Nieuws

 • Verduurzamen: hoe en waar moet u beginnen?

  (12-08-2020)

  Wilt u minder energielasten door bijvoorbeeld te isoleren of HR++ glas of zonnepanelen aan te schaffen? Of wilt u uw bad- en slaapkamer op de begane grond maken zodat u in uw huis kunt blijven wonen als u een dagje ouder bent? Maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Het Loket Duurzaam Wonen Plus kan u helpen. 

 • Actualisatie noodverordening Covid-19

  (10-08-2020)

  Op 10 augustus 2020 is de noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio Gelderland-Zuid bijgewerkt. Met het vaststellen van deze noodverordening komt de vorige te vervallen. U kunt de noodverordening bekijken op de website van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

 • Nationaal hitteplan actief

  (06-08-2020)

  Het nationale hitteplan is 6 augusutus 2020 geactiveerd om gezondheidsproblemen door de hitte te voorkomen. Vooral ouderen en zieken kunnen gezondheidseffecten krijgen door de hitte. GGD Gelderland-Zuid geeft een aantal adviezen.

 • Vandalen vernielen toilet avonturenbos

  (06-08-2020)

  Vandalen hebben in het avonturenbos, nabij de wijk Sionsheuvel, de wasbak in het toilet vernield. Eerder vernielden ze ook al de kabouterdeurtjes en de boomhut.

 • Grip op het coronavirus

  (06-08-2020)

  Op donderdag 6 augustus vertelde premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie tijdens een persconferentie over corona en de extra maatregelen. Mensen houden zich niet goed aan de regels. Steeds meer mensen krijgen corona. Daarom gelden er nu nieuwe maatregelen. 

 • Lekker weg in eigen land

  (05-08-2020)

  De gemeenten in het Rijk van Nijmegen hebben gezamenlijk een promotievideo laten maken om onze regio op een ludieke wijze extra onder de aandacht te brengen. Het geeft de historie en natuurlijke omgeving van het Rijk van Nijmegen weer en straalt ook vakantiegevoel uit. 

 • Gemeentelijke onderscheiding voor Theo Weijers

  (04-08-2020)

  Theo Weijers uit Groesbeek ontving dinsdag 4 augustus een gemeentelijke onderscheiding van locoburgemeester Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal. De heer Weijers kreeg de erepenning van de gemeente Berg en Dal.

 • Subsidiemogelijkheden Provincie Gelderland vanwege corona

  (30-07-2020)

  Provincie Gelderland heeft nieuwe subsidiemogelijkheden voor bedrijven vanwege corona. Het gaat om de sector cultuur, erfgoed, recreatie en toerisme. En om monumenten met een publieksfunctie en regionale musea. Hieronder kort wat informatie. Meer informatie staat op de website van Provincie Gelderland

 • Wandelroutes in Wandelgemeente van het Jaar 2020

  (29-07-2020)

  De gemeente Berg en Dal is samen met twee andere gemeenten ‘Wandelgemeente van het jaar 2020’. De combinatie van rivier- en heuvellandschap maakt Berg en Dal een uniek wandelgebied in Nederland. In deze rubriek brengen we regelmatig een bijzondere wandeling voor het voetlicht.

 • Denk mee over afval

  (29-07-2020)

  De gemeente en Dar zijn heel benieuwd naar uw ervaringen met afval. Eind september en begin oktober gaat Dar graag met inwoners hierover in gesprek. Ook meedenken? Ga naar www.dar.nl/meedenkenoverafval en meld u aan!

 • Bekijk het Bevrijdingsmagazine

  (29-07-2020)

  Helaas is dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse niet doorgegaan. Maar we laten de Vierdaagse niet helemaal onopgemerkt voorbij gaan. Daarom is er nu een Bevrijdingsmagazine. Wees welkom om mee te wandelen, in het jaar waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert. Kijk snel op www.bevrijdingsmagazine.nl.

 • 112 in Europa

  (29-07-2020)

  Een incident is erg vervelend en onderweg naar of op een vakantieadres nog vervelender. Gelukkig hebben alle landen van de Europese Unie (EU) hetzelfde alarmnummer: 1-1-2.  Net als in Nederland kunt u dit noodnummer gratis bellen.

