• Bloembollen poten ‘Welkom’ in Beek

(16-10-2019)

De buxushaag van het woord ‘welkom’ tegenover het oude gemeentehuis in Beek is dood en weggehaald. Inwoners konden hiervoor nieuwe ideeën bedenken. Op 24 oktober plaatsen we het winnende idee. Het is een op de grond liggend stalen frame van het woord welkom gevuld met bloemen. Kinderen van buitenschoolse opvang KION uit Beek helpen mee met het poten van de eerste bloembollen.

• Resultaten woningmarktonderzoek

(11-10-2019)

De gemeente Berg en Dal heeft samen met woningcorporaties Oosterpoort en Waardwonen een woningmarktonderzoek laten uitvoeren. Hierbij is naar de actuele en toekomstige behoefte aan woningen gekeken en naar het type woningen.

• Routes getest op toegankelijkheid

(11-10-2019)

Hoe makkelijk kun je met een rolstoel of rollator een wandelroute afleggen? Wethouder Sylvia Fleuren testte samen met inwoners de route rondom het Wijnbouwcentrum.

• Berg en Dalse scholieren bouwen eigen stad

(09-10-2019)

Bijna 200 leerlingen van basisscholen in de gemeente Berg en Dal komen in november naar het gemeentehuis om een eigen stad te bouwen. Zij doen dit met het leerzame rollenspel 'Democracity'.

• Plaatsen bladbakken

(09-10-2019)

Volgende week plaatsen wij weer bladbakken in de dorpen. We plaatsen een bladbak als bomen van de gemeente zorgen voor veel bladoverlast in tuinen van inwoners en in de openbare ruimte die daar direct aan grenst.

• Doe mee met de Nationale Recycleweek

(09-10-2019)

Van 14 tot en met 20 oktober is de Nationale Recycleweek. Als u die week elektrische apparaten naar de milieustraat brengt, krijgt u het gratis Wecycle kaartspel cadeau (op=op).

• Vraag een mantelzorgcompliment aan

(09-10-2019)

We hebben veel mantelzorgers in onze gemeente. Mensen die zorgen voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

• Start nieuwe zwemlessen zwembad de Lubert in Groesbeek

(09-10-2019)

Vanaf 4 november 2019 start zwembad de Lubert weer met nieuwe zwemlessen. Veilig zijn in het water is het belangrijkste. Vanaf de eerste zwemlessen is hier volop aandacht voor. De kinderen oefenen onder andere met in het water springen en met kleren aan zwemmen.

• Werkzaamheden Groesbeekse bos door Staatsbosbeheer

(09-10-2019)

Halverwege oktober gaat Staatsbosbeheer gemarkeerde bomen oogsten om andere bomen de ruimte te geven voor hun groei of om het bos te verjongen. Dit doen zij vooral in het Groesbeekse bos bij de Hooge Hoenderberg.

• Kom naar de Beursvloer op 4 november

(09-10-2019)

Kunt u als vereniging of stichting wel wat hulp gebruiken in de vorm van spullen, manuren of kennis? Of wilt u als bedrijf uw spullen, manuren of kennis beschikbaar stellen? Kom dan naar de Beursvloer op maandag 4 november in Nijmegen

• Beveiligingsplan Suwinet

(07-10-2019)

De gemeente deelt persoonlijke informatie van inwoners met een aantal organisaties. Het gaat om informatie over adressen, arbeidsverleden, loon, uitkeringen en opleiding. Het is natuurlijk heel belangrijk dat het delen van deze informatie zorgvuldig gebeurt. Daarvoor heeft de gemeente een nieuw Beveiligingsplan Suwinet vastgesteld

• Derde Bedrijvendag

(01-10-2019)

Afgelopen vrijdag organiseerden wij voor de derde keer een bedrijvendag. Naast netwerken en gezellig samen zijn, stond deze dag in het teken van duurzaamheid.

• Wedstrijd voor slimme starters

(12-09-2019)

Ben jij een startende ondernemer? Doe dan mee aan de wedstrijd Bedrijvig Berg en Dal zoekt slimme starters. Dit kan nog tot uiterlijk 20 oktober. De 5 meest innovatieve, baanbrekende starters winnen ieder € 5.000,- om hun bedrijfsplannen uit te voeren. Ook krijgen ze ieder 10 uur deskundige ondersteuning bij de uitvoering van hun plannen.