• Sneller tijdelijke overkappingen voor winkels en horeca

(21-10-2020)

Horecazaken en winkeliers in de gemeente Berg en Dal kunnen vanwege de coronacrisis sneller een tijdelijke overkapping plaatsen. Hiervoor versnellen wij de aanvraagprocedure. De verwachte doorlooptijd is nu 4 weken. Eerst was dit 8 weken. Daarnaast is besloten om de terrasuitbreidingen bij de horeca langer toe te staan. Dit was tot 1 november. En is nu verlengd tot 1 mei 2021.

• Koninklijke Onderscheiding Jan Jaap Schmitz

(20-10-2020)

Op maandag 19 oktober 2020 kreeg de heer Jan-Jaap Schmitz uit Groesbeek een Koninklijke Onderscheiding. Locoburgemeester Irma van de Scheur van Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit bij het afscheid van de heer Schmitz bij zijn werkgever Radboudumc. De heer Schmitz is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

• Potentiële woningbouwlocatie in Breedeweg. Denkt u mee?

(15-10-2020)

Jansen Bouwontwikkeling heeft plannen voor woningbouw in de kern Breedeweg. Tussen de Sint Antoniusweg en de Bredeweg is plaats voor ongeveer 30 woningen. Wilt u meedenken over deze nieuwe woonlocatie als omwonende óf als mogelijk toekomstige bewoner van een nieuwbouwhuis op deze plek? Ga dan naar https://nieuwbouwgroesbeek.nl/home en vul de vragenlijst voor 29 oktober in.

• Actualisatie noodverordening 14 oktober

(14-10-2020)

Op 14 oktober 2020 is de noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio Gelderland-Zuid bijgewerkt. Met het vaststellen van deze noodverordening komt de vorige te vervallen. U kunt de noodverordening bekijken op de website van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

• Coronavirus - gedeeltelijke lockdown

(13-10-2020)

Op dinsdag 13 oktober vertelden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hoe het nu gaat met het coronavirus. Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft daarom besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Lees de maatregelen op de website van Rijksoverheid.

• Wintertijd = inbraaktijd

(13-10-2020)

De donkere dagen komen er weer aan. Dit betekent dat het aantal woninginbraken ook toeneemt. Gelukkig kunt u er als bewoner zelf veel aan doen om inbrekers zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Weten hoe? Volg op 21 oktober om 19.30 uur de gratis webinar: ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’. Aanmelden kan via de website van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

• Afval inzamelen verandert. Geef uw mening!

(13-10-2020)

De manier van afval inzamelen in de gemeente Berg en Dal gaat mogelijk veranderen. Wij horen graag uw mening hierover voordat we keuzes maken.

• Buurtgezinnen bieden steun

(13-10-2020)

Buurtgezinnen koppelt gezinnen die overbelast zijn aan warme en stabiele gezinnen in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra aandacht en worden ouders even ontlast. Is uw gezin overbelast en kunt u wel wat hulp gebruiken? Meld u dan aan bij buurtgezinnen. Of kan uw gezin juist wat steun bieden? Ook dan bent u bij Buurtgezinnen meer dan welkom. Aanmelden kan via www.buurtgezinnen.nl.

• Vraag een mantelzorgcompliment aan

(07-10-2020)

Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

• Gratis uw verkeerskennis opfrissen?

(07-10-2020)

Bent u 65 jaar of ouder en wilt u uw verkeerskennis weer eens opfrissen? Geef u dan op voor de opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland (VVN). De cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Berg en Dal. Deelname is gratis.

• Aandacht voor elkaar

(07-10-2020)

Het coronavirus raakt ons allemaal en volhouden is lastig. Heb aandacht voor elkaar, om samen door deze tijd heen te komen. Heeft u een goed idee of initiatief, waarmee u klaar staat voor anderen? Of wilt u graag uw verhaal vertellen? Deel dan uw ervaringen en ideeën met #aandachtvoorelkaar of op www.aandachtvoorelkaar.nl.

• Dringend advies tot dragen van mondkapjes

(01-10-2020)

Voor heel Nederland is het dringend advies om een niet-medisch mondkapje te dragen in alle publieke binnenruimtes. Lees meer over publieke binnenruimtes op de website van Rijksoverheid. Het precieze advies en definities van publieke binnenruimtes worden uiterlijk aanstaande vrijdag 2 oktober om 18.00 uur in meer detail bekendgemaakt.

• Tijdelijke financiële ondersteuning voor ondernemers en zzp'ers

(29-09-2020)

Is uw onderneming door corona in de financiële problemen geraakt? Het kan dan zijn dat u in aanmerking komt voor  de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 3).  De Tozo 3 gaat in per 1 oktober 2020 en loopt tot maximaal 1 juli 2021.