Nieuws

 • Heeft u de app meldpunt Buitenruimte al?

  (20-01-2021)

  Lantaarnpaal kapot? Gat in de weg? Te hoge berm? Kapot speeltoestel? Meld het met onze app Meldpunt Buitenruimte. In 2020 ontvingen wij via de app al 1.300 meldingen. Melden via de app Meldpunt Buitenruimte is heel eenvoudig. Download hem nu in de Appstore of Google Play Store.

 • Meld u aan voor de nieuwsbrief Bedrijvig Berg en Dal

  (20-01-2021)

  Wilt u op de hoogte blijven van al het ondernemersnieuws? Een aantal keer per jaar brengen we u via de nieuwsbrief Bedrijvig Berg en Dal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van economische zaken en recreatie en toerisme.

 • Lockdown verder aangescherpt (20 januari 2021)

  (20-01-2021)

  Het kabinet maakt zich grote zorgen om nieuwe varianten van het coronavirus, zoals de extra besmettelijke Britse variant. Er zijn t/m zeker 9 februari aanvullende maatregelen nodig om deze virusvarianten onder controle te krijgen. Lees meer hierover op de website van Rijksoverheid.nl

 • Doe mee aan de wandelchallenge van 30 dagen

  (20-01-2021)

  Wilt u het nieuwe jaar goed beginnen en meer gaan bewegen? Doe dan mee met de wandelchallenge van 30 dagen. Wandel alleen of met zijn tweeën, vanuit eigen huis, maar toch samen verbonden door een groepsapp.

 • Belastingaanslag van Munitax binnenkort in de brievenbus of in uw Berichtenbox

  (20-01-2021)

  Eind januari ontvangen de meeste inwoners en ondernemers in de gemeente de belastingaanslag 2021 van Munitax. Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of uw aanslag? Kijk op www.munitax.nl voor de meest gestelde vragen. Toch liever persoonlijk contact? Bel met 024 678 09 62. Kunnen we uw vraag niet direct beantwoorden? Dan maken we een terugbelnotitie en bellen u zo snel mogelijk terug.

 • Nieuwe website: test u mee?

  (20-01-2021)

  De komende maanden gaan we de website van de gemeente vernieuwen. Hiervoor hebben we de hulp nodig van onze inwoners en ondernemers. Graag willen we weten op welke manier u zoekt op de website. En waar u bepaalde onderwerpen verwacht (en waar niet). Zo bouwen we samen aan een nieuwe structuur.

 • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties van start

  (20-01-2021)

  In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties uw gegevens. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen.

 • Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen 2 februari

  (20-01-2021)

  Op dinsdag 2 februari is er een online banenmarkt in de LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen’. De banenmarkt duurt van 10.00 tot 13.00 uur. Werkgevers, werkzoekenden en intermediairs komen op de banenmarkt op een laagdrempelige manier met elkaar in contact.

 • Vouchers voor digitalisering

  (20-01-2021)

  Corona zorgt voor een enorme versnelling van digitalisering bij bedrijven. Om ondernemers in deze moeilijke tijden hierbij te ondersteunen, komen er in de regio Arnhem Nijmegen digitaliseringsvouchers beschikbaar voor het MKB. Vanaf medio februari 2021 kunnen ondernemers gebruik maken van deze voucherregeling. 

 • Doe mee met de poëziewedstrijd

  (18-01-2021)

  De afgelopen tijd zijn er 16 bankjes geplaatst in het dorp Berg en Dal. Samen vormen ze de bankjesroute. Werkgroep Poëziepad Berg en Dal wil bij 9 bankjes poëzieborden plaatsen. Het verbinden van de bankjes met poëzie zorgt voor een creatieve en plezierige ontmoeting tussen dorpsbewoners. Maar hopelijk is de poëziewedstrijd ook een mooie uitdaging in deze coronatijd. De werkgroep roept op om mee te doen met de poëziewedstrijd.

 • In de carrouselvergadering (21 januari) en raadsvergadering (28 januari)

  (18-01-2021)

  Op donderdag 21 januari is er een carrouselvergadering. Eén week later, op donderdag 28 januari, is de raadsvergadering. Beide vergaderingen beginnen om 20:00 uur en zijn digitaal. Op de carrouselagenda staan twee onderwerpen. Hier leest u welke onderwerpen dit zijn. 

