Nieuws

 • Bestrijden eikenprocessierups

  (18-04-2019)

  We zijn woensdagavond 17 april gestart met het bestrijden van de eikenprocessierups. Dat doen we door nematoden in eikenbomen te spuiten. Nematoden zijn natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Het zijn kleine aaltjes. De aaltjes zijn niet schadelijk voor mensen, planten en dieren.

 • Op weg naar onderscheidende lokale producten

  (15-04-2019)

  Op dinsdag 9 april was de bijeenkomst 'Local Food Inspiration'. De gemeenten Berg en Dal en Heumen, ZLTO Rijk van Nijmegen en Harms Hoeve willen dat we meer streekproducten gaan gebruiken. Streekproducten zijn producten die hier worden verbouwd én gegeten.

 • Koninklijke Onderscheiding Rinora Smit-Janssen

  (15-04-2019)

  Op zondag 14 april 2019 kreeg mevrouw C.T.J.M. (Rinora) Smit-Janssen uit Millingen aan de Rijn een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte deze onderscheiding in de pauze van het voorjaarsconcert van Fanfare Ons Genoegen. Mevrouw Smit is benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

 • Onderzoek naar dementie

  (11-04-2019)

  Er zijn steeds meer mensen met dementie, ook in de gemeente Berg en Dal. DementieNet Berg en Dal en de gemeente Berg en Dal vinden het belangrijk dat inwoners geïnformeerd zijn over dementie. We horen graag wat u weet van dementie. Maar ook wat u wil weten over dementie. Vult u onze vragenlijst in?

 • Onderzoek woonwensen

  (11-04-2019)

  Bent u van plan een woning te huren in de gemeente Berg en Dal of gemeente Heumen? Of wilt u hier liever een woning kopen? Wij horen graag uw woonwensen. Doe mee met een onderzoek van de gemeenten, Waardwonen en Oosterpoort. Het onderzoek is vooral gericht op starters en 65-plussers.

 • Wilt u grond die grenst aan uw woning huren of kopen?

  (10-04-2019)

  Soms hebben inwoners een stuk gemeentegrond ongevraagd in gebruik. Ze hebben hun tuin een stukje doorgetrokken, een schuur of schutting op gemeentegrond geplaatst of extra parkeerplaatsen in gebruik. Dit noemen we illegaal grondgebruik en dat is wettelijk niet toegestaan. Het is ook niet eerlijk tegenover inwoners die zich wel aan de regels houden.

 • In de raad van 25 april

  (10-04-2019)

  De raad vergadert op donderdag 25 april 2019. Een onderwerp van de agenda wordt op donderdag 11 april 2019 ook in de carrouselvergadering besproken. Dit gaat over Toekomstplan Museumpark Orientalis.

 • Riolen buitengebied schoongemaakt

  (10-04-2019)

  In ons buitengebied zijn we op dit moment de riolering aan het schoonmaken en controleren. Dit doen we één keer per jaar. De werkzaamheden duren enkele weken.

 • Andere ophaaldagen afval door Pasen en Koningsdag

  (10-04-2019)

  Op Tweede Paasdag maandag 22 april en Koningsdag zaterdag 27 april haalt Dar geen afval op. Op deze feestdagen zijn de milieustraten gesloten.

 • De bewoners van Kemnade Schoonoord

  (10-04-2019)

  Burgemeester Slinkman ging begin dit jaar op bezoek bij de bewoners van Kemnade Schoonoord om kennis te maken. Want al ligt Kemnade Schoonoord in het centrum van Groesbeek, veel bewoners zijn nog onbekend in het dorp. Bij Kemnade Schoonoord wonen 25 (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Vorige keren stonden PSV-fan Ahmet en verzamelaars Truus en René al in deze krant. Deze week is het de beurt aan Jan en Neeldert.

 • Onderzoek afval en wijkonderhoud

  (10-04-2019)

  Afvalbedrijf Dar wil graag weten hoe tevreden inwoners zijn over de afvalinzameling en het wijkonderhoud in onze gemeente. Daarom doet Dar hier elk jaar onderzoek naar. Dit jaar doet de Radboud Universiteit dit onderzoek voor Dar.

 • Gemeentehuis Groesbeek en Loket Millingen 2e Paasdag gesloten

  (10-04-2019)

  Op maandag 22 april zijn het gemeentehuis in Groesbeek en het gemeenteloket in Millingen aan de Rijn gesloten vanwege Tweede Paasdag. Op dinsdag 23 april staan wij weer voor u klaar. Fijne Pasen!

 • Klinkers op Bosweg en nieuw riool in Kwakkenberglaan

  (10-04-2019)

  We hebben het oude versleten asfalt op de Bosweg en een deel van de Zevenheuvelenweg in Berg en Dal vervangen door klinkers. Klinkers passen beter bij het dorpse karakter van de straten. Bovendien wordt er op klinkers minder hard gereden. Zo blijkt uit onderzoek. We hebben ook de verlichting bij de straten vernieuwd.

 • Controle buitengebied

  (10-04-2019)

  Een groot deel van onze gemeente bestaat uit landelijk buitengebied. Het is een prachtig gebied om te wonen, werken en recreëren. Dit willen we graag zo houden. Daarom gaan we (agrarische) bedrijven in het buitengebied bezoeken. We controleren dan of de bedrijven voldoen aan de wetten en regels. Dit doen we samen met andere instanties.

 • Verkiezing Dorpshuis van het Jaar

  (10-04-2019)

  Welk buurthuis in Gelderland is hét bruisende hart van de wijk? Welk dorpshuis brengt het hele dorp op de been? De komende maanden speuren Omroep Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie stad en land af naar de beste dorpshuizen van Gelderland. Op zoek naar het ‘Dorpshuis van het jaar 2019’. Wilt u een dorpshuis aanmelden? Dat kan via www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

 • Vrijwilligers gezocht

  (10-04-2019)

  Vrijwilligers zijn onmisbaar. Ook in de gemeente Berg en Dal. Lijkt het u leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Dan is een van onderstaande vacatures misschien iets voor u.

 • Voorstel over afvalbeleid naar de gemeenteraad

  (28-03-2019)

  Afvalinzameling en verwerking betaalt de gemeente uit de afvalstoffenheffing. De gemeente Berg en Dal wil de lasten voor haar inwoners zo laag mogelijk houden. Daarom bespreekt de gemeenteraad op 25 april 2019 een voorstel om te besparen op afvalinzameling. Het voorstel gaat over het restafval een keer per 4 weken op te halen, het oud papier per 2020 door Dar op te halen zonder inzet van de verenigingen en het inzetten op aparte luierinzameling en -verwerking. Het college wil wel de milieustraten openhouden, ondanks het toegenomen gebruik en de daarmee gepaard gaande hogere kosten.

 • Gewijzigde openingstijden Zwembad de Lubert

  (21-03-2019)

  Tot aan de zomervakantie (juli/augustus 2019) heeft Zwembad de Lubert in Groesbeek gewijzigde openingstijden voor de vrijdagavonden en de zaterdagmiddag.

Archief

Download onze app:

Logo Google Play Logo App store

Sluit venster