het moet bij deze werkzaamheden delen van de stoep of straat openbreken. Het herstel van deze stoepen of straten gebeurt ook door het glasvezelbedrijf. DELTA Netwerk zorgt ervoor dat dit netjes gebeurt door ervaren stratenmakers.

Het glasvezelbedrijf informeert omwonenden voordat de werkzaamheden beginnen. Inwoners weten dan precies wanneer het werk bij hun in de buurt gaat starten.