Nieuws

 • Galgenhei tijdelijk verboden voor honden

  (06-12-2018)

  De komende weken grazen er schapen op de Galgenhei in Groesbeek. Het gebied is in die periode verboden voor honden. De gemeente sluit de toegangspoorten af met kettingen. Als de schapen weg zijn, gaan de poorten weer open.

 • Nieuwjaarsreceptie 2019

  (06-12-2018)

  De gemeente Berg en Dal houdt haar nieuwjaarsreceptie op donderdag 3 januari 2019. Alle inwoners en relaties van de gemeente zijn van 20.00 tot 22.00 uur van harte welkom in De Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek.

  Om 20.30 uur houdt de burgemeester zijn nieuwjaarstoespraak. Daarna luiden we samen met u het nieuwe jaar in, door te toosten met een glaasje bubbels.

  Aanmelden is niet nodig.

 • Bijeenkomsten gemeentezorgverzekering

  (05-12-2018)

  De maandelijkse kosten voor een zorgverzekering zijn best een zware last. Zeker omdat daar ook nog het eigen risico bijkomt. De gemeente Berg en Dal biedt  inwoners met een laag inkomen de gemeentezorgverzekering aan. Dit doen we samen met CZ en VGZ. Met de gemeentezorgverzekering worden uw zorgkosten lager.

 • Wist u dat u voor boomkap bij de ODRN moet zijn?

  (05-12-2018)

  Voor het kappen van bomen gelden verschillende wetten en regels. Sommige wetten of regels zijn van de gemeente, andere van de provincie. Wilt u weten of u in uw tuin of op uw erf mag kappen? En wat u daarvoor moet doen? Neem contact op met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN)

  U kunt de ODRN bereiken via telefoonnummer 024-751 77 00. U kunt ook een afspraak maken. Op maandag en vrijdag is de ODRN aanwezig in het gemeentehuis in Groesbeek.

 • Gemeentehuis tijdens feestdagen gesloten

  (05-12-2018)

  Tijdens de feestdagen hebben het gemeentehuis in Groesbeek en het gemeenteloket in het Kulturhus in Millingen aan de Rijn gewijzigde openingstijden.

  • Woensdag 19 december open tot 15.00 uur i.v.m. personeelsviering kerst.
  • Maandag 24 december open tot 12.00 uur i.v.m. kerstavond.
  • Dinsdag 25 en woensdag 26 december gesloten i.v.m. kerst.
  • Maandag 31 december open tot 12.00 uur i.v.m. oudjaarsavond.
  • Dinsdag 1 januari gesloten i.v.m. nieuwjaarsdag.
    
 • Pannenkoeken met ‘groes’

  (05-12-2018)

  Inwoners uit Eritrea, Iran en Congo kookten en aten vorige week samen met de gemeenteraad en het college van de gemeente Berg en Dal. Er stonden Eritrese gerechten op het menu, zoals pannenkoeken met ‘groes’. Groes betekent kip/haan in het Iraans (Perzisch).

 • Verward gedrag melden

  (05-12-2018)

  Maakt u zich zorgen om iemand met verward gedrag? Dan kun u dit melden bij het Meldpunt Bijzondere Zorg. Het meldpunt is op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via 088 – 144 70 40.

 • Zwemlessen zwembad de Lubert in Groesbeek

  (05-12-2018)

  Vanaf 28 januari start zwembad de Lubert aan de Cranenburgsestraat 23 D in Groesbeek weer met nieuwe zwemlessen. Het zwembad is het enige bad in de hele gemeente waar les gegeven wordt volgens de landelijke normen van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Dit houdt in dat uw kind veilig leert zwemmen.

 • Onderzoek Staatsbosbeheer in De Bruuk

  (05-12-2018)

  In december voert Staatsbosbeheer munitieonderzoek uit bij natuurgebied De Bruuk. Ook onderzoeken zij de bodem en leemlagen.

 • Open spreekuur Sociaal Team Millingen aan de Rijn

  (05-12-2018)

  Vanaf dinsdag 8 januari is er iedere dinsdag tussen 10.00 en 11.00 uur een spreekuur van Sociaal Team Millingen aan de Rijn, Kekerdom en Leuth. Het spreekuur vindt plaats in Gasthuis Sint Jan Deo, Sint Willibrordstraat 1 in Millingen aan de Rijn.

