• Ondernemers gezocht voor markten

(19-02-2020)

De gemeente zoekt nieuwe, positieve ondernemers voor de dinsdagmarkt in Groesbeek en de woensdagmarkt in Millingen aan de Rijn. Op de dinsdagmarkt in Groesbeek (08.00 tot 12.30 uur) is nog ongeveer 18 strekkende meter ruimte beschikbaar. Op de woensdagmarkt in Millingen aan de Rijn (08.00 tot 12.30 uur) is nog ongeveer 12 strekkende meter ruimte beschikbaar.

• Wat staat er op de agenda van de gemeenteraad?

(17-02-2020)

Binnenkort vergadert de gemeenteraad. Op donderdag 20 februari 2020 is er eerst een carrouselvergadering. De gemeenteraadsvergadering zelf  is op donderdag 5 maart. Beide vergaderingen zijn in het gemeentehuis.

• Kennisevent Toegankelijkheid en toerisme

(13-02-2020)

Bent u toeristisch ondernemer in het Rijk van Nijmegen? Laat u dan op 26 maart inspireren en informeren over Toegankelijkheid in de toeristische sector.

• Carnavalsoptochten in de gemeente

(12-02-2020)

Hieronder vindt u een overzicht van de carnavalsoptochten in onze gemeente.

• Krant Zorg & Ondersteuning in brievenbus

(12-02-2020)

Volgende week krijgen inwoners van de gemeente Berg en Dal de krant Zorg & Ondersteuning thuisbezorgd. In deze krant staat allerlei informatie over zorg en ondersteuning in de gemeente.

• Sleuteloverdracht carnaval

(12-02-2020)

Op vrijdag 21 februari ontvangen de prinsen en prinses carnaval de symbolische sleutel van de gemeente Berg en Dal van burgemeester Mark Slinkman. De overdracht van de sleutels is de officiële start van carnaval.

• (Brand)veilig carnaval vieren

(12-02-2020)

Brandveiligheid is niet het eerste waar je aan denkt met carnaval... Maar weet u bijvoorbeeld hoe brandbaar uw carnavalskleding is? Of de versiering van de praalwagen? En niet te vergeten: hoe komt u bij gevaar snel de kroeg uit?

• Extreem weer: wie bellen en wat betekenen de kleurcodes

(12-02-2020)

Het KNMI kan bij extreem weer een waarschuwing of weeralarm afgeven via radio, tv en internet. Wat betekenen de kleurcodes? En wie moet u bellen bij gevaarlijke situaties of schade?

• Kennismaken met… Nick Bakker

(12-02-2020)

Nick Bakker (22) is het jongste raadslid in de gemeente Berg en Dal. Nick komt uit Ooij en studeert Politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast werkt Nick bij de Plus-supermarkt in Beek. Zijn vrije tijd brengt hij graag met vrienden, familie en op vakantie door.

• Forte Welzijn krijgt ‘Kwaliteitslabel Sociaal Werk’

(12-02-2020)

Maandag 27 januari 2020 werd het ‘Kwaliteitslabel Sociaal Werk’ bij Forte Welzijn Berg en Dal gepresenteerd. Wethouder Irma van de Scheur en team-coördinator Anne-Marie ten Kate van Forte Welzijn onthulden het label in de hal van het kantoor van Forte Welzijn in Breedeweg.

• Technische hulpmiddelen en dementie

(12-02-2020)

Wist u dat technische hulpmiddelen u kunnen helpen om langer in eigen huis te blijven wonen? Deze technische hulpmiddelen worden ook wel domotica genoemd. Een heel bekend hulpmiddel is het alarmeringssysteem. Als u valt kunt u door op een bel te drukken hulp oproepen. Maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden.

• Spel- en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders

(12-02-2020)

Het Sociaal Team Berg en Dal organiseert de komende maanden een spel- en praatgroep  voor kinderen van gescheiden ouders. De groep is voor kinderen van 10 t/m 12 jaar.

• Vrijwilligers gezocht

(12-02-2020)

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Ook in de gemeente Berg en Dal. Lijkt het u leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Dan is een van onderstaande vacatures misschien iets voor u.

• Servicepunten Burgerzaken in polder. Paspoort thuisbezorgd.

(06-01-2020)

Vanaf 1 februari is er elke maand een servicepunt Burgerzaken in Beek, Ooij, Leuth en Millingen aan de Rijn. Bij de servicepunten kunt u terecht voor het regelen en aanvragen van eenvoudige producten als doorgeven van een verhuizing binnen Nederland of aanvragen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen.

Verder kunnen alle inwoners hun reisdocumenten, rijbewijzen en gehandicaptenparkeerkaarten vanaf 1 februari in Nederland gratis thuis of op het werk  laten bezorgen.