 • Geef hulpdiensten de ruimte

  (29-07-2020)

  Op een vervelende vakantiefile zit natuurlijk niemand te wachten. Vaak worden deze files veroorzaakt door een ernstige aanrijding. Hierdoor komen de hulpdiensten in actie. Het grootste voertuig van de hulpdiensten is een brandweerwagen. Een brandweerwagen heeft 3,5 meter nodig om te kunnen passeren. Geef hulpdiensten de ruimte.

 • Zeven Zinderende Zomerweken

  (15-07-2020)

  Deze zomer bieden GlanZrijk Events, de Stichting Toerisme & Recreatie Berg en Dal (STER) en de centrumondernemers in Groesbeek samen een bruisend programma voor thuisblijvers en toeristen. Het activiteitenprogramma is speciaal gericht op regiobewoners en vakantiegangers die deze zomer de gemeente Berg en Dal bezoeken. Zeven weken lang organiseren we een divers programma onder de naam 'Zeven Zinderende Zomerweken'. Dit is van maandag 13 juli t/m zondag 30 augustus 2020.

 • Nieuw: monitor bezoekersdrukte Gelderland

  (01-07-2020)

  Wilt u erop uit en wilt u weten waar het druk is of juist lekker rustig? Kijk dan op de Monitor bezoekersdrukte Gelderland. Op de kaart ziet u waar op dit moment de drukke en rustige plekken in Gelderland zijn. 

 • Doorgaan evenementen en buurtfeesten

  (26-06-2020)

  Na 1 juli kan de gemeente Berg en Dal meer duidelijkheid geven over het wel of niet doorgaan van evenementen en/of buurtfeesten. Vanaf dan weet de gemeente welke landelijke en regionale regels (noodverordening) gelden. Iedere organisator kan vanaf nu al wel een aanvraag indienen.

 • Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

  (25-06-2020)

  Op woensdag 24 juni vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over corona en de nieuwe maatregelen. Het gaat om maatregelen voor binnen en buiten per 1 juli 2020.

 • Denk mee met de 1,5 meter samenleving

  (22-06-2020)

  De coronamaatregelen worden steeds meer versoepeld. Maar we blijven leven in een 1,5 meter samenleving. De gemeente Berg en Dal wil graag weten wat kinderen en jongeren nodig hebben in deze 1,5 meter samenleving. Hebben zij tips? Waar lopen zij tegenaan? Of misschien hebben ze wel een oplossing voor iets wat niet perse voor kinderen is maar voor hun opa/oma of ouders?

 • Heeft u klachten? Laat u testen

  (08-06-2020)

  Sinds 1 juni kan iedereen met corona-achtige klachten zich laten testen bij de GGD. Voor het maken van een afspraak belt u: 0800 - 1202. Meestal kunt u de volgende dag terecht in de teststraat van de GGD. Er zijn 4 testtenten in Nijmegen en 1 in Tiel.

 • Toch op vakantie? Ga wijs op reis

  (04-06-2020)

  De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf.

 • Corona-afval bij restafval

  (03-06-2020)

  Door de coronacrisis heeft u misschien ander afval dan normaal. U heeft bijvoorbeeld plastic handschoenen, papieren zakdoekjes, mondkapjes en plastic overalls. Wij
  merken helaas dat veel inwoners dit afval bij plastic+ en oud papier doen. Dit hoort bij restafval!

 • Tijdelijke Europese regeling geldigheid rijbewijzen

  (03-06-2020)

  Door de maatregelen rondom corona is het niet altijd mogelijk om het rijbewijs op tijd te verlengen. Daarom heeft de Europese Commissie besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn.

 • Maatregelen voor Wmo- en OV-reizigers van Avan

  (03-06-2020)

  In verband met het coronavirus, heeft Avan enkele maatregelen ingesteld om het vervoer zo veilig mogelijk te houden. Avan volgt hierin de adviezen van het RIVM. Zo zijn er maatregelen voor de reistijden, reserveringen en voor tijdens de rit.

