• Gemeeentehuis 20 juli gesloten

(19-07-2017)

Het gemeentehuis is donderdag 20 juli gesloten in verband met de Vierdaagse.

• Kermis in Millingen aan de Rijn

(18-07-2017)

Van zaterdag 22 tot en met dinsdag 25 juli is het weer kermis in Millingen aan de Rijn. Hieronder vindt u het programma van de kermis. De kermis heeft gevolgen voor de afvalinzameling, het Kulturhus en het verkeer.

• Gemeente ondersteunt vrijwilligers

(17-07-2017)

De gemeenteraad heeft in juni 2017 de nota Vrijwilligerswerk 2017-2019 vastgesteld. De gemeente vindt vrijwilligers erg belangrijk. Een samenleving niet kan zonder vrijwilligers, zonder mensen die zich inzetten voor bijvoorbeeld een sportvereniging, de buurt en in de zorg. In de nota staat hoe de gemeente vrijwilligerswerk wil ondersteunen en stimuleren.

• Beveiligingsplan Suwinet 2017

(17-07-2017)

De gemeente deelt persoonlijk informatie van inwoners met een aantal organisaties. Het gaat om informatie over arbeidsverleden, loon, uitkeringen en opleiding. Het is natuurlijk heel belangrijk dat het delen van deze ie informatie zorgvuldig gebeurt. Daarvoor heeft de gemeente het Beveiligingsplan Suwinet 2017 vastgesteld U kunt dit plan inzien bij de gemeente.

• Tips voor het beste idee!

(17-07-2017)

Heeft u een bedrijf en een nieuw, creatief idee? Een innovatie, zoals dat zo mooi heet? Doe dan mee aan Het Beste Idee van Berg en  Dal.

• Afsluiting Zevenheuvelenweg Vierdaagse

(17-07-2017)

De Zevenheuvelenweg is tijdens de Vierdaagse tussen Groesbeek en Berg en Dal afgesloten voor doorgaand auto- en motorverkeer. Er geldt ook een parkeerverbod.

• Parkeren Zevenheuvelenweg doortocht Vierdaagse

(11-07-2017)

Van 18 tot en met 21 juli vindt de Vierdaagse plaats. Donderdag 20 juli is de 'dag van Groesbeek'. Om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt, neemt de gemeente op die dag de nodige verkeersmaatregelen. Zo zijn er twee tijdelijke parkeerplekken bij de Zevenheuvelenweg waar u uw auto tegen betaling kunt parkeren.

• Eind juli besluit over verbouwing pastorie Leuth

(11-07-2017)

De parochie in Leuth en de gemeente willen de pastorie Leuth verbouwen tot tijdelijke woonruimte voor 6 statushouders. De parochie heeft hiervoor een omgevingsvergunning aangevraagd bij de ODRN. De bezwarentermijn hiervoor begint eind juli.

• Andere openingstijden en inzameldag tijdens Vierdaagse

(11-07-2017)

Tijdens de Vierdaagse hebben de milieustraten andere openingstijden. Op vrijdag 21 juli wordt er in de hele gemeente ook geen afval ingezameld.

De inzameling van uw huishoudelijk afval verschuift  in de Vierdaagseweek naar een andere inzameldag. Voor meer informatie kijk op www.dar.nl/afvalwijzer of gebruik de Dar app.

• Subsidieplafonds 2018 vastgesteld

(10-07-2017)

De gemeente heeft de subsidieplafonds voor welzijnssubsidies 2018 vastgesteld. U kunt vanaf nu subsidie voor 2018 aanvragen.

Krijgt u al subsidie? Dan ontvangt u binnenkort een aanvraagformulier voor 2018. Weet u dat u uw subsidie ook digitaal kunt aanvragen? We ontvangen uw subsidieaanvraag graag voor 1 september 2017.

Op onze website www.bergendal.nl/accommodatieensubsidiebeleid.nl vindt u meer informatie over het subsidie- en accommodatiebeleid.

• Jury Beste Idee van Berg en Dal

(06-07-2017)

Het college van burgemeester en wethouders heeft 4 juli de jury voor Het Beste Idee van Berg en Dal benoemd. Zij gaan de inzendingen voor Het Beste Idee voor Berg en Dal beoordelen en het college adviseren over de winnaars. In oktober zal dan blijken welke ondernemers de meest vernieuwde ideeën hebben om de concurrentiekracht van de gemeente te versterken.

• Een teek? Pak ‘m beet!

(12-06-2017)

Een teek is een klein bruinzwart spinnetje van ongeveer één tot drie millimeter groot. Een teek kan de ziekte van Lyme veroorzaken. U kunt dit eenvoudig voorkomen. Controleer uzelf en eventueel een ander na een uitstapje in het groen. Vindt u een teek, verwijder die dan zo snel mogelijk. Gebruik een scherp pincet en trek de teek er zo dicht mogelijk bij de huid uit. Onthoud goed waar en wanneer u bent gebeten.

• Extra uren huishoudelijke hulp inkopen 2017

(22-12-2016)
    Foto van schoonmaakartikelen, mop, vaatdoek

Krijgt u via de gemeente Berg en Dal huishoudelijke hulp? Of bent u mantelzorger? Dan kunt u ook in 2017 extra huishoudelijke hulp inkopen. Dit doet u met dienstenvouchers (tegoedbonnen).

Hieronder leest u wie extra huishoudelijk hulp kan inkopen, om hoeveel uren het gaat, wat het kost en wat u moet doen om de uren aan te vragen.

• VNG vrijwilligerspolis

(05-06-2015)

De gemeente Berg en Dal biedt via de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een verzekering aan voor inwoners die vrijwilligerswerk doen.