Nieuws

 • Online mediaonderzoek

  (12-11-2019)

  Als gemeente gebruiken we verschillende online media om met u in contact te gekomen, denk hierbij aan Facebook en de digitale nieuwsbrief ‘Wateroverlast Breedeweg’. Onze afstudeerstagiair doet onderzoek naar het verbeteren van de inzet hiervan. Om deze reden heeft hij een vragenlijst opgesteld. Helpt u hem verder? De vragen gaan over uw media gebruikt en of u de media van de gemeente kent. Deelname is anoniem.

 • Verkeershinder Wylerbaan

  (11-11-2019)

  Tot eind 2020 is er hinder voor auto’s en fietsers op de Wylerbaan tussen Groesbeek en Wyler. Liander is tot september 2020 bezig met het vervangen van elektriciteitskabels. Daarna gaat de gemeente het asfalt vervangen. Dit werk duurt enkele weken. Het verkeer op de Wylerbaan wordt langs de werkzaamheden geleid.

 • Onderscheidingen op de Nationale Heldendag

  (08-11-2019)

  Donderdag 7 november was de vierde Nationale Heldendag in Den Haag. Tijdens deze Heldendag zijn vier mensen onderscheiden die zich heldhaftig hebben gedragen tijdens een woningbrand in Ooij op 28 oktober 2018. Het doel van de Heldendag is stilstaan bij ‘gewone’ mensen die bijzonder moedige en heldhaftige daden hebben verricht voor een ander. Vaak met gevaar voor eigen leven.

 • Gemeente zorgverzekering

  (07-11-2019)

  Aan het einde van het jaar is het voor u misschien weer tijd om uw zorgverzekering te vergelijken met andere zorgverzekeringen. Heeft u wel eens gehoord van de Gemeente zorgverzekering? Dat is een zorgverzekering die de gemeente Berg en Dal samen met CZ of VGZ aanbiedt aan inwoners met een laag inkomen.

 • Intochten van Sinterklaas

  (07-11-2019)

  Binnenkort is de Sint weer in het land. Bekijk het overzicht van de intochten in de gemeente Berg en Dal

 • Spreekuur Sociaal Team in de wijk

  (06-11-2019)

  In november en december gaat het Sociaal Team Berg en Dal verder met inloopspreekuren in de Buurtwinkel Breedeweg, voorzieningenhart Op de Heuvel, buurthuis de Slenk en de Mallemolen. De inloopspreekuren zijn een proef.

 • Houtkachel of open haard? Voorkom geur- en rookoverlast

  (06-11-2019)

  Als u in huis uw houtkachel of open haard aansteekt, ontstaat er rook. Deze rook bevat schadelijke stoffen, zoals fijnstof. Deze fijnstof veroorzaakt luchtvervuiling en kan schade aan de gezondheid van uzelf en anderen in uw omgeving opleveren. Wilt u toch een vuurtje aansteken? Bekijk dan de tips.

 • Onderhoud gemeentebomen

  (06-11-2019)

  We zijn weer begonnen met het onderhoud van gemeentebomen. Hier zijn we tot 15 maart 2020 mee bezig. We proberen de overlast voor het verkeer zo klein mogelijk te houden.

 • Kleine stappen om energie te besparen

  (06-11-2019)

  Kleine (goedkope) stappen om energie te besparen en kleine stappen naar aardgasvrij wonen; hoe doen anderen dat? Kom het van 22 t/m 27 november bekijken in de hal van het gemeentehuis in Groesbeek.

 • Gemeentehuis Groesbeek kleurt oranje

  (06-11-2019)

  De gemeente Berg en Dal doet mee aan de wereldwijde Orange the World campagne. Dit om aandacht te vragen voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen. Op 24 november zet wethouder Irma van de Scheur om 17.00 uur het licht aan en kleurt het gemeentehuis oranje. Dit duurt tot 10 december.

 • Nieuwe evenementenregeling: wat verandert er?

  (06-11-2019)

  Sinds 1 november heeft de gemeente Berg en Dal  een nieuwe evenementenregeling. De nieuwe evenementenregeling is voor een groot deel hetzelfde als de oude regeling. Er zijn twee grote veranderingen. Hieronder leest u meer over de veranderingen.

 • Zet uw container op de goede manier aan de straat

  (06-11-2019)

  In onze gemeente haalt Dar in verschillende wijken het afval met een zijladerwagen op. Zit de sticker hiernaast op de deksel van uw container? Dan haalt Dar ook uw afval met een zijladerwagen op.

