Nieuws

 • Andere ophaaldagen afval door Koningsdag

  (15-04-2021)

  Op dinsdag 27 april (Koningsdag) haalt Dar geen afval op. De milieustraten zijn op deze dag gesloten. Kijk op de digitale afvalwijzer of de Dar app voor andere ophaaldagen en openingstijden van de milieustraten.

 • Start bestrijding eikenprocessierups

  (14-04-2021)

  De gemeente Berg en Dal begint binnenkort weer met het bestrijden van de eikenprocessierups. Een gespecialiseerd bedrijf gaat tussen half april en half mei het grootste deel van eikenbomen bespuiten met biologische middelen. Dat doen ze in die periode 3 a 4 keer. Het spuiten gaat 24 uur per dag door en kan voor korte tijd geluidsoverlast veroorzaken.

 • Vrijwilligers gezocht

  (14-04-2021)

  Vrijwilligers zijn onmisbaar. Ook in de gemeente Berg en Dal. Lijkt het u leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Dan is een van onderstaande vacatures misschien iets voor u.

 • Ook dit jaar géén dodenherdenkingen in onze gemeente

  (14-04-2021)

  Nederland staat ieder jaar op 4 mei stil bij de slachtoffers van oorlogsgeweld. Normaal zijn er dan in bijna alle kernen van onze gemeente herdenkingsplechtigheden. Door de maatregelen tegen het coronavirus mogen de herdenkingsplechtigheden ook dit jaar helaas niet doorgaan.

 • Opknapbeurt speeltuin Burgemeester Hermsenstraat Millingen

  (14-04-2021)

  We gaan het speeltuintje in de Burgemeester Hermsenstraat in Millingen aan de Rijn opknappen. We willen samen met buurtgenoten kijken hoe we de speeltuin nog mooier kunnen maken. Het speeltuintje is namelijk een belangrijke plek in de buurt waar kinderen lekker kunnen spelen en ouders elkaar kunnen ontmoeten.

 • Het voorjaar begint: de tijd voor onkruid

  (14-04-2021)

  Veel mensen houden van groen. Maar op woekerend onkruid zit niet iedereen te wachten. Dar bestrijdt het onkruid in de gemeente Berg en Dal. Benieuwd hoe ze dat doen en waar ze op letten? Lees dan snel verder! Ook geven we tips hoe u ons hierbij kunt helpen.

 • Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

  (13-04-2021)

  Daalt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen en volgen we de basisregels? Dan kunnen we langzaam de coronamaatregelen loslaten. Met het openingsplan wordt stap voor stap steeds meer mogelijk. Lees meer hierover op de website van Rijksoverheid.nl

 • Meer sporten en bewegen

  (13-04-2021)

  De gemeente Berg en Dal stimuleert sporten en bewegen voor al haar inwoners. Dat doet de gemeente samen met heel veel sportverenigingen en organisaties, onder de naam sportstimulering Berg en Dal. Ieder jaar blikken alle partijen terug op of/hoe inwoners van Berg en Dal gebruik maken van alle mogelijkheden.

 • Kennismaken met... Marjan Verdijk

  (12-04-2021)

  In ‘Kennismaken met …’ stellen we raadsleden aan u voor. Deze keer stellen wij u voor aan Marjan Verdijk.

 • Eerste voucher voor digitalisering uitgereikt

  (12-04-2021)

  Vrijdag 9 april heeft wethouder Irma van de Scheur de eerste digitaliseringsvoucher uitgereikt aan aannemersbedrijf Albert de Witt. Het aannemersbedrijf uit Ooij gaat de voucher gebruiken voor het vernieuwen van hun website.

 • Mogelijk 26 sociale huurwoningen Millingen aan de Rijn

  (12-04-2021)

  Het college van Berg en Dal stemt in met een stedenbouwkundig plan voor de herontwikkeling van Woningbouwplan Schoollocatie Millingen aan de Rijn. Wat betekent dit concreet? Er komen mogelijk 26 sociale huurwoningen in Millingen. Een mooie ontwikkeling want er is grote vraag naar deze woningen. Op 20 mei bespreekt de gemeenteraad het plan.

 • Verruiming locaties voor buitensport

  (01-04-2021)

  De gemeente gaat parkeerplaatsen en grasveldjes rondom sportaccommodaties aanwijzen als extra sportlocaties. Hierdoor krijgen binnensportverenigingen meer mogelijkheden om hun sportactiviteiten buiten te organiseren. Door de coronaregels is binnen sporten verboden.

 • Online cursus eerste hulp bieden bij ‘verwarde’ mensen

  (31-03-2021)

  Wat doet u als een geliefde, vriend, familielid, buurvrouw of leerling een paniekaanval krijgt, het bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt? De cursus Mental Health First Aid (MHFA) vergroot uw kennis over psychische aandoeningen en leert u situaties beter inschatten. De online cursus start op vrijdag 23 april om 9.30 en duurt tot 12.30 uur. De cursus bestaat uit 4 online bijeenkomsten van 3 uur.

