• Uitslag draagvlakmeting BIZ Millingen Centrum

(05-12-2019)

Op initiatief van ondernemers uit het centrum van Millingen aan de Rijn is er afgelopen maanden gewerkt aan een Bedrijveninvesteringszone (BIZ). Voor deze BIZ zijn belastingregels opgesteld.

• Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie

(04-12-2019)

Het is al bijna 2020! We willen u daarom nu alvast uitnodigen voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Berg en Dal. Wij houden deze receptie ieder jaar in een andere kern. Dit jaar is Leuth aan de beurt.

• Gemeente zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

(04-12-2019)

Kent u de Gemeente zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen? Met de Gemeente zorgverzekering worden uw zorgkosten lager. Wilt u overstappen naar deze zorgverzekering? Doe dit dan voor 1 januari 2020. De verzekering loopt via CZ of VGZ.

• Andere openingstijden gemeentehuis Groesbeek en loket Milllingen

(04-12-2019)

Tijdens de feestdagen hebben het gemeentehuis in Groesbeek en het gemeenteloket in het Kulturhus in Millingen aan de Rijn andere openingstijden.

• Andere ophaaldagen afval Kerst en Nieuwjaar

(04-12-2019)

Tijdens Kerstmis op woensdag 25 en donderdag 26 december en Nieuwjaarsdag op woensdag 1 januari, haalt Dar in de gemeente Berg en Dal geen afval op. Op deze feestdagen zijn de milieustraten gesloten. Houd in deze periode rekening met extra drukte op de milieustraat.

• Sleuven graven marktplein Groesbeek

(04-12-2019)

Maandag 9 december starten we op het marktplein in Groesbeek gestart met het graven van sleuven. De sleuven zijn bedoeld voor nieuwe elektriciteitskabels voor de markt en evenementen. Het werkt duurt 2 weken. Er is wat hinder voor mensen die willen parkeren op het marktplein.

• Heeft u de app meldpunt Buitenruimte al?

(04-12-2019)

Lantaarnpaal kapot? Gat in de weg? Te hoge berm? Kapot speeltoestel? Meld het met onze app Meldpunt Buitenruimte.

• Wandelen door de gemeente Berg en Dal

(04-12-2019)

Wist u dat er 5 dorpsommetjes zijn in de gemeente Berg en Dal? Dit zijn wandelroutes van ongeveer 3 tot 5 kilometer. Ze starten vanuit het dorp en zijn verbonden met de natuur. In de routebeschrijving van het ommetje leest u over de geschiedenis van het dorp en de omgeving.

• Wij zijn een gewoon gezin waar af en toe wat meer mensen langskomen”

(04-12-2019)

Begin dit jaar was wethouder Irma van de Scheur op bezoek bij Brenda en Arno. Zij waren toen sinds een half jaar pleegouders voor twee jonge meisjes, zusjes. Brenda en Arno vertelden hoe ze het vonden om pleegouder te zijn. Ze waren toen, al was het niet altijd makkelijk, erg positief. Hoe is het nu met ze? Wethouder Van de Scheur ging het ze vragen

• Veilig mailen met de gemeente

(04-12-2019)

Sinds 19 november gebruikt de gemeente Berg en Dal ‘ZorgMail’. Dit is een systeem waarmee we e-mails kunnen beveiligen voor we ze versturen. Belangrijk als in onze e-mail vertrouwelijke gegevens staan zoals een BSN-nummer of geboortedatum. Als u nu een mail van de gemeente krijgt met vertrouwelijke informatie, ziet u voortaan ‘ZorgMail’ in uw mailbox staan.

• Dijken-oefening hoogwater op 14 december

(04-12-2019)

Op zaterdag 14 december oefenen zo’n 300 vrijwilligers en medewerkers van Waterschap Rivierenland een situatie van hoogwater op de grote rivieren. De oefening vindt ook plaats in onze gemeente.

• Gemeente Berg en Dal zegt Dankjewel! tegen ondernemers

(04-12-2019)

Wethouder Sylvia Fleuren heeft op maandag 18 november de EER Dankjeweltaart uitgereikt aan John en Virginie Grutters van Betsy’s Kip in Groesbeek. Met het uitreiken van de taart bedanken de gemeente en de provincie Gelderland hen voor hun bijdrage aan de innovatieve en sprankelende Gelderse economie.

• “Met hulp kun je er weer uitkomen. Kijk maar naar ons!”

(04-12-2019)

Monteur Michael verloor door omstandigheden zijn baan. “Het duurt even voor je WW krijgt, terwijl de rekeningen gewoon doorlopen. Voordat je het weet, zit je met schulden.

• Sociaal team op kerstmarkt Voorzieningenhart op de Heuvel

(04-12-2019)

Op zondag 15 december staat Sociaal Team op de kerstmarkt bij Voorzieningenhart Op de Heuvel in Groesbeek met een wensboom. Dit is van 11.00 tot 16.00 uur. In de wensboom kunt u een wens voor een ander ophangen. Wie heeft iets moois gedaan voor een ander en verdient het volgens u om in het zonnetje gezet te worden? Uit de deelnemers selecteren wij een prijswinnaar en deze wordt beloond met een lekkere prijs. Ook staan we klaar om uw vragen te beantwoorden.

• Berg en Dalse scholieren zijn even raadslid

(28-11-2019)

Van 12 tot 21 november 2019 kwamen 155 leerlingen naar het gemeentehuis. In de raadzaal mochten zij een eigen stad bouwen met het spel “Democracity”. De scholen Breedeweg, De Biezenkamp, Sint Laurentius, Op de Horst, De Sieppe en de Sint Martinusschool gingen in op een uitnodiging.

• In de raadsvergadering van 12 december

(26-11-2019)

Op 12 december is de gemeenteraadsvergadering in het gemeentehuis.

• Werk aan rioolputten in Groesbeek

(23-10-2019)

In Groesbeek worden op verschillende plekken rioolputten gerenoveerd. De putten zijn niet meer waterdicht omdat de voegen lekken. Daarom moeten ze hersteld worden. Dit doet Hamers Leidingtechniek B.V. voor ons. De werkzaamheden zijn in de week van 21 oktober gestart en duren tot en met begin december. Dit is wel afhankelijk van het weer. Per put is het bedrijf 3 dagen bezig. De weg wordt niet opengebroken. Daarom kunt u altijd met de auto bij uw huis komen.

• Werkzaamheden Kerkstraat en Bosweg in Groesbeek

(23-10-2019)

Maandag 11 november starten we met werkzaamheden in de Kerkstraat en Bosweg in Groesbeek. We gaan de waterleiding verleggen en de gasleiding vervangen. Het werk duurt 5 weken.

• Werkzaamheden Ravelstraat Millingen aan de Rijn

(23-10-2019)

Vanaf 4 november starten we met het project Ravelstraat in Millingen aan de Rijn.