 • Uit de gemeenteraad van 31 oktober 2019

  (06-11-2019)

  De gemeenteraad vergaderde op 31 oktober. Er was commotie over de nieuwe plannen voor het voormalig gemeentehuis in Beek. Drie van de zes insprekers spraken over deze plannen.

 • ‘Gelukkig hadden ze begrip voor mijn situatie’

  (06-11-2019)

  Ingrid kreeg het financieel lastig na haar echtscheiding. “Ik had alles voor elkaar. Een man, twee dochters, leuk koophuis, parttime baan. Maar dingen kunnen veranderen. Het ging al een tijd niet lekker en we besloten te scheiden. Dan beland je dus in een rollercoaster.”

 • Convenant gezamenlijk beleid sociale tegenprestatie

  (06-11-2019)

  Onlangs ondertekende wethouder Nelson Verheul in het bijzijn van wethouder Irma van de Scheur namens de gemeente Berg en Dal het Convenant Uniformering Social Return Oost Nederland. Dit betekent dat overheden in Gelderland en Overijssel dezelfde regels gebruiken voor een sociale tegenprestatie.

 • Begrotingsraad op donderdag 7 november 2019

  (06-11-2019)

  Het wordt de kers op de politieke taart genoemd: de begrotingsraad. Op donderdag 7 november bespreekt de gemeenteraad van Berg en Dal de begroting. Aanvang is 16:00 uur.

 • Burgemeester Mark Slinkman neemt tijd voor ontbijt met kinderen

  (05-11-2019)

  Dinsdag 5 november ontbeten kinderen van groep 8 van basisschool op de Horst uit Groesbeek samen met burgemeester Mark Slinkman. In het gemeentehuis in Groesbeek schoven ze samen aan de ontbijttafel en maakten ze kennis met elkaar. Zo gaven ze het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag. Dit jaar was het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

 • Grote kerstboom gezocht!

  (30-10-2019)

  Elk jaar staat er met de kerstdagen weer een prachtige kerstboom bij het gemeentehuis.  Dit is tot nu toe altijd een boom geweest uit de tuin van één van onze inwoners. Wij willen onze jarenlange traditie ook dit jaar niet voorbij laten gaan!  De gemeente Berg en Dal zoekt daarom weer een grote kerstboom.

 • Werk aan rioolputten in Groesbeek

  (23-10-2019)

  In Groesbeek worden op verschillende plekken rioolputten gerenoveerd. De putten zijn niet meer waterdicht omdat de voegen lekken. Daarom moeten ze hersteld worden. Dit doet Hamers Leidingtechniek B.V. voor ons. De werkzaamheden zijn in de week van 21 oktober gestart en duren tot en met begin december. Dit is wel afhankelijk van het weer. Per put is het bedrijf 3 dagen bezig. De weg wordt niet opengebroken. Daarom kunt u altijd met de auto bij uw huis komen.

 • Werkzaamheden Kerkstraat en Bosweg in Groesbeek

  (23-10-2019)

  Maandag 11 november starten we met werkzaamheden in de Kerkstraat en Bosweg in Groesbeek. We gaan de waterleiding verleggen en de gasleiding vervangen. Het werk duurt 5 weken.

 • Werkzaamheden Ravelstraat Millingen aan de Rijn

  (23-10-2019)

  Vanaf 4 november starten we met het project Ravelstraat in Millingen aan de Rijn.

 • Militaire oefening

  (23-10-2019)

  Van 4 tot en met 15 november is er een militaire oefening in onze gemeente. De oefening is als training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. De militairen houden rekening met het verkeer.

 • Wintertijd = inbraaktijd

  (23-10-2019)

  De wintertijd is ingegaan. Nu het ’s avonds eerder donker is hebben inbrekers meer gelegenheid om hun slag te staan. Politie en gemeente zijn in deze ‘donkere dagen’ daarom extra alert. Zelf kunt u ook iets doen.

 • Vragenlijst voor inwoners met een laag inkomen

  (23-10-2019)

  Rondkomen met een laag inkomen is niet makkelijk. Daarom zijn er in de gemeente Berg en Dal voor inwoners met een laag inkomen verschillende regelingen. We willen graag van u weten wat u van deze regelingen vindt.

 • Plaatsen bladbakken

  (09-10-2019)

  Volgende week plaatsen wij weer bladbakken in de dorpen. We plaatsen een bladbak als bomen van de gemeente zorgen voor veel bladoverlast in tuinen van inwoners en in de openbare ruimte die daar direct aan grenst.

Archief

Pagina opties