 • Extra hulp voor ondernemers

  (29-03-2021)

  Bent u door de coronacrisis in de problemen gekomen? Misschien wilt u een doorstart maken en heeft u hulp nodig om door te kunnen gaan met uw bedrijf? Of denkt u eraan om (tijdelijk) een betaalde baan te zoeken naast uw onderneming? Of wellicht wilt u graag een opleiding volgen? Het kan ook dat u hulp nodig heeft bij het oplossen van uw bedrijfsschulden of bij het stoppen met uw bedrijf. Voor al uw vragen, ideeën, plannen en zorgen over uw toekomst kunt u bij ons terecht.

 • Werkzaamheden Kloosterpad Groesbeek

  (23-03-2021)

  Tussen de Spoorlaan en het Kloosterpad in Groesbeek komen 23 koopappartementen. Op 29 maart beginnen we met de werkzaamheden. We starten met het verleggen van het riool. Het Kloosterpad sluiten we af. De afsluiting duurt tot de bouw van de appartementen klaar is.

 • Opkomst en uitslag verkiezingen

  (19-03-2021)

  22.977 inwoners van onze gemeente brachten de afgelopen dagen hun stem uit. Dat is een opkomstpercentage van 81 procent. Alle kiezers en stembureauleden bedankt voor jullie stem en inzet!

 • Nieuwe ondersteuning voor inwoners

  (17-03-2021)

  Heeft u door corona minder inkomen? En kunt u hierdoor uw huur, hypotheek of gas, water- en lichtrekening niet meer betalen? Dan kan de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) u misschien helpen.

 • Hoe helpt de gemeente de lokale ondernemers?

  (12-03-2021)

  Sommige ondernemers hebben het erg moeilijk in coronatijd. De gemeente heeft continue contact met hen om ze te helpen waar dat kan.

 • Supermarkten mogen open op Eerste Pinksterdag 2021

  (10-03-2021)

  Supermarkten in de gemeente Berg en Dal mogen open op Eerste Pinksterdag. Dit is op zondag 23 mei. 

 • EU-rijbewijzen opnieuw langer geldig

  (03-03-2021)

  Mogelijk lukt het u niet om door de coronamaatregelen uw rijbewijs op tijd te verlengen. Voor EU-rijbewijzen en rijbewijzen met code 95 heeft de Europese Unie daarom opnieuw de geldigheid verlengt.

 • Chat Veilig Thuis tijdens periode avondklok ook ’s avonds bereikbaar

  (26-01-2021)

  Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 9 februari tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis.

  De chat is te vinden via www.veiligthuis.nl. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Contact met Veilig Thuis kan ook anoniem. 

 • Aangepaste dienstverlening Burgerzaken door corona

  (15-12-2020)

  Door de coronacrisis hebben we een andere dienstverlening bij Burgerzaken. Kijk wat er verandert.

 • Steun- en herstelpakket voor economie en arbeidsmarkt

  (09-12-2020)

  Het kabinet breidt het steun- en herstelpakket uit. Het pakket moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk Nederlanders hun baan of bedrijf behouden, nu het coronavirus langdurig impact heeft op delen van de economie. Meer informatie op de website van Rijksoverheid.

 • Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

  (01-12-2020)

  Sinds dinsdag 1 december is er de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19. Deze wet geldt voor de komende drie maanden. Hiermee worden de bestaande coronamaatregelen vastgelegd in wetgeving. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft de noodverordening ingetrokken. Het intrekkingsbesluit zie je op de website van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

 • Sneller tijdelijke overkappingen voor winkels en horeca

  (21-10-2020)

  Horecazaken en winkeliers in de gemeente Berg en Dal kunnen vanwege de coronacrisis sneller een tijdelijke overkapping plaatsen. Hiervoor versnellen wij de aanvraagprocedure. De verwachte doorlooptijd is nu 4 weken. Eerst was dit 8 weken. Daarnaast is besloten om de terrasuitbreidingen bij de horeca langer toe te staan. Dit was tot 1 november. En is nu verlengd tot 1 mei 2021.

 • Voorkom verspreiding, download CoronaMelder

  (21-10-2020)

  Het coronavirus is er nog altijd. Het is belangrijk om alert te blijven. Met de CoronaMelder-app weet je eerder of je mogelijk bent besmet. Zo voorkom je dat je onbewust een ander besmet.

 • Geen inloopspreekuur Sociaal Team

  (21-10-2020)

  Vanwege het coronavirus zijn er voorlopig geen inloopspreekuren van het Sociaal Team Berg en Dal in Voorzieningencentrum Op Den Heuvel, cultureel centrum De Mallemolen, de Goei,j Kamer en buurthuis De Slenk.

 • Aandacht voor elkaar

  (07-10-2020)

  Het coronavirus raakt ons allemaal en volhouden is lastig. Heb aandacht voor elkaar, om samen door deze tijd heen te komen. Heeft u een goed idee of initiatief, waarmee u klaar staat voor anderen? Of wilt u graag uw verhaal vertellen? Deel dan uw ervaringen en ideeën met #aandachtvoorelkaar of op www.aandachtvoorelkaar.nl.

 • Tijdelijke financiële ondersteuning voor ondernemers en zzp'ers

  (29-09-2020)

  Is uw onderneming door corona in de financiële problemen geraakt? Het kan dan zijn dat u in aanmerking komt voor  de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 3).  De Tozo 3 gaat in per 1 oktober 2020 en loopt tot maximaal 1 juli 2021.

Archief

Pagina opties