Nieuws corona algemeen

 • Grip op het coronavirus

  (06-08-2020)

  Op donderdag 6 augustus vertelde premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie tijdens een persconferentie over corona en de extra maatregelen. Mensen houden zich niet goed aan de regels. Steeds meer mensen krijgen corona. Daarom gelden er nu nieuwe maatregelen. 

 • Actualisatie noodverordening Covid-19

  (14-07-2020)

  Op dinsdag 14 juli 2020 is de noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio Gelderland-Zuid bijgewerkt. Met het vaststellen van deze noodverordening komt de vorige te vervallen. U kunt de noodverordening bekijken op de website van Crisis GLZ

 • Doorgaan evenementen en buurtfeesten

  (26-06-2020)

  Na 1 juli kan de gemeente Berg en Dal meer duidelijkheid geven over het wel of niet doorgaan van evenementen en/of buurtfeesten. Vanaf dan weet de gemeente welke landelijke en regionale regels (noodverordening) gelden. Iedere organisator kan vanaf nu al wel een aanvraag indienen.

 • Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

  (25-06-2020)

  Op woensdag 24 juni vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over corona en de nieuwe maatregelen. Het gaat om maatregelen voor binnen en buiten per 1 juli 2020.

 • Oproep voor werkgevers en verhuurders

  (22-06-2020)

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, de heer H. Bruls, roept werkgevers/opdrachtgevers van arbeidsmigranten en verhuurders op om de coronamaatregelen op te volgen. Ook roept hij op om arbeidsmigranten te informeren over de risico’s en over de coronamaatregelen.

 • Denk mee met de 1,5 meter samenleving

  (22-06-2020)

  De coronamaatregelen worden steeds meer versoepeld. Maar we blijven leven in een 1,5 meter samenleving. De gemeente Berg en Dal wil graag weten wat kinderen en jongeren nodig hebben in deze 1,5 meter samenleving. Hebben zij tips? Waar lopen zij tegenaan? Of misschien hebben ze wel een oplossing voor iets wat niet perse voor kinderen is maar voor hun opa/oma of ouders?

 • Gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen gaan weer open

  (15-06-2020)

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 13 juni 2020 de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid aangepast en vastgesteld. 

 • Heeft u klachten? Laat u testen

  (08-06-2020)

  Sinds 1 juni kan iedereen met corona-achtige klachten zich laten testen bij de GGD. Voor het maken van een afspraak belt u: 0800 - 1202. Meestal kunt u de volgende dag terecht in de teststraat van de GGD. Er zijn 4 testtenten in Nijmegen en 1 in Tiel.

 • Toch op vakantie? Ga wijs op reis

  (04-06-2020)

  De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf.

 • Corona-afval bij restafval

  (03-06-2020)

  Door de coronacrisis heeft u misschien ander afval dan normaal. U heeft bijvoorbeeld plastic handschoenen, papieren zakdoekjes, mondkapjes en plastic overalls. Wij merken helaas dat veel inwoners dit afval bij plastic+ en oud papier doen. Dit hoort bij restafval!

 • Maatregelen voor Wmo- en OV-reizigers van Avan

  (03-06-2020)

  In verband met het coronavirus, heeft Avan enkele maatregelen ingesteld om het vervoer zo veilig mogelijk te houden. Avan volgt hierin de adviezen van het RIVM. Zo zijn er maatregelen voor de reistijden, reserveringen en voor tijdens de rit.

 • Testen op corona

  (02-06-2020)

  Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. De test kan aantonen of u het coronavirus op het moment van afnemen heeft. Daarom heeft het alleen zin om te testen bij klachten.

 • Vragen en antwoorden over corona

  (28-05-2020)

  We merken dat inwoners regelmatig vragen hebben over de coronamaatregelen. Wat mag er wel en wat mag niet?

 • Nieuwe maatregelen ondersteunen lokale economie

  (27-05-2020)

  Om lokale ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis heeft de gemeente Berg en Dal besloten de bestaande maatregelen te verlengen en uit te breiden.

 • Buitenactiviteiten voor kinderen weer mogelijk

  (15-05-2020)

  Sinds 11 mei mogen er weer begeleide activiteiten in de buitenlucht georganiseerd worden voor kinderen tot en met 18 jaar. Hiervoor is wel eerst toestemming nodig van de gemeente.

 • Zwembad de Lubert in Groesbeek start weer met zwemlessen en banenzwemmen

  (12-05-2020)

  Zwembad de Lubert in Groesbeek start weer met zwemlessen en banenzwemmen. 

 • Buiten sporten voor iedereen weer mogelijk

  (12-05-2020)

  Vanaf 11 mei zijn de coronamaatregelen versoepeld. Zo mag iedereen weer samen buiten sporten. Hierbij gelden wel allerlei regels.

 • Verruiming sportmogelijkheden kinderen

  (01-05-2020)

  Vanaf 1 mei 2020 is georganiseerd buiten sporten voor kinderen tot en met 18 jaar weer toegestaan. Sportverenigingen moeten hier wel toestemming voor krijgen van de gemeente en ze moeten aan bepaalde regels voldoen.

