• Niet zo simpel als het lijkt

(19-09-2017)

Bijna de helft van alle slachtoffers bij woningbranden is ouder dan 65 jaar. Wist u dat? Daarom is het zo belangrijk dat ouderen weten hoe ze brand kunnen voorkomen en hoe ze snel en veilig uit hun woning kunnen vluchten. Burgemeester Slinkman gaat regelmatig met een adviseur van de brandweer bij ouderen op bezoek om hen hiervan bewust te maken. Dit keer waren ze te gast bij Corry Vermeulen uit Beek.

• Bedrijvendag 2017

(18-09-2017)

Na de drukbezochte Bedrijvendag in 2015 wordt op 23 oktober de tweede Bedrijvendag georganiseerd. Tijdens de Bedrijvendag kunt u netwerken met uw collega-ondernemers uit onze gemeente. De tweede Bedrijvendag staat in het teken van innovatie en vindt plaats in de leegstaande scheepswerf in Millingen aan de Rijn.

• Spoorbruggetje Groesbeekseweg afgesloten

(18-09-2017)

Van 20 tot 29 september is de Groesbeekseweg tussen het spoorbruggetje en de overgang met de voormalige Duitse spoorlijn gesloten voor alle verkeer. Ook voor fietsverkeer. De gemeente Heumen is opdrachtgever voor de wegwerkzaamheden aan de Groesbeekseweg.

• Oefening Koninklijke landmacht

(18-09-2017)

In de week van 25 tot en met 29 september 2017 oefenen militairen van de Koninklijke Landmacht in onze gemeente. Het gaat om de oefening “Deining en Doorbraak”.

• Financiële ondersteuning voor ondernemers

(11-09-2017)

Loopt uw onderneming even niet zo goed en heeft u tijdelijk financiële hulp nodig? Of wilt u een bedrijf starten maar heeft u hiervoor niet voldoende geld? Misschien kunt u dan gebruik maken van de Bbz-regeling van de gemeente. Ondernemers uit Berg en Dal krijgen daarmee financiële hulp in de vorm van een lening en/of uitkering.

• Afsluiting Nieuwe Holleweg

(11-09-2017)

De Nieuwe Holleweg is van 18 september tot en met 27 september tussen 7.00 uur en 17.00 uur afgesloten voor al het doorgaande verkeer.

• Doe mee met de Fiets Telweek!

(04-09-2017)

Maandag 18 september begint de derde Nationale Fiets Telweek, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Van 18 tot en met 24 september meten we hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Dit jaar is het ook mogelijk om de routes te beoordelen en ervaringen te delen.

• IGNITE Award voor sociaal ondernemers

(31-07-2017)

Startende ondernemers uit de provincie Gelderland met een goed idee voor sociale verandering kunnen meedoen aan de IGNITE Award.

• Extra uren huishoudelijke hulp inkopen 2017

(22-12-2016)
    Foto van schoonmaakartikelen, mop, vaatdoek

Krijgt u via de gemeente Berg en Dal huishoudelijke hulp? Of bent u mantelzorger? Dan kunt u ook in 2017 extra huishoudelijke hulp inkopen. Dit doet u met dienstenvouchers (tegoedbonnen).

Hieronder leest u wie extra huishoudelijk hulp kan inkopen, om hoeveel uren het gaat, wat het kost en wat u moet doen om de uren aan te vragen.