Nieuws

 • Gedeelte Wylerbaan Groesbeek afgesloten

  (07-04-2020)

  Vanaf dinsdag 14 april is de Wylerbaan in Groesbeek afgesloten tussen de Nieuweweg en de Derdebaan. De afsluiting duurt tot 1 mei 2020.

 • Gemeentehuis kleurt groen

  (02-04-2020)

  Sinds 2 april tot in ieder geval 28 april kleurt het gemeentehuis in Groesbeek groen. 

 • Actualisatie noodverordening coronavirus - 1 april

  (02-04-2020)

  Sinds 1 april geldt in het gebied van de Veiligheidsregio Gelderland Zuid een aangepaste noodverordening. De vorige verordening van 26 maart komt daarmee te vervallen. De noodverordening is geactualiseerd en vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls.

 • Leerlingen bouwen vogelhuisjes en bestrijden zo processierups

  (01-04-2020)

  De leerlingen van basisschool Op de Heuvel in Groesbeek kregen op 1 april allemaal een bouwpakket voor een vogelhuisje. Deze vogelhuisjes dragen bij aan de bestrijding van de eikenprocessierups. Zo brengt de school techniek, creativiteit en natuur bij elkaar in deze tijd dat de kinderen noodgedwongen door de coronamaatregelen thuis zitten.

 • Berg en Dal wandelgemeente van 2020

  (01-04-2020)

  De gemeente Berg en Dal is samen met de gemeenten Westerwolde en Winterswijk ‘Wandelgemeente van het jaar 2020’. Eigenlijk zou er vanaf 1 april een verkiezing starten voor wandelgemeente van het jaar. Maar die verkiezing gaat vanwege de coronacrisis niet door.

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april

  (01-04-2020)

  Het kabinet heeft op 31 maart besloten dat alle coronamaatregelen worden verlengd tot en met 28 april.  

 • Kennismaken met… Peter Maas

  (01-04-2020)

  De komende tijd laten maken we kennis met een aantal raadsleden. Na de verkiezingen in maart 2018 is de samenstelling van de gemeenteraad veranderd. De raad heeft al veel besluiten genomen. Enkele raadsleden willen zich aan u voorstellen. Deze keer Peter Maas. 

 • Coronavirus: mogelijkheden digitale besluitvorming onderzocht

  (31-03-2020)

  Vanwege het coronavirus worden er wereldwijd maatregelen getroffen om snelle verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit heeft ook gevolgen voor de bijeenkomsten van de gemeenteraad van Berg en Dal. Uitgangspunt tot 1 juni 2020 is dat de gemeenteraad alleen vergadert wanneer dit nodig is.

 • Gezocht: Chauffeur corona-team wijkverpleging

  (31-03-2020)

  ZZG zorggroep, Verian, Zorggroep Maas en Waal, Interzorg, Allerzorg, en TvN zorgt hebben een team wijkverpleging ingericht om cliënten met (verdenking op) corona, die thuis verblijven, te verplegen. Voor deze wijkverpleging zoeken zij per direct vrijwilligers voor de functie van chauffeur.

 • Werken aan de openbare ruimte tijdens de coronacrisis

  (30-03-2020)

  De gemeente Berg en Dal werkt dagelijks aan de openbare ruimte. We leggen bijvoorbeeld straten, fietspaden en verlichting aan. Dit doen we samen met aannemers. Van de regering mogen aannemers hun werk voorlopig blijven doen. Ze moeten zich wel houden aan veiligheidsvoorschriften. De werkzaamheden van nutsbedrijven Vitens (water) en Liander (stroom en gas) bij u in huis gaan voorlopig níet door.

 • Hulplijn coronavirus

  (26-03-2020)

  Overheid, gemeenten en organisaties hebben ingrijpende maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. Voor iedereen in Nederland heeft dit grote gevolgen. De huidige situatie brengt onzekerheden, vragen en soms ook spanningen met zich mee. Wilt u uw verhaal kwijt? Of heeft u vragen? Dan bieden wij een luisterend oor. We geven informatie en advies en als het nodig is ondersteunen we u.