 • Vertraging uitbetaling Tozo bij incomplete aanvragen

  (24-04-2020)

  Ondernemers die getroffen zijn door de Coronamaatregelen kunnen een Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo) aanvragen. De gemeente heeft inmiddels al ruim 700 aanvragen binnengekregen. Maar veel ondernemers hebben nog niet alle gevraagde bewijsstukken ingeleverd.

 • Hout stoken tijdens de coronacrisis? Liever niet!

  (22-04-2020)

  Mensen met longklachten of gevoelige luchtwegen lopen extra risico als zij besmet raken met het coronavirus. Zij zijn in deze tijd dan ook nog meer dan veel anderen aan huis gebonden. Deze mensen hebben er vaak last van als hun buren hout stoken. Wilt u uw buren helpen? Zet ze dan niet in de rook en laat voorlopig uw houtkachel, open haard of vuurkorf uit.

 • Provincie steunt sociale initiatieven in coronatijd

  (22-04-2020)

  COVID-19 (het coronavirus) zet de samenleving onder grote druk. Breng jij mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? En doe je dat samen met anderen? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten.

 • Bewaar textiel nog even thuis

  (22-04-2020)

  Veel inwoners ruimen in deze tijd hun kledingkast op. Dat is goed te merken. De textielcontainers zitten vol.  En verwerkers kunnen de hoeveelheid textiel helaas niet aan. Daar komt nog bij dat de textielmarkt nu voor een groot deel stil ligt. Bewaar textiel daarom nog even thuis. Voorkom dat het verbrand wordt als restafval.

 • Brief burgemeester: Corona, de wereld op zijn kop

  (14-04-2020)

  Lees de brief van burgemeester Mark Slinkman over de coronacrisis. 

 • Gemeentehuis kleurt groen

  (02-04-2020)

  Sinds 2 april tot in ieder geval 28 april kleurt het gemeentehuis in Groesbeek groen. 

 • Werken aan de openbare ruimte tijdens de coronacrisis

  (30-03-2020)

  De gemeente Berg en Dal werkt dagelijks aan de openbare ruimte. We leggen bijvoorbeeld straten, fietspaden en verlichting aan. Dit doen we samen met aannemers. Van de regering mogen aannemers hun werk voorlopig blijven doen. Ze moeten zich wel houden aan veiligheidsvoorschriften. De werkzaamheden van nutsbedrijven Vitens (water) en Liander (stroom en gas) bij u in huis gaan voorlopig níet door.

 • Hulplijn coronavirus

  (26-03-2020)

  Overheid, gemeenten en organisaties hebben ingrijpende maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. Voor iedereen in Nederland heeft dit grote gevolgen. De huidige situatie brengt onzekerheden, vragen en soms ook spanningen met zich mee. Wilt u uw verhaal kwijt? Of heeft u vragen? Dan bieden wij een luisterend oor. We geven informatie en advies en als het nodig is ondersteunen we u.

 • Maatregelen wijkonderhoud Dar door coronavirus

  (26-03-2020)

  De gemeente Berg en Dal en Dar nemen door het coronavirus maatregelen voor wijkonderhoud. Dit betekent dat Dar helaas niet al het werk voor grijs en groen kan uitvoeren. Door het coronavirus en de RIVM-richtlijnen zijn er minder mensen beschikbaar om het werk te doen. Samen met Dar doet de gemeente haar best om met de mensen en middelen die zij hebben, uw leefomgeving netjes te houden. Ondanks alle inspanningen lukt dit waarschijnlijk de komende tijd helaas niet overal. 

 • Berichten van burgemeester Mark Slinkman aan de inwoners

  (25-03-2020)

  Burgemeester Mark Slinkman: "Samen kunnen we ervoor zorgen dat de besmettingen niet uitbreiden". Burgemeester Mark Slinkman heeft verschillende videoboodschappen opgenomen. Bekijk de video's hier.

 • Groepsvaccinaties HPV en Meningokokken uitgesteld

  (25-03-2020)

  De geplande groepsvaccinaties HPV en Meningokokken ACWY gaan niet door. Het RIVM heeft dit besloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 • Welke informatie vindt u waar en wie kan u daarvoor bellen?

  (24-03-2020)

  Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk waar u deze informatie vindt en wie u daarvoor kunt bellen. 

 • Eerste inwoner gemeente Berg en Dal overleden aan coronavirus

  (23-03-2020)

  Vanmiddag 23 maart heeft GGD Gelderland-Zuid de burgemeester van de gemeente Berg en Dal in kennis gesteld van het overlijden van een inwoner van zijn gemeente aan het coronavirus. Het gaat om een 69-jarige man. Hij is overleden in het Nijmeegse Radboud UMC.

 • Filmpje: hoe kunt u besmetting voorkomen?

  (19-03-2020)

  Moeite met lezen? In dit filmpje ziet u hoe u besmetting met het coronavirus kunt voorkomen. 

 • Afhaal en catering voor bestaande horecagelegenheden toegestaan

  (17-03-2020)

  Afhaal en catering voor bestaande horecagelegenheden is toegestaan. Dinsdag 17 maart is toestemming gegeven aan de bestaande horeca om eten thuis te gaan bezorgen. Ook afhalen is mogelijk.

 • Besmetting coronavirus gemeente Berg en Dal

  (12-03-2020)

  Inmiddels is bij meerdere inwoners uit onze gemeente het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. 

Pagina opties