Bijzonder Berg en Dal

Buurtsoepie

Op meerdere plekken in onze gemeente zijn buurtsoepies. Een Buurtsoepie is er voor iedereen die van soep en gezelschap houdt. Burgemeester Mark Slinkman bezocht het buurtsoepie Berg en Dal. Hier zorgen vrijwilligers Judith Smeets, Klasien Maalsen, Onno Swart en Marga ter Bogt iedere eerste maandag van de maand voor een lekker soepje in dorpshuis Kerstendal.

/inwoners/bijzonder-berg-en-dal-buurtsoepie_48044/

Al 60 jaar vrijwilliger

Thea Jeurissen is al 60 jaar vrijwilliger. Ze is onder andere taalcoach voor een Syrisch gezin. Burgemeester Mark Slinkman ging mee op bezoek.

/inwoners/bijzonder-berg-en-dal-al-60-jaar-vrijwilliger_47984/

Speelplek Kerkstraat

Kim de Haan, Sandra Verbogt-de Fijter en Monique van Baal willen graag een speelplek voor kinderen in het centrum van Groesbeek. Ze vonden een goede plek aan de Kerkstraat, naast het gemeentehuis. Burgemeester Mark Slinkman sprak donderdag 31 mei met Kim, Sandra en Monique over hun plannen voor de speelplek.

/inwoners/bijzonder-berg-en-dal-speelplek-kerkstraat_47759/

Peutercafé

Bij het peutercafé kunnen peuters samen spelen en opvoeders elkaar ontmoeten en ervaringen delen. Wethouder Sjaak Thijssen steunt het peutercafé van harte. Hij bezocht het initiatief en las de peuters voor.

/inwoners/bijzonder-berg-en-dal-peutercafe_47615/

De Kinder Activiteiten Club

Logo Bijzonder Berg en DalDe Kinder Activiteiten Club organiseert iedere woensdagmiddag leuke activiteiten voor kinderen. Woensdag 7 maart 2018 was burgemeester Mark Slinkman te gast bij de club. Hij sprak hier met drie enthousiaste vrijwilligers.

/inwoners/bijzonder-berg-en-dal-de-kinder-activiteiten-club_47486/

Ook iemand in het zonnetje zetten?

Kent u ook vrijwilliger(s) die u in het zonnetje wilt zetten? Of bent u dat zelf?

Neem dan contact op met Jelle Blijham via 06-14624783 of J.Blijham@bergendal.nl.

Taalmaatjes

Een goed voorbeeld van bijzondere vrijwilligers zijn de taalmaatjes. Taalmaatjes helpen statushouders om de Nederlandse taal beter te leren spreken. Burgemeester Mark Slinkman sprak tijdens zijn bezoek aan het taalmaatjescafeé met de taalmaatjes: ”Je realiseert je dan dat taalmaatjes zoveel meer doen dan de taal leren aan statushouders."

/inwoners/bijzonder-berg-en-dal-taalmaatjes_47987/

Piet en de Speulplek

De Speulplek is een groene leefruimte voor jong en oud. Piet Verriet is er al jaren vrijwilliger. Vrijdag 26 oktober werd Piet door de rest van de vrijwilligers en burgemeester Mark Slinkman in het zonnetje gezet. Als dank voor al het werk dat hij doet is een pad op de Speulplek naar hem vernoemd.

/inwoners/bijzonder-berg-en-dal-piet-en-de-speulplek_47927/

Werkgroep Thilman Werenbertszstraat

De werkgroep Thilman Werenbertszstraat organiseert allerlei activiteiten voor inwoners van Ubbergen en onderhoudt een volkstuintje. Wethouder Irma van de Scheur bezocht de werkgroep tijdens de voorjaarsburendag en hielp mee met het mozaïeken van een buurtbankje.

/inwoners/bijzonder-berg-en-dal-werkgroep-thilman-werenbertszstraat_47738/

Toektoek

De Toektoek in het dorp Berg en Dal is een elektrisch wagentje dat inwoners die slecht ter been zijn van deur tot deur brengt. Wethouder Sjaak Thijssen bezocht dit bijzondere inwonersinitiatief.

/inwoners/bijzonder-berg-en-dal-toektoek_47537/

Villa Hamer

Logo Bijzonder Berg en DalIn Villa Hamer kunnen mensen zelfstandig (samen)wonen, met verpleging en zorg. Enthousiaste, toegewijde vrijwilligers helpen hierbij. Lees hier hun bijzondere verhaal.

/inwoners/bijzonder-berg-en-dal-villa-hamer_47465/

Download onze app: