• Nieuwe app voor meldingen openbare ruimte

(18-09-2019)

Lantaarnpaal kapot? Gat in de weg? Kapot speeltoestel? Vanaf 1 oktober 2019 kunt u deze meldingen aan ons doorgeven via de nieuwe app Meldpunt Buitenruimte. De meldfunctie in de huidige app van de gemeente werkt vanaf 1 oktober niet meer. U vindt de nieuwe app vanaf 1 oktober in de Appstore en Google Play Store.

• Modder op de weg

(12-09-2019)

De najaarsoogst is weer begonnen. Als het regent, is er veel kans op modder op de weg. Dit is niet te voorkomen. De modder zorgt dan voor een gladde weg. Wat kunt u doen?

• Stoppen met roken? Doe mee met Stoptober!

(12-09-2019)

De maand oktober staat in het teken van Stoptober. Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Meedoen? Schrijf u in via de website www.stoptober.nl. De gratis Stoptober-app is vanaf 26 september te downloaden. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2019.

• Wedstrijd voor slimme starters

(12-09-2019)

Ben jij een startende ondernemer? Doe dan mee aan de wedstrijd Bedrijvig Berg en Dal zoekt slimme starters. Dit kan nog tot uiterlijk 20 oktober. De 5 meest innovatieve, baanbrekende starters winnen ieder € 5.000,- om hun bedrijfsplannen uit te voeren. Ook krijgen ze ieder 10 uur deskundige ondersteuning bij de uitvoering van hun plannen.

• Spreekuur Sociaal Team in de wijk

(12-09-2019)

In de komende maanden gaat het Sociaal Team Berg en Dal (team Groesbeek) verder met spreekuren in de Buurtwinkel Breedeweg, voorzieningenhart Op de Heuvel, buurthuis de Slenk en de Mallemolen.

• Komt u werken voor de Rekenkamercommissie?

(12-09-2019)

De gemeenteraad van Berg en Dal heeft een volledig externe rekenkamercommissie ingesteld. Daarom zijn wij op zoek naar leden voor de Rekenkamercommissie (één voorzitter en twee leden). Voelt u zich als een vis in het water in een politiek bestuurlijke omgeving en heeft u affiniteit met financiën? Dan zoeken wij u!

• Bekijk de risicokaart ‘gevaarlijke stoffen’

(12-09-2019)

Weet u of er rond uw huis bedrijven zijn die met gevaarlijke stoffen werken of gevaarlijke stoffen opslaan? Controleer het via www.risicokaart.nl. Als u op de risico’s klikt, verschijnt een nieuw venster. Hier staat wat het risico betekent, wat er kan gebeuren en wat uzelf kunt doen wanneer zich een calamiteit voordoet.

• Aandacht voor laaggeletterdheid met bloemenactie

(12-09-2019)

We hebben bloemen uitgedeeld op de weekmarkten om aandacht te vragen voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

• Vrijwilligers gezocht

(12-09-2019)

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Ook in de gemeente Berg en Dal. Lijkt het u leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Dan is een van onderstaande vacatures misschien iets voor u.

• Start nieuwe zwemlessen zwembad de Lubert in Groesbeek

(12-09-2019)

Vanaf 4 november 2019 start zwembad De Lubert weer met nieuwe zwemlessen. Het zwembad is het enige bad in de gemeente waar les gegeven wordt volgens de landelijke normen van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

• Wat vinden ouderen van langer (zelfstandig) thuis wonen?

(11-09-2019)

Deze week krijgen 120 huiseigenaren van 65 jaar of ouder uit Leuth een brief waarmee we hen uitnodigen om met ons in gesprek te gaan over Langer Thuiswonen

• Aantal woninginbraken fors toegenomen

(11-09-2019)

Het aantal woninginbraken in de gemeente Berg en Dal is in 2019 toegenomen. De afgelopen jaren nam het aantal inbraken juist af. In 2019 zijn er tot half augustus 58 (pogingen tot) inbraken geweest. In 2018 waren dit er 27 in dezelfde periode.

• Vergadering carrousel en gemeenteraad 12 en 26 september

(10-09-2019)

De zomervakantie zit er op en dus vergadert de gemeenteraad weer. We beginnen op 12 september 2019 met een carrouselvergadering. De raadsvergadering is op 26 september. Beide vergaderingen zijn in het gemeentehuis. Als u verder klikt leest u wat er tijdens de vergaderingen wordt besproken.

• Bedankt deelnemers aan de vuurwerkenquête

(10-09-2019)

Bedankt voor het invullen van de vuurwerkenquête! Ongeveer 1200 inwoners hebben hun mening over vuurwerk gegeven.

• Duurzame Dorpen Tour in Groesbeek

(03-09-2019)

Woensdag 18 september is de Duurzame Dorpen Tour in Groesbeek. U krijgt onder andere informatie en voorbeelden om zelf mee aan de slag te gaan. U bent van harte welkom, namens het DuurzaamheidsCafé Berg en Dal.

• Veilig ouder worden

(28-08-2019)

In de gemeente Berg en Dal willen we misbruik van ouderen voorkomen en aanpakken. Daarom organiseren we op woensdag 25 september van 14.00 tot 17.00 een bijeenkomst over mishandeling en financieel misbruik van ouderen. De bijeenkomst is voor professionals die zorg leveren aan ouderen en werken in de gemeente Berg en Dal.

• Nieuwe antennemast Holthurnsche Hof

(28-08-2019)

Samen met KPN plaatst de gemeente een extra antennemast op Fletcher Landgoed Hotel Holthurnsche Hof. Hiermee verbeteren we de dekking voor het gebruik van mobiele telefonie. Op dinsdag 1 oktober organiseren we samen met KPN en het Antennebureau een informatieavond.

• Tijdelijke tentoonstelling Poldergezichten in het gemeentehuis in Groesbeek

(27-08-2019)

Op de eerste verdieping van het gemeentehuis in Groesbeek is een tijdelijke tentoonstelling van Poldergezichten. Komt u de schilderijen bekijken? Dat kan tot eind 2019.

• Kies uw fietsstad 2020 en win een elektrische fiets

(14-08-2019)

De Fietsersbond organiseert ‘Fietsstad 2020’, een landelijke verkiezing waarbij fietsers gevraagd wordt naar hun ervaring met het fietsen in hun eigen stad. Ga nu naar www.fietsstad.nl en vul de enquête in.

Download onze app:

Logo Google Play Logo App store