  Tijdens een open spreekuur kunt u in gesprek met twee medewerkers van het sociaal team. U kunt vragen stellen over hulp die u nodig heeft. Heeft u een leuk idee voor de buurt waarin u woont? Daar kunnen de teamleden u ook bij helpen.

 • Duurzaam en betaalbaar wonen in leefbare wijken

  (05-12-2018)

  Waardwonen, Oosterpoort, de Huurders Vereniging Woonbelang, Huurdersvereniging Millingen aan de Rijn en de gemeente Berg en Dal ondertekenden 5 december de prestatieafspraken van 2019. In 2019 richten we ons vooral op het verduurzamen van de bestaande woningen en investeren we in de leefbaarheid van wijken en de betaalbaarheid en bereikbaarheid van woningen.

 • Ook jonge ouders kwetsbaar bij brand

  (29-11-2018)

  Jonge ouders zijn een kwetsbare groep bij woningbrand. Niet omdat ze zichzelf niet kunnen redden. Maar omdat er ineens een kindje is dat zichzelf niet kan redden, dat in alles afhankelijk is van zijn ouders. Daarom is het goed als jonge ouders nadenken over het brandveilig maken van hun woning. Zoals Sanne en Stefan Fransen deden met burgemeester Mark Slinkman en brandweeradviseur Wiljan Gerritzen.

 • Schrijft u mee tegen onrecht?

  (29-11-2018)

  Elk jaar op 10 december organiseert Amnesty International een schrijfactie tegen onrecht. Verspreid over de hele wereld schrijven mensen dan miljoenen brieven en kaarten. Ook in onze gemeente. Wilt u meeschrijven? U bent van harte welkom.

 • Cursus dementie voor vrijwilligers

  (29-11-2018)

  Veel vrijwilligers werken met dementerende mensen. Het omgaan met dementerenden is niet altijd makkelijk en stelt u soms voor uitdagingen. In de cursus 'Vrijwilligers en dementie' komen uw vragen aan bod en krijgt u informatie over dementie.

 • Zet uw container op de juiste manier aan de straat

  (28-11-2018)

  In onze gemeente haalt Dar in verschillende wijken het afval met een zijladerwagen op. Zit onderstaande sticker op de deksel van uw container? Dan haalt Dar ook uw afval met een zijladerwagen op. Het is dan belangrijk dat u uw container op de juiste manier aan straat zet. Hoe? Lees de tips.

 • Vervangen bomen Molenweg, Nieuweweg en Cranenburgsestraat

  (21-11-2018)

  De gemeente gaat vanaf vier december 30 van de ongeveer 250 lindebomen aan de Molenweg en Nieuweweg kappen. Ook kappen we zo’n 30 bomen aan de Cranenburgsestraat. We doen dit omdat ze er slecht aan toe zijn of niet goed groeien. De gekapte bomen vervangen we door nieuwe linden. Hierdoor blijven de straten ook in de toekomst echte lanen. Een laan is een weg met een lange aaneengesloten rij bomen.

  Op de foto ziet u een voorbeeld van een boom die er slecht aan toe is. De boom heeft bovenin dode takken en de kroon wordt steeds kleiner. Een gezonde lindeboom is veel voller.

 • Bladbakken

  (25-09-2018)

  In de week van 8 oktober plaatst de gemeente op verschillende plekken speciale bladbakken. U kunt deze gebruiken voor (uw) bladafval. Niet voor snoeiafval, boomstronken of coniferen. Die horen thuis in de gratis gft-container, of u levert het gratis in bij de milieustraat. Ook plastic (huisvuil)zakken horen niet in de bladcontainer.

  De gemeente plaatst een bladbak als bomen van de gemeente zorgen voor heel veel bladoverlast in tuinen van inwoners en in de openbare ruimte die daar direct aan grenst. We legen de bladbakken regelmatig. U hoeft hier niet voor te bellen.

 • Stoppen met roken? Doe mee met Stoptober!

  (19-09-2018)

  Voor het vijfde jaar op rij staat de maand oktober in het teken van Stoptober. Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Doet u ook mee?

Archief

Download onze app:

Logo Google Play Logo App store

Sluit venster