• Nieuwe lantaarnpalen voor Herwendaal

(16-08-2018)

Het Herwendaal krijgt nieuwe lantaarnpalen met ledverlichting. De oude lantaarnpalen stonden aan één kant van de weg. De nieuwe lantaarnpalen met ledverlichting komen straks aan twee kanten én ze zijn lager. Dit zorgt voor meer licht op straat. Ook komen er op sommige plekken extra lantaarnpalen bij.

• De Boels Ladies Tour komt door gemeente Berg en Dal

(15-08-2018)

Op woensdag 29 augustus is de tweede etappe van de Boels Ladies Tour met start en finish op de Voerweg in Nijmegen. De etappe komt ook door dorpen in onze gemeente heen. Tijdens het passeren van de rensters wordt het verkeer tijdelijk stilgezet. Het gaat hierbij om een oponthoud van maximaal 8 tot 12 minuten.

• Plastic+: plastic, blik en pak samen in de zak!

(15-08-2018)

Kijk! Afval=grondstof. Dat geldt ook voor plastic+: plastic, blik en pak. Dit wordt gebruikt om nieuwe producten van te maken, zoals plastic flessen, speelgoed, blikken en pakken. Inwoners van Berg en Dal scheiden plastic+ al goed, maar het kan nog beter. Daarom geven wij u graag tips.

• De scholen beginnen weer, wees alert in het verkeer!

(15-08-2018)

Op 20 augustus gaan de scholen weer van start. Na de vakantie moet iedereen weer wennen aan het drukke verkeer.  Kinderen gaan voor het eerst in lange tijd weer lopend of op de fiets naar (een nieuwe) school. Let daarom goed op in het verkeer en houd rekening met elkaar.

• Kermis Groesbeek

(08-08-2018)

De kermis in Groesbeek vindt dit jaar plaats van zaterdag 1 september tot en met woensdag 5 september 2018. Hierdoor is het centrum van de Kerkstraat tot aan het Dorpsplein afgesloten. Benieuwd welke attracties er staan? Lees verder.

• Aanmelden voor papieren afvalwijzer 2019

(31-07-2018)

Huishoudens in onze gemeente krijgen vanaf 2019 niet meer automatisch een papieren afvalwijzer toegestuurd. Wilt u de papieren afvalwijzer 2019 toch ontvangen? Dan moet u zich hiervoor aanmelden bij Dar: info@dar.nl, via de website van de Dar www.dar.nl/papierenafvalwijzer of via telefoonnummer 024-3716000. Dit kan tot 1 september 2018.

• Stichting Taxus Taxi haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

(31-07-2018)

De taxus bevat een grondstof voor een medicijn tegen kanker. Daarom haalt Stichting Taxus Taxi gratis snoeiafval op van deze boom. Wie contact opneemt met de organisatie krijgt een gratis tas om het snoeisel in te bewaren. Vervolgens haalt Taxus Taxi het snoeisel aan huis op. Op deze manier draagt u bij aan het duurzaam verwerken van afval.

• Maatregelen woninginbraak

(18-07-2018)

De vakantietijd is weer aangebroken. Terwijl u geniet van uw welverdiende vakantie, kunnen inbrekers toeslaan. Tref maatregelen zodat u geen slachtoffer wordt van een woninginbraak.

Download onze app:

Logo Google Play Logo App store