• Gemeente zet larven in tegen bladluizen

(24-05-2017)

De gemeente heeft afgelopen weken 170 zakjes met larven van lieveheersbeestjes opgehangen in de buurt van eiken en lindenbomen. De larven van lieveheersbeestjes eten bladluizen. Bladluizen die vaak voor overlast zorgen door plak op auto’s en in tuinen.

• Wat moet u doen met een bijennest of bijenzwerm?

(23-05-2017)

Heeft u overlast van bijen in of rondom uw huis? Of heeft u een bijenzwerm geconstateerd? Via http://nijmegen.bijenhouders.nl vindt u een imker bij u in de buurt.

• ‘Waarom is gezond eten altijd zo duur?’

(23-05-2017)

Een veelgehoorde vraag. Maar klopt dat eigenlijk wel? En wat is nou gezond? Daar bestaan veel verschillende ideeën over. Meer weten? Kom dan 30 mei naar de cursus ‘Gezonde Voeding hoeft niet duur te zijn’. van 20.00 tot 22.00 uur in Buurtmarkt Breedeweg aan de Bredeweg 61 in Groesbeek.

• Andere inzameldagen door Hemelvaart en Pinksteren

(23-05-2017)

Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) en op maandag 5 juni (2de Pinksterdag) haalt Dar geen afval op. Op deze feestdagen zijn de milieustraten gesloten

• Gemeentehuis donderdag en vrijdag dicht

(23-05-2017)

Munitax, het gemeentehuis in Groesbeek en het gemeenteloket in Millingen aan de Rijn zijn op donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei gesloten. Dit in verband met Hemelvaartsdag en een plaatselijke verlofdag.

• Parkeerregels voor caravans en kampeerwagens

(18-05-2017)

De vakantieperiode komt er aan. Misschien gaat u op vakantie met de caravan of eropuit met een kampeerwagen. Dan is het goed om te weten welke regels er gelden voor het parkeren van recreatievoertuigen.

• Drukte balie gemeentehuis. Maak op tijd een afspraak!

(18-05-2017)

Het is momenteel erg druk bij de balies in het gemeentehuis in Groesbeek. Hierdoor kan het langer duren voordat u een afspraak kunt maken. Heeft u een paspoort of identiteitskaart nodig? Maak dan ruim op tijd een afspraak. Dit kan online. Spoed? Is het een spoedgeval? Bel dan naar 14 024.

• 40 jaar Groesbeekse weekmarkt…Tijd voor een feestje!

(18-05-2017)

In 1977 was de eerste weekmarkt in Groesbeek. Op 6 juni van dat jaar bouwden marktkooplieden voor het eerst hun kramen aan de Spoorlaan. Dat doen ze sindsdien elke dinsdag. Al 40 jaar markt in Groesbeek, dat is een feestje waard. Doet u mee? Kom dinsdag 13 juni naar de markt in Groesbeek, vier gezellig mee en win mooie kortingen!

• Kennismaken met sport & sportverenigingen via Sjors Sportief

(16-05-2017)

Vanaf het nieuwe schooljaar start de gemeente Berg en Dal met het sportstimuleringsprogramma ‘Sjors Sportief’. Sjors Sportief richt zich op basisschoolleerlingen en is voor verenigingen een goede manier om leden te werven.

• Wat vindt u van de conceptversie van de nieuwe APV?

(16-05-2017)

Burgemeester en wethouders hebben een concept vastgesteld van een nieuwe Algemene plaatselijke verordening (APV) voor de gemeente Berg en Dal. In de APV staan regels over de openbare orde en veiligheid en over het woon- en leefklimaat. U kunt tot 4 juni 2017 uw mening geven over deze conceptversie van de APV.

• Grote opknapbeurt dierenweide Groesbeek

(16-05-2017)

De gemeente richt de dierenweide aan de Kerkstraat in Groesbeek opnieuw in. De weide wordt opgeknapt en er komt een nieuw dierenverblijf. De opknapbeurt is hard nodig. Het dierenverblijf is erg verouderd, de vijver is buiten zijn oevers getreden en er is nog maar weinig gras door te weinig licht.

• Lintjesregen 2018: vóór 1 juni aanmelden

(19-04-2017)

Binnenkort worden er in verband met Koningsdag 2017 in het hele land weer Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt.

Voor de Lintjesregen van 2018 moeten wij nu al uw aandacht vragen. Kent u iemand in de gemeente Berg en Dal die een Koninklijke Onderscheiding verdient? En wilt u hem of haar daarvoor voordragen? Dan moet u dat vóór 1 juni 2017 melden bij de gemeente.

• Extra uren huishoudelijke hulp inkopen 2017

(22-12-2016)
    Foto van schoonmaakartikelen, mop, vaatdoek

Krijgt u via de gemeente Berg en Dal huishoudelijke hulp? Of bent u mantelzorger? Dan kunt u ook in 2017 extra huishoudelijke hulp inkopen. Dit doet u met dienstenvouchers (tegoedbonnen).

Hieronder leest u wie extra huishoudelijk hulp kan inkopen, om hoeveel uren het gaat, wat het kost en wat u moet doen om de uren aan te vragen.

• VNG vrijwilligerspolis

(05-06-2015)

De gemeente Berg en Dal biedt via de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een verzekering aan voor inwoners die vrijwilligerswerk doen.