Bouwen en verbouwen

U wil graag (ver)bouwen. Het kan zijn dat u daarvoor een omgevingsvergunning nodig heeft. De ODRN regelt voor de gemeente de omgevingsvergunningen. Zij geven de vergunningen af, houden toezicht en handhaven.

Voor meer informatie over bouwen, reclame, inritten, kappen en slopen kunt u terecht op de website van de ODRN. U kunt ook een afspraak maken bij het Omgevingsloket van de ODRN in het gemeentehuis in Groesbeek.

Afspraak maken Omgevingsloket

Heeft u (ver)bouwplannen en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Dan kunt u terecht bij het Omgevingsloket van de ODRN in het gemeentehuis in Groesbeek. De medewerker van de ODRN vertelt u welke mogelijkheden u heeft voor vergunningvrij bouwen en vanuit het bestemmingsplan. U weet dan ook of u een vergunning nodig heeft en welke procedure u moet volgen.

Omgevingsvergunning aanvragen

Weet u zeker dat u een omgevingsvergunning nodig heeft? Dan kunt u deze vergunning met bouwtekeningen indienen op de volgende website: www.omgevingsloket.nl

De ODRN toetst uw aanvraag aan de wet- en regelgeving. Houd er rekening mee dat het behandelen van uw aanvraag niet gratis is. U moet legeskosten betalen. En de afhandeling van uw aanvraag kost tijd (behandeltermijn).

Vooroverleg indienen

Wilt u van te voren weten wat de haalbaarheid is van uw (ver)bouwplannen? Dan kunt u een vooroverleg (informele procedure) indienen. De ODRN toetst dan uw plan aan de wet en regels (bestemmingsplan en welstand). Het vooroverleg kost geen geld. U kunt uw het vooroverleg online aanvragen. U moet de bouwtekeningen toevoegen.

Een omgevingsvergunning voor bouwen en nu?

Heeft u onlangs een omgevingsvergunning gekregen voor het uitvoeren van bouwwerkzaamheden? Wie in de gemeente een woning, bedrijfspand of ander bouwwerk wil bouwen, krijgt te maken met verschillende gemeentelijke en landelijke regels.

Een omgevingsvergunning voor bouwen en nu?

Pagina opties