• In de gemeenteraad van 30 januari

(20-01-2020)

Op donderdag 30 januari is de eerste raadsvergadering van het nieuwe jaar. De carrouselvergadering van 23 januari gaat dit keer niet door.

• Lokaal bier, sap en wijn voor gemeente

(15-01-2020)

De gemeente wil bij gemeentelijke bijeenkomsten alleen nog lokaal gemaakt sap, bier en wijn schenken. Vijf lokale ondernemers gaan daar nu voor zorgen. WijnBoeren Collectief Groesbeek levert voortaan de rode en witte wijn. De appelsap komt van Mooijsap en de appelbosbessap van Bellefleur. Biberius gaat het donker bier leveren en Stollenberg het pils.

• Winnaars wedstijd slimme starters

(15-01-2020)

Klein Amerika Distillery, SHUB Derks en MLDRIJ zijn de winnaars van de wedstrijd 'Bedrijvig Berg en Dal zoekt slimme starters'.  De drie winnaars krijgen ieder een subsidie van € 5.000 voor het uitvoeren van hun bedrijfsplannen.

• Berg en Dal genomineerd voor 'Wandelgemeente van het jaar 2020'

(15-01-2020)

Supertrots zijn we dat onze gemeente is genomineerd voor Wandelgemeente van het Jaar 2020. Ook de gemeenten Westerwolde in Groningen en Winterswijk in Gelderland zijn genomineerd.

• Programma 75 jaar Vrijheid Rijk van Nijmegen

(15-01-2020)

75 jaar einde oorlog wordt ook in 2020 Europees, landelijk, provinciaal en regionaal groots herdacht en gevierd. In het Rijk van Nijmegen zijn de komende maanden meer dan 50 activiteiten, festiviteiten, festivals, herdenkingen. Bekijk het programma op www.bergendal.nl/75jaarvrijheid.

• Nieuwe elektriciteitskabel Acaciastraat, Rijksstraatweg en Elzenweg

(15-01-2020)

Van 3 tot 20 februari vervangt Liander in Beek een elektriciteitskabel die loopt van de Acaciastraat via de Rijksstraatweg naar de Elzenweg. Tijdens de werkzaamheden kunnen aanwonenden gewoon stroom blijven gebruiken. Het verkeer wordt geregeld met verkeerslichten, borden en verkeersregelaars.

• Doet u mee met het Postcoderoosproject van garagebedrijf Thijs Leenders?

(15-01-2020)

Wilt u graag zonne-energie opwekken? Maar heeft u geen mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen? Dan is het Postcoderoosproject een goed alternatief. Energiecoöperatie Gelderland wil samen met de inwoners van gemeente Berg en Dal zonne-energie opwekken.

• Kennismaken met … Theo van der Velden

(15-01-2020)

De komende tijd laten maken we kennis met een aantal raadsleden. Na de verkiezingen in maart 2018 is de samenstelling van de gemeenteraad veranderd. De raad heeft al veel besluiten genomen. Enkele raadsleden willen zich aan u voorstellen.

• Dementie en mantelzorg

(15-01-2020)

Wanneer uw partner of een van uw ouders een vorm van dementie krijgt, krijgt u te maken met (extra) zorgtaken. De zorg voor mensen met dementie vraagt veel aandacht. Bovendien hebben mantelzorgers ook hun eigen zorgen. Wilt u weten hoe u goed voor iemand kunt blijven zorgen in combinatie met uw eigen werk, gezin of leven? Neem contact op met Mantelzorg Berg en Dal.

• Meld u aan voor de nieuwsbrief Bedrijvig Berg en Dal

(15-01-2020)

Wilt u op de hoogte blijven van al het ondernemersnieuws? Een aantal keer per jaar brengen we u via de nieuwsbrief Bedrijvig Berg en Dal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van economische zaken en recreatie en toerisme.

• Niet meer naar gemeentehuis voor geboorteaangifte

(15-01-2020)

De gemeente kijkt altijd naar manieren om de dienstverlening aan inwoners en organisaties te verbeteren. Zo kunnen inwoners steeds vaker gemeentezaken online vanuit huis regelen. Bijvoorbeeld het doorgeven van een verhuizing, het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart of het aanvragen van subsidie. Vanaf nu hoeft u ook voor het doen van geboorteaangifte niet meer naar het gemeentehuis te komen.

• Belastingaanslag van Munitax binnenkort in de bus

(15-01-2020)

Eind januari ontvangen de meeste inwoners en ondernemers de belastingaanslag 2020 van Munitax. Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of uw aanslag? Kijk op www.munitax.nl voor de meest gestelde vragen of bel met 024 678 09 62 en krijg snel iemand aan de lijn. Kunnen we uw vraag niet direct beantwoorden? Dan bellen we u zo spoedig mogelijk terug.

• Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte

(08-01-2020)

Vanaf de 3de week van januari doet Energie Beheer Nederland (EBN) onderzoek in onze gemeente. Ze kijken waar aardwarmtewinning in onze gemeente mogelijk is. Dit doen ze door op bepaalde plekken gaten in de grond te maken. Met geluidsgoven brengen ze dan de dikte en ligging van de aardlagen in kaart.

• Nieuwjaarsfilm 2020

(07-01-2020)

Maandag 6 januari was de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Berg en Dal. Net zoals afgelopen jaar was de toespraak van burgemeester Mark Slinkman in de vorm van een film.

• Servicepunten Burgerzaken in polder. Paspoort thuisbezorgd.

(06-01-2020)

Vanaf 1 februari is er elke maand een servicepunt Burgerzaken in Beek, Ooij, Leuth en Millingen aan de Rijn. Bij de servicepunten kunt u terecht voor het regelen en aanvragen van eenvoudige producten als doorgeven van een verhuizing binnen Nederland of aanvragen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen.

Verder kunnen alle inwoners hun reisdocumenten, rijbewijzen en gehandicaptenparkeerkaarten vanaf 1 februari in Nederland gratis thuis of op het werk  laten bezorgen.

• Werkzaamheden Ravelstraat Millingen aan de Rijn

(23-10-2019)

Vanaf 4 november starten we met het project Ravelstraat in Millingen aan de Rijn.