 • Hulplijn coronavirus voor inwoners en ondernemers

  (18-05-2020)

  Voor iedereen in Nederland heeft het coronavirus grote gevolgen. Wilt u uw verhaal kwijt? Of heeft u vragen? Dan bieden wij een luisterend oor. We geven informatie en advies en als het nodig is ondersteunen we u. We hebben een hulplijn voor inwoners en een ondernemersspreekuur.

 • Hout stoken tijdens de coronacrisis? Liever niet!

  (22-04-2020)

  Mensen met longklachten of gevoelige luchtwegen lopen extra risico als zij besmet raken met het coronavirus. Zij zijn in deze tijd dan ook nog meer dan veel anderen aan huis gebonden. Deze mensen hebben er vaak last van als hun buren hout stoken. Wilt u uw buren helpen? Zet ze dan niet in de rook en laat voorlopig uw houtkachel, open haard of vuurkorf uit.

 • Provincie steunt sociale initiatieven in coronatijd

  (22-04-2020)

  COVID-19 (het coronavirus) zet de samenleving onder grote druk. Breng jij mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? En doe je dat samen met anderen? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten.

 • Brief burgemeester: Corona, de wereld op zijn kop

  (14-04-2020)

  Lees de brief van burgemeester Mark Slinkman over de coronacrisis. 

 • Werken aan de openbare ruimte tijdens de coronacrisis

  (30-03-2020)

  De gemeente Berg en Dal werkt dagelijks aan de openbare ruimte. We leggen bijvoorbeeld straten, fietspaden en verlichting aan. Dit doen we samen met aannemers. Van de regering mogen aannemers hun werk voorlopig blijven doen. Ze moeten zich wel houden aan veiligheidsvoorschriften. De werkzaamheden van nutsbedrijven Vitens (water) en Liander (stroom en gas) bij u in huis gaan voorlopig níet door.

 • Hulplijn coronavirus

  (26-03-2020)

  Overheid, gemeenten en organisaties hebben ingrijpende maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. Voor iedereen in Nederland heeft dit grote gevolgen. De huidige situatie brengt onzekerheden, vragen en soms ook spanningen met zich mee. Wilt u uw verhaal kwijt? Of heeft u vragen? Dan bieden wij een luisterend oor. We geven informatie en advies en als het nodig is ondersteunen we u.

 • Maatregelen wijkonderhoud Dar door coronavirus

  (26-03-2020)

  De gemeente Berg en Dal en Dar nemen door het coronavirus maatregelen voor wijkonderhoud. Dit betekent dat Dar helaas niet al het werk voor grijs en groen kan uitvoeren. Door het coronavirus en de RIVM-richtlijnen zijn er minder mensen beschikbaar om het werk te doen. Samen met Dar doet de gemeente haar best om met de mensen en middelen die zij hebben, uw leefomgeving netjes te houden. Ondanks alle inspanningen lukt dit waarschijnlijk de komende tijd helaas niet overal. 

 • Welke informatie over corona vindt u waar en wie kan u daarvoor bellen?

  (24-03-2020)

  Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk waar u deze informatie vindt en wie u daarvoor kunt bellen. 

 • Eerste inwoner gemeente Berg en Dal overleden aan coronavirus

  (23-03-2020)

  Vanmiddag 23 maart heeft GGD Gelderland-Zuid de burgemeester van de gemeente Berg en Dal in kennis gesteld van het overlijden van een inwoner van zijn gemeente aan het coronavirus. Het gaat om een 69-jarige man. Hij is overleden in het Nijmeegse Radboud UMC.

 • Documenten gemeente thuisbezorgd

  (23-03-2020)

  Vanwege het coronavirus laat de gemeente Berg en Dal vanaf dinsdag 24 maart alle reisdocumenten, rijbewijzen en gehandicaptenparkeerkaarten thuisbezorgen. Dit is een tijdelijke maatregel om de gezondheid van onze inwoners en werknemers te beschermen.

 • Afhaal en catering voor bestaande horecagelegenheden toegestaan

  (17-03-2020)

  Gemeente Berg en Dal staat afhaal en catering voor bestaande horecagelegenheden toe. Dinsdag 17 maart gaf burgemeester Slinkman toestemming aan de bestaande horeca om eten thuis te gaan bezorgen. Ook afhalen is mogelijk.

Archief

Pagina opties