Het wordt de kers op de politieke taart genoemd: de begrotingsraad. Op donderdag 4 november praat de gemeenteraad van Berg en Dal over de begroting 2022. In de begroting staan de inkomsten en uitgaven van de gemeente. De vergadering begint om 16:00 uur.

Vergadering in het gemeentehuis

De begrotingsraad is in het gemeentehuis. Omdat de raad vanwege de huidige corona-ontwikkelingen vergadert op 1,5 meter, is er helaas geen publieke tribune. De vergadering is voor liefhebbers te volgen via omroep Berg en Dal en onze website https://bergendal.raadsinformatie.nl. 

Begroting in 2022 nog sluitend

De begroting is in 2022 sluitend, maar in 2023-2025 worden er tekorten verwacht. In totaal geeft de gemeente volgend jaar € 99,4 miljoen uit. Daar staat € 99,5 miljoen aan inkomsten tegenover. Waaronder 70,9 miljoen euro van het Rijk en 14,8 miljoen euro aan belastingen. De begroting staat op https://bergendal.begroting-2022.nl/(externe link)

Moties en amendementen

De raad controleert het college en kijkt daarom kritisch naar de begroting. Er worden ook dit jaar weer moties (verzoeken aan het college) en amendementen (wijzigingen in de begroting) ingediend. De moties en amendementen komen woensdag 3 november online op de agenda van de begrotingsraad. Deze week verschijnt de begrotingskrant in De Rozet. Daarin kunt u lezen waar de politieke partijen aandacht voor vragen. De begrotingskrant is ook alvast te lezen via de website van de gemeente.

Inspreken

Wilt u inspreken tijdens de begrotingsraad? Dat is mogelijk. U kunt zich tot op de dag van de vergadering tot 12:00 uur bij de griffie melden. Dat kan telefonisch (14024) of via e-mail (griffie@bergendal.nl). U kunt ook een schriftelijke reactie sturen, die aan de agenda wordt toegevoegd.

Live en achteraf kijken

Zowel carrousel- als raadsvergaderingen zijn live te volgen en terug te kijken via http://bergendal.raadsinformatie.nl(externe link). De vergaderstukken zijn ook te vinden via de app Politiek Portaal in de App Store. Kies voor “Berg en Dal”. Meeluisteren kan ook via omroep Berg en Dal. 

De raad op sociale media

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste informatie over de gemeenteraad? Dan kunt u ons volgen door op Twitter, Facebook en Instagram te zoeken op “Gemeenteraad Berg en Dal”.

Voor vragen of ideeën kunt u contact opnemen met de griffie via griffie@bergendal.nl.