Op 15 september is een voorlichtingsavond over dementievriendelijke kernen en verenigingen. Dit is van 19.30 tot 21.30 uur in dorpshuis Kerstendal in Berg en Dal. Alle inwoners, ondernemers en verenigingen in de gemeente zijn van harte uitgenodigd. Meld u voor 8 september aan via petra.kregting@fortewelzijn.nl.

Tijdens de avond krijgt u informatie over het herkennen van de ziekte dementie. Ook hoort u hoe u moet omgaan met mensen met dementie. Verder is er informatie voor verenigingen over scholingsmogelijkheden voor het omgaan met dementie.  De werkgroep Dementievriendelijk Berg en Dal en Forte Welzijn organiseren de avond.

Op naar een dementievriendelijke gemeente

De gemeente Berg en Dal wil dat inwoners met de ziekte dementie en hun mantelzorgers zo lang mee kunnen doen in de samenleving. Dat lukt alleen als we hier samen aan werken; inwoners, ondernemers en verenigingen! 

Expositie 

Van 15 t/m 22 september is de expositie ‘gezichten van dementie’ te zien in de Historische Kerk aan de Kerkstraat 18 in Groesbeek. Informatie over de expositie is terug te vinden op de website van Alzheimer Nederland (www.alzheimer-nederland.nl(externe link)).