• Loop mee met de wijkschouw voor een veilig Herwendaal

(14-02-2018)

Afgelopen maanden hebben de inwoners van de wijk Herwendaal (Groesbeek) samen met ons gekeken naar hun wijk. Er was een algemene wijkschouw waarbij onderzocht  werd welke aandachtspunten er zijn. Ook is de toegankelijkheid van de wijk onderzocht. Op woensdag 28 februari lopen we samen met wijkagent Martin de Heus een wijkschouw veiligheid.

• Veel ideeën voor de Kansenkaart Duurzame Energie in Beek

(14-02-2018)

Komen er zonnepanelen of windmolens? En zo ja, waar dan? Deze en andere vragen over hoe we duurzame energie gaan opwekken in de gemeente Berg en Dal staan centraal tijdens ontwerpsessies met inwoners uit onze gemeente. Er zijn al inspirerende bijeenkomsten geweest in Millingen aan de Rijn en in Beek. De volgende ontwerpsessie is op dinsdag 6 maart voor Groesbeek en omgeving. Doet u ook mee?

• Inspraak regeling Doe Mee plus

(14-02-2018)

De gemeente gaat de Doe Mee! regeling uitbreiden. Daarvoor heeft zij een nieuw plan  gemaakt. Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen krijgen naast een geldbedrag ook een vergoeding ‘in natura’.  Tot 1 april 2018 kunt u laten weten wat u van de nieuwe regeling vindt.

• Kinderen ontvangen Voorleesdiploma

(09-02-2018)

Afgelopen maanden deden 15 kinderen mee aan het project De Voorleesexpress. Dit is een project bedoeld voor kinderen van 2 - 8 jaar met een taalachterstand. Vrijwilligers bezoeken de gezinnen thuis, lezen de kinderen voor en spelen samen met hen taalspelletjes.

• Politie wil meer aandacht voor pesten en sexting bij basisschoolkinderen

(09-02-2018)

Het Mobile Media Lab van de politie, een grote vrachtwagen vol computers, komt van 20 t/m 23 februari naar Groesbeek. In het Mobile Media Lab gaat de politie de kinderen van (basis)scholen in Groesbeek uitleg geven over de gevaren van de online wereld. Over online pesten, maar vooral ook over sexting, het sturen van  seksueel getinte foto's of filmpjes via mobiele telefoons of andere mobiele media.

• Evaluatie coalitieprogramma 2015-2018

(09-02-2018)

Het college heeft de behaalde resultaten van het coalitieprogramma 2015-2018 op een nieuwe manier gepresenteerd aan de raad: met een overzichtelijke poster.

• Gratis cursus fondsenwerving voor verenigingen, stichtingen en inwonersinitiatieven

(09-02-2018)

Geld binnenhalen voor uw vereniging, stichting of inwonersinitiatief? Dat kan door fondsenwerving. Maar hoe pakt u dat aan en hoe zorgt u ervoor dat het ook lukt? Kom naar de gratis cursus fondsenwerving.

• Jeu-de-boulesbaan zoekt nieuwe gebruikers

(09-02-2018)

“Ik ben een jeu-de-boulesbaan in Kekerdom. Jarenlang heeft de jeu-de-boulesclub in Kekerdom met veel plezier gebruik van mij gemaakt. Maar nu helaas niet meer. Wie heeft er zin om te komen spelen?”

• EHBO bij (kinder)ongelukken

(09-02-2018)

EHBO Groesbeek organiseert op woensdag 14 maart van 19:30 tot 21:30 uur een gratis avond over EHBO (Eerste Hulp bij Ongelukken) bij baby’s en kinderen. De meeste ongelukken met jonge kinderen gebeuren in en om het huis. Ze raken bekneld tussen de deur, vallen van de trap of verslikken zich in een klein voorwerp. Vooral de eerste minuten na een ongeval zijn belangrijk.

• Duurzaamheidswinkel Enverion open in Beek

(08-02-2018)

Vrijdagmiddag 2 februari opende wethouder Erik Weijers de Enverion pop-up store (een tijdelijke winkel) in Beek. Tijdens de opening waren vier energiebespaarboxen te winnen en een gratis energiescan van de woning.

• Berg en Dal begint met het verstrekken van startersleningen

(07-02-2018)

De afgelopen jaren zijn de woningprijzen fors gestegen. Tegelijkertijd zijn de eisen om een hypotheek te krijgen aangescherpt. Hetzelfde geldt voor de hoogte van de verstrekte hypotheek. Voor veel jongeren is het daardoor erg moeilijk geworden om een eerste woning te kunnen kopen. Om starters op de koopwoningmarkt te ondersteunen heeft de gemeente daarom de Starterslening in het leven geroepen.

• Zonnepanelen of windmolens? Denk met ons mee!

(30-01-2018)

De gemeente Berg en Dal wil in 2050 een klimaatneutrale gemeente zijn. Eén van de stappen om dat te bereiken is het ontwikkelen van de Kansenkaart Duurzame Energie. Daarin kijken we samen met inwoners naar mogelijke plekken voor zonne-energie, windmolens, biomassacentrales en waterkrachtcentrales. Doet u ook mee?

Op 16 januari was de eerste bijeenkomst voor inwoners van Millingen aan de Rijn, Kekerdom, Leuth, Erlecom en omgeving. Zo'n 60 inwoners hebben daar een eerste aanzet gegeven voor een Kansenkaart Duurzame Energie. In Beek en Groesbeek organiseren we vergelijkbare ontwerpsessies. Schuift u ook aan bij onze ontwerptafels bij u in buurt?

• Begroting 2018 gemeente Berg en Dal

(02-11-2017)

Het college van Berg en Dal heeft de begroting 2018 klaar voor behandeling in de gemeenteraad van 2 november 2017. In de begroting staan de inkomsten en uitgaven voor 2018. Waar gaat de gemeente in 2018 geld aan uitgeven? Welke resultaten wil de gemeente bereiken? En waar komt het geld vandaan?

De begroting is een belangrijk document omdat het de basis is voor de keuzes die de gemeente maakt en het dagelijkse werk dat ze doet. De hele begroting vindt u op de website http://programmavan.bergendal.nl/.

• Bespaar deze winter samen energie en win €5.000

(09-10-2017)

Dinsdag 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag start de tiende editie van het HIER Klimaatstraatfeest. Het Klimaatstraatfeest is een landelijke energiebesparingswedstrijd. Het werkt heel simpel. U verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Dat kan bijvoorbeeld met uw buren, maar ook met uw sportclub, vereniging of familie. De groep die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord wint prijzen met een waarde tot wel 5.000 euro.

Download onze app

Logo Google PlayLogo app store