Veel mensen houden van groen. Maar op woekerend onkruid zit niet iedereen te wachten. Dar bestrijdt het onkruid in de gemeente Berg en Dal. Benieuwd hoe ze dat doen en waar ze op letten? Lees dan snel verder! Ook geven we tips hoe u ons hierbij kunt helpen.

Onkruidbeheersing met hete lucht

Dar staat voor een duurzaam en schoon milieu. Daarom gebruiken ze geen gif of andere chemische bestrijdingsmiddelen bij het beheersen van onkruid in straten. Het onkruid beheersen ze op een veilige en milieuvriendelijke manier. Dit doen ze met borstelmachines en heteluchtmachines.

Ook de medewerkers in het groen dragen hier een steentje aan bij. Zij beheersen het onkruid rondom de plantsoenen op de straat. Met de borstels van de veegmachine halen ze het onkruid dat boven de grond uitkomt weg. De wortels blijven hierbij meestal zitten. Daarom komen ze een aantal weken later nog een keer terug. Dan is het onkruid weer een stukje gegroeid en kunnen ze het opkomend onkruid inclusief wortels beter behandelen. Dit doen ze met hete luchtmachines en/of bijna-kokend water.

Wat kunt u zelf doen?

Met de hete luchtmachines en het bijna-kokend water zijn is Dar erg voorzichtig. Zeker langs randen, hagen en andere kwetsbare beplanting. We willen natuurlijk dat dit groen wél goed blijft groeien. Hierdoor kan het zijn dat op deze plekken wat onkruid achterblijft. Ziet u Dar in uw straat aan het werk? Zet dan uw auto even ergens anders neer. Ook rondom auto’s is Dar natuurlijk erg voorzichtig met hun machines. Als de parkeerplaatsen en straten leeg zijn, kunnen ze ook daar goed bij. Zo zorgen we samen voor een schone en frisse buurt!

Meer informatie of vragen?

Kijk op www.dar.nl/wijkonderhoud(externe link) voor meer informatie of neem contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op info@dar.nl of 024-3716000 van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.