Sinds 1 december 2021 kunt u bij de gemeente Berg en Dal uw rijbewijs digitaal aanvragen. Dat kan alleen als het om een verlenging gaat of een uitbreiding met een nieuwe categorie. Het kan dus niet bij de eerste aanvraag.

Bij de fotograaf

Het digitaal aanvragen van een rijbewijs kunt u doen een fotograaf die erkend is door de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) In onze gemeente zijn dat 3 fotografen:

  • Primera 't Hart van Groesbeek in Groesbeek
  • EP Heinz van Benthum in Groesbeek
  • Alfalima Photography in Millingen aan de Rijn

Voordeel

Het voordeel voor u is dat deze fotografen normaliter ruimere openingstijden hebben dan de gemeente. En dat u niet naar zowel de fotograaf als de gemeente hoeft. Voor inwoners uit Millingen aan de Rijn en omgeving is de fotograaf ook nog een stuk dichterbij.

Niet thuisbezorgen

Heeft u uw rijbewijs digitaal aangevraagd? Dan kunt u het niet thuis laten bezorgen. U moet het dan afhalen in het gemeentehuis in Groesbeek. Dit kan tijdens openingstijden zonder afspraak. Van de wet moet een medewerker van de gemeente de aanvrager 1 keer in persoon gezien hebben.

Meer informatie

Meer informatie vind u op onze website: www.bergendal.nl/rijbewijs-online-verlengen.

Er staat ook meer informatie op de website van de RDW: www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/het-rijbewijs/rijbewijs-aanvragen/rijbewijs-verlengen.