• Herdenkingen 4 mei in de gemeente Berg en Dal

(18-04-2018)

Ook dit jaar herdenkt de gemeente Berg en Dal dat Nederland op 4 mei 1945 bevrijd werd. Er zijn herdenkingen op de Canadese Erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek en in de kernen Berg en Dal, Beek, Leuth, Ooij en Millingen aan de Rijn.

• Kinderen stemmen over nieuwe speelplek Hamersveld

(18-04-2018)

Op woensdag 25 april mogen alle kinderen van 12 jaar en jonger die in het dorp Berg en Dal wonen, kiezen welke speeltoestellen er komen op Speelplek Hamersveld. Tussen 14.00 en 19.00 uur kunnen zij in Dorpshuis Kerstendal hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Alle kinderen ontvangen binnenkort thuis een brief met een stempas.

• Andere inzameldagen door Koningsdag

(18-04-2018)

Op vrijdag 27 april (Koningsdag) haalt Dar geen afval op. Op deze feestdag zijn de milieustraten gesloten. De inzameling van uw huishoudelijk afval verschuift naar een andere inzameldag. Voor meer informatie kijk op www.dar.nl/afvalwijzer. U kunt ook de Dar app downloaden.

• Heeft u de Dar app al?

(11-04-2018)

Wist u dat u uw persoonlijke afvalwijzer kunt opzoeken op de app van de Dar? In de afvalwijzer vindt u informatie over de inzameldagen en aanbiedregels. Wanneer leegt Dar bijvoorbeeld uw gft-container en wat mag er in de papiercontainer?

• Overzicht vervoer in gemeente Berg en Dal

(11-04-2018)

Of u nu wilt meedoen aan activiteiten of een bezoek wilt brengen aan een kennis, het is niet altijd eenvoudig om er te komen. Om u te helpen hebben we alle vervoersmogelijkheden in de gemeente Berg en Dal op een rijtje gezet. Op de lijst met vervoersmogelijkheden vindt u het openbaar vervoer, het doelgroepenvervoer en ook het vervoer door vrijwilligers in de dorpen. Bij alle vervoersmogelijkheden staat vermeld wat het is, waar het is, voor wie het is en hoe u contact kunt opnemen.

• Zorgeloos op vakantie in het Rijk van Nijmegen

(11-04-2018)

Op dinsdag 24 april van 14.00 tot 16.30 uur is er een gratis event Zorgeloos op vakantie. Over toegankelijk toerisme in de regio en de economische kansen daarvan voor ondernemers. De bijeenkomst is in Hotel Erica, Molenbosweg 17 in Berg en Dal. Meld je aan!

• Cursus nodig om uw vrijwilligerswerk beter te kunnen doen?

(11-04-2018)

Een samenleving kan niet zonder vrijwilligers. Mensen die zich inzetten voor een sportvereniging, voor de leefbaarheid in de buurt, in de zorg en bij de welzijnsactiviteiten. De gemeente vindt vrijwilligers erg belangrijk en wil hen ondersteunen bij hun vrijwilligerswerk. Onder andere door het aanbieden van cursussen.

• Informatieavond zwerfafval opruimen

(05-04-2018)

We wonen in een van de mooiste gemeenten van Nederland. Helaas raakt onze omgeving steeds meer vervuilt met zwerfafval. Hier willen we samen met inwoners iets aan doen. Daarom organiseren we op woensdag 18 april en 25 april een informatieavond over zwerfafval opruimen. Komt u ook?

• Initiatieven jeugd; wat hebben we bereikt

(04-04-2018)

In februari 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders het Uitvoeringsplan Jeugd vastgesteld. In dit plan staan initiatieven en acties voor de jeugd. Na twee jaar is het tijd voor een terugblik: wat is er allemaal bereikt voor de jeugd en wat moet er nog opgepakt worden?

• Wegwerkzaamheden Derde Baan Groesbeek

(27-03-2018)

Op dinsdag 3 april om 7.00 uur starten we met wegwerkzaamheden aan de Derde Baan in Groesbeek. Deze werkzaamheden duren tot en met 25 mei 17.00 uur. Om het werk veilig te kunnen uitvoeren is de Derde Baan dagelijks tussen 7.00 en 17.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer.

De Klos, bedrijven, campingplaatsen en de woningen aan de Derde Baan blijven bereikbaar.

• Ontwikkeling Hulsbeek als bedrijventerrein en parkeerplek voor vrachtwagens

(21-03-2018)

Wij willen de Hulsbeek in Groesbeek ontwikkelen als nieuw bedrijventerrein. De Hulsbeek ligt tussen de Hulsbroek en sporthal Heuvelland. Vooral lokale bedrijven krijgen