 • Maatregelen wijkonderhoud Dar door coronavirus

  (26-03-2020)

  De gemeente Berg en Dal en Dar nemen door het coronavirus maatregelen voor wijkonderhoud. Dit betekent dat Dar helaas niet al het werk voor grijs en groen kan uitvoeren. Door het coronavirus en de RIVM-richtlijnen zijn er minder mensen beschikbaar om het werk te doen. Samen met Dar doet de gemeente haar best om met de mensen en middelen die zij hebben, uw leefomgeving netjes te houden. Ondanks alle inspanningen lukt dit waarschijnlijk de komende tijd helaas niet overal. 

 • Aanleg fietspad Rijlaan Groesbeek verder in augustus

  (26-03-2020)

  De gemeente Berg en Dal gaat in augustus 2020 verder met de aanleg van het vrijliggend fietspad naast de Rijlaan in Groesbeek. De voorbereidende werkzaamheden zijn de afgelopen maanden gedaan. Na het broedseizoen gaat het werk verder. Begin oktober 2020 kunnen de eerste fietsers van het nieuwe fietspad gebruik maken.

 • Aangescherpte maatregelen coronavirus - 23 maart

  (24-03-2020)

  Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. 
  Bekijk alle maatregelen op de website van Rijksoverheid

 • Welke informatie over corona vindt u waar en wie kan u daarvoor bellen?

  (24-03-2020)

  Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk waar u deze informatie vindt en wie u daarvoor kunt bellen. 

 • Eerste inwoner gemeente Berg en Dal overleden aan coronavirus

  (23-03-2020)

  Vanmiddag 23 maart heeft GGD Gelderland-Zuid de burgemeester van de gemeente Berg en Dal in kennis gesteld van het overlijden van een inwoner van zijn gemeente aan het coronavirus. Het gaat om een 69-jarige man. Hij is overleden in het Nijmeegse Radboud UMC.

 • Documenten gemeente thuisbezorgd

  (23-03-2020)

  Vanwege het coronavirus laat de gemeente Berg en Dal vanaf dinsdag 24 maart alle reisdocumenten, rijbewijzen en gehandicaptenparkeerkaarten thuisbezorgen. Dit is een tijdelijke maatregel om de gezondheid van onze inwoners en werknemers te beschermen.

 • Coronavirus en de gevolgen voor de bijeenkomsten gemeenteraad

  (18-03-2020)

  Vanwege de uitbraak van het coronavirus worden er wereldwijd maatregelen getroffen. Dit wordt gedaan om snelle verspreiding van het virus tegen te gaan. Voor de bijeenkomsten van de gemeenteraad van Berg en Dal heeft dit ook gevolgen.

 • Sociaal Team Berg en Dal anders bereikbaar

  (17-03-2020)

  Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland neemt toe. Medewerkers van het sociaal team hebben veel contact met kwetsbare inwoners. Daarom nemen wij maatregelen om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Daarbij volgen we richtlijnen van het RIVM en de gemeente.

 • Afhaal en catering voor bestaande horecagelegenheden toegestaan

  (17-03-2020)

  Gemeente Berg en Dal staat afhaal en catering voor bestaande horecagelegenheden toe. Dinsdag 17 maart gaf burgemeester Slinkman toestemming aan de bestaande horeca om eten thuis te gaan bezorgen. Ook afhalen is mogelijk.

 • Actualisatie noodverordening coronavirus

  (16-03-2020)

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 16 maart de Noodverordening Coronavirus veiligheidsregio Gelderland-Zuid geactualiseerd en vastgesteld

 • Aanvullende maatregelen coronavirus - 15 maart

  (15-03-2020)

  Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs. Deze maatregelen gelden ook voor de gemeente Berg en Dal.

 • Wat betekent het coronavirus voor u en onze dienstverlening?

  (12-03-2020)

  Wat betekent het coronavirus voor u en onze dienstverlening?

 • Werkzaamheden Kerkstraat Groesbeek

  (11-03-2020)

  Vanaf 23 maart tot eind mei 2020 zijn delen van de Houtlaan, Kerkstraat en Bosstraat in Groesbeek afgesloten.

 • Besmetting coronavirus gemeente Berg en Dal

  (11-03-2020)

  Inmiddels is bij meerdere inwoners uit onze gemeente het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. 

Archief

Pagina opties