Op 30 september gaan we de westkant van Breedeweg samen met de inwoners groener en mooier maken. Op deze dag helpen wij onze inwoners gratis een tuintje van 1m2 aan te leggen in hun voortuin. Hiermee pakken we meteen de wateroverlast en verdroging in de wijk aan.

Aanmelden kan tot en met uiterlijk zondag 25 september 2022.

Hoe werkt De Groene Doedag?

  • Op 30 september staan we van 12 tot 17 uur met kraampjes bij u in de buurt. U haalt 1m2 stenen of grind en wit zand uit uw voortuin. U levert dit bij ons in en krijgt er gratis plantjes en aarde voor terug. Per huishouden krijgt u voor 1m2 plantjes en aarde voor uw voortuin.
  • Woont u in een appartement? Dan kunt u gewoon meedoen. U krijgt van ons een paar plantjes voor op uw balkon.
  • De Groene Doedag is voor inwoners die wonen tussen de Sint Antoniusweg, Knapheideweg, Bredeweg en ’t Hemeltje.
  • Wilt u er zeker van zijn dat u kan meedoen aan de Groene Doedag? Meld u dan snel aan.

Aanmelden Groene Doedag

Heeft u een koopwoning? Dan kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar aanmeldingen@bergendal.nl. Geef aan op welk adres u woont en dat het om de ‘Groene Doedag Breedeweg’ gaat. Bellen mag natuurlijk ook. Dat kan door te bellen met 14024.

Heeft u een huurwoning? Dan kunt u zich aanmelden via Oosterpoort, www.oosterpoortwoon.nl/de-groene-doedag(externe link)

Aanmelden kan tot en met uiterlijk zondag 25 september 2022.

Operatie Steenbreek Breedeweg

We willen samen met u zorgen voor een groener Breedeweg met minder stenen en tuintegels. Met het project Steenbreek Breedeweg kunt u uw steentje bijdragen.

Woont u in Breedeweg en wilt u meer dan 1m2 tegels uit uw tuin halen en deze vervangen door planten? Misschien kunnen wij u dan ook helpen!  Onze lokale tuinadviseur geeft aan tien huishoudens in Breedeweg gratis tuinadvies. En bij maximaal vijftien huishoudens halen we de tuintegels en het grind gratis op. Ga voor meer informatie en tips naar www.steenbreekbreedeweg.nl(externe link).