Bouwen en verbouwen

U wil graag (ver)bouwen. Het kan zijn dat u daarvoor een omgevingsvergunning nodig heeft. De ODRN regelt voor de gemeente de omgevingsvergunningen. Zij geven de vergunningen af, houden toezicht en handhaven.

Voor meer informatie over bouwen, reclame, inritten, kappen en slopen kunt u terecht op de website van de ODRN. Door het coronavirus kunt voorlopig geen afspraak maken bij het Omgevingsloket van de ODRN in het gemeentehuis in Groesbeek.

Afspraak maken Omgevingsloket

Vanwege het coronavirus blijft het Omgevingsloket in het gemeentehuis in Groesbeek voorlopig 2020 gesloten.

Omgevingsvergunning aanvragen

Weet u zeker dat u een omgevingsvergunning nodig heeft? Vraag dan een vergunning aan via www.omgevingsloket.nl. U moet bouwtekeningen toevoegen. De ODRN toetst uw aanvraag aan wet- en regelgeving. Het behandelen van uw aanvraag is niet gratis. U moet hiervoor legeskosten betalen. De afhandeling van uw aanvraag kost tijd (behandeltermijn).

Voorbeeldboek ruimtelijke initiatieven buitengebied

Stel, u wilt een camping beginnen. Of u wilt uw boerderij een nieuwe functie geven. Het 'Voorbeeldboek voor ruimtelijke initiatieven in het buitengebied' laat zien hoe u met uw plan het landschap kunnen verbeteren.

https://www.bergendal.nl/inwoners/producten-en-diensten-a-tot-z_45068/product/voorbeeldenboek-ruimtelijke-initiatieven_1192.html

Vooroverleg indienen

Wilt u weten of uw (ver)bouwplannen haalbaar zijn? Dien dan een vooroverleg (informele procedure) in. De ODRN toetst uw plan aan de wet en regels (bestemmingsplan en welstand). Het vooroverleg is gratis. U kunt uw het vooroverleg online aanvragen. U moet de bouwtekeningen toevoegen.

Een omgevingsvergunning voor bouwen en nu?

Heeft u onlangs een omgevingsvergunning gekregen voor het uitvoeren van bouwwerkzaamheden? Wie in de gemeente een woning, bedrijfspand of ander bouwwerk wil bouwen, krijgt te maken met verschillende gemeentelijke en landelijke regels.

Een omgevingsvergunning voor bouwen en nu?

Pagina opties