Nieuws

 • Veiligheidscijfers Berg en Dal geven positief beeld

  (10-10-2018)

  De politiecijfers over de eerste helft van 2018 laten voor onze gemeente een positief beeld zien. Er zijn minder meldingen van  woninginbraak, diefstallen van voertuigen (auto, bromfiets, fiets), geweld en jeugdoverlast dan voorgaande jaren. En de politie heeft meer woninginbraken opgelost. We hopen dat we deze lijn in de tweede helft van 2018 kunnen voortzetten. U kunt daar als inwoner aan bijdragen.

 • Herfstvakantie-rooster zwembad De Lubert Groesbeek

  (10-10-2018)

  Van 15 tot en met 21 oktober is het weer herfstvakantie. Zwembad de Lubert in Groesbeek heeft aangepaste openingstijden.

 • Herstel oorlogsmonument Beek

  (10-10-2018)

  Op begraafplaats De Geest in Beek heeft de Oorlogsgravenstichting een bijzonder oorlogsgraf opgeknapt. Het is een uniek graf omdat het gemaakt is van terracotta (roodgebakken klei). Zulke graven zijn er niet veel in Nederland.

 • Aantal uitkeringsgerechtigden daalt

  (10-10-2018)

  Het aantal uitkeringsgerechtigden in gemeente Berg en Dal daalt. De afgelopen jaren is een duidelijke ontwikkeling zichtbaar waarbij steeds meer mensen met een uitkering een baan vinden. In de eerste helft van 2018 hebben 64 van hen een betaalde baan gevonden.

 • Financiële ondersteuning voor ondernemers

  (10-10-2018)

  Loopt uw bedrijf even niet zo goed en heeft u tijdelijk financiële hulp nodig? Of wilt u een bedrijf starten maar heeft u hiervoor niet genoeg geld? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van de Bbz-regeling van de gemeente. Met de regeling kunnen ondernemers uit de gemeente Berg en Dal financiële ondersteuning krijgen door een lening en/of een uitkering.

 • Eerste geboortecadeau uitgereikt

  (09-10-2018)

  Op 8 oktober hebben de ouders van Zahraa het eerste geboortecadeau ontvangen van burgemeester Mark Slinkman.

 • Uit de raad van 27 september 2018

  (04-10-2018)

  De gemeenteraad sprak donderdag 27 september onder andere over de Spoorlaan, een melkverwerkend bedrijf aan de Dennenkamp en speelplekken.

 • Meer streekproducten in Berg en Dal

  (04-10-2018)

  De gemeente Berg en Dal heeft subsidie gekregen om meer streekproducten te gaan gebruiken en produceren. Streekproducten zijn producten die we hier verbouwen én eten. De plaatselijke groenteboer verkoopt  bijvoorbeeld de aardbeien van de fruitteler uit het dorp. En de bakker gebruikt voor zijn brood de granen van een plaatselijke boer.

 • Gouden prijs voor gemeente Berg en Dal

  (04-10-2018)

  Tijdens het Wereld Toerisme Event op 27 september in Nijmegen ontving de gemeente Berg en Dal een Green Destinations Gold Award. Dit betekent dat Berg en Dal een duurzame toeristische bestemming is.
   

 • Heeft u moeite met rondkomen?

  (04-10-2018)

  Rondkomen met een laag inkomen is niet makkelijk. Daarom zijn er voor inwoners met een laag inkomen verschillende regelingen:

 • Nieuw budget voor subsidie energiebesparende maatregelen

  (04-10-2018)

  Donderdag 27 september heeft de raad besloten extra geld beschikbaar te maken voor de subsidie energiebesparende maatregelen. Voor dit jaar is er weer € 250.000 beschikbaar en voor 2019 € 500.000.

 • ‘Hup in de benen’- valpreventiemaand van start

  (04-10-2018)

  De kans om te vallen stijgt met de leeftijd. Als mensen genoeg bewegen, is de kans op vallen kleiner. Daarom is oktober uitgeroepen tot de ‘Hup in de benen’-maand. In deze maand zijn er verschillende activiteiten rond bewegen en het voorkomen van vallen. Kijk op http://hupindebenen-gelderlandzuid.nl voor de activiteiten.

 • Wegafsluitingen Ubbergse Holleweg en de Jan Dommer van Poldersveldtweg

  (04-10-2018)

  Vanwege onderhouds- herstelwerkzaamheden sluiten wij de Ubbergse Holleweg en de Jan Dommer van Poldersveldtweg af voor alle verkeer met uitzondering van fietsers.

 • Glasvezel in buitengebied

  (02-10-2018)

  Er zijn op dit moment twee bedrijven die inwoners in het buitengebied benaderen met aanbiedingen voor hun glasvezels (snel internet). Dit zijn Digitale Stad Berg en Dal en Glasvezel Buitenaf. Glasvezel komt voor inwoners in het buitengebied hierdoor binnen handbereik. Inwoners moeten zelf beslissen of ze glasvezel willen en met welk bedrijf ze in zee willen gaan.

 • De Bruuk Groesbeek afgesloten

  (26-09-2018)

  Van maandag 8 oktober tot en met vrijdag 19 oktober sluiten we een gedeelte van de Bruuk in Groesbeek af voor doorgaand verkeer. We vervangen daar een pompput en een duiker (buis onder de weg). U wordt omgeleid.

  Voor vragen kunt u contact opnemen met gemeente Berg en Dal via het telefoonnummer 14024 of gemeente@bergendal.nl.

 • Bladbakken

  (25-09-2018)

  In de week van 8 oktober plaatst de gemeente op verschillende plekken speciale bladbakken. U kunt deze gebruiken voor (uw) bladafval. Niet voor snoeiafval, boomstronken of coniferen. Die horen thuis in de gratis gft-container, of u levert het gratis in bij de milieustraat. Ook plastic (huisvuil)zakken horen niet in de bladcontainer.

  De gemeente plaatst een bladbak als bomen van de gemeente zorgen voor heel veel bladoverlast in tuinen van inwoners en in de openbare ruimte die daar direct aan grenst. We legen de bladbakken regelmatig. U hoeft hier niet voor te bellen.

 • Stoppen met roken? Doe mee met Stoptober!

  (19-09-2018)

  Voor het vijfde jaar op rij staat de maand oktober in het teken van Stoptober. Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Doet u ook mee?

 • Beweeg- en Vitaliteitsmarkt Ooij

  (19-09-2018)

  Goed zorgen voor lichaam en geest is belangrijk voor iedereen, maar zeker voor de senioren. Daarom organiseren we op donderdag 18 oktober een beweeg- en vitaliteitsmarkt in Ooij.

 • Fietsen voor de voedselbank

  (29-08-2018)

  Fietsen is leuk en gezond! Het draagt bij aan een beter leefmilieu en minder files. Alsof dat nog niet genoeg is, kunt u nu ook fietsen voor een goede doel. Download de app Ring-Ring en fiets samen met andere inwoners van Berg en Dal zoveel mogelijk kilometers bij elkaar.

  Als de inwoners van Berg en Dal samen 10.000 kilometer bij elkaar fietsen, gaat er een mooi geldbedrag naar de lokale voedselbank. Alle fietskilometers van, naar en in Berg en Dal tellen automatisch mee.

Archief

Download onze app:

Logo Google Play Logo App store

Sluit venster