 • Volg de gemeenteraad van Berg en Dal op sociale media

  (18-01-2021)

  In de gemeenteraad van Berg en Dal zitten 23 raadsleden. Zij nemen beslissingen over belangrijke zaken in onze gemeente. De raad vertegenwoordigt inwoners, stelt de hoofdlijnen van het beleid vast én controleert het college van burgemeester en wethouders. Wist u dat de gemeenteraad van Berg en Dal óók actief is op Facebook, Twitter en Instagram? 

 • We passen de website www.bergendal.nl aan. Heeft u tips?

  (06-01-2021)

  De komende tijd gaan we aan de slag met het verbeteren van onze gemeentelijke website www.bergendal.nl. Wat kan beter? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat bezoekers snel en makkelijk de informatie vinden die ze zoeken?

 • Stembureauleden gezocht

  (28-12-2020)

  Op 17 maart zijn er landelijke verkiezingen. Wij zoeken inwoners die willen helpen om de verkiezingen goed en veilig te laten verlopen. Wilt u stembureaulid worden en zo uw steentje bijdragen aan deze verkiezingen? Meld u dan aan!

 • Aangepaste dienstverlening Burgerzaken door corona

  (15-12-2020)

  Door de coronacrisis hebben we een andere dienstverlening bij Burgerzaken. Kijk wat er verandert.

 • Steun- en herstelpakket voor economie en arbeidsmarkt

  (09-12-2020)

  Het kabinet breidt het steun- en herstelpakket uit. Het pakket moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk Nederlanders hun baan of bedrijf behouden, nu het coronavirus langdurig impact heeft op delen van de economie. Meer informatie op de website van Rijksoverheid.

 • Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

  (01-12-2020)

  Sinds dinsdag 1 december is er de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19. Deze wet geldt voor de komende drie maanden. Hiermee worden de bestaande coronamaatregelen vastgelegd in wetgeving. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft de noodverordening ingetrokken. Het intrekkingsbesluit zie je op de website van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

 • Sneller tijdelijke overkappingen voor winkels en horeca

  (21-10-2020)

  Horecazaken en winkeliers in de gemeente Berg en Dal kunnen vanwege de coronacrisis sneller een tijdelijke overkapping plaatsen. Hiervoor versnellen wij de aanvraagprocedure. De verwachte doorlooptijd is nu 4 weken. Eerst was dit 8 weken. Daarnaast is besloten om de terrasuitbreidingen bij de horeca langer toe te staan. Dit was tot 1 november. En is nu verlengd tot 1 mei 2021.

 • Voorkom verspreiding, download CoronaMelder

  (21-10-2020)

  Het coronavirus is er nog altijd. Het is belangrijk om alert te blijven. Met de CoronaMelder-app weet je eerder of je mogelijk bent besmet. Zo voorkom je dat je onbewust een ander besmet.

 • Geen inloopspreekuur Sociaal Team

  (21-10-2020)

  Vanwege het coronavirus zijn er voorlopig geen inloopspreekuren van het Sociaal Team Berg en Dal in Voorzieningencentrum Op Den Heuvel, cultureel centrum De Mallemolen, de Goei,j Kamer en buurthuis De Slenk.

 • Coronavirus - gedeeltelijke lockdown

  (13-10-2020)

  Op dinsdag 13 oktober vertelden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hoe het nu gaat met het coronavirus. Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft daarom besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Lees de maatregelen op de website van Rijksoverheid.

 • Aandacht voor elkaar

  (07-10-2020)

  Het coronavirus raakt ons allemaal en volhouden is lastig. Heb aandacht voor elkaar, om samen door deze tijd heen te komen. Heeft u een goed idee of initiatief, waarmee u klaar staat voor anderen? Of wilt u graag uw verhaal vertellen? Deel dan uw ervaringen en ideeën met #aandachtvoorelkaar of op www.aandachtvoorelkaar.nl.

 • Tijdelijke financiële ondersteuning voor ondernemers en zzp'ers

  (29-09-2020)

  Is uw onderneming door corona in de financiële problemen geraakt? Het kan dan zijn dat u in aanmerking komt voor  de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 3).  De Tozo 3 gaat in per 1 oktober 2020 en loopt tot maximaal 1 juli 2021.

Archief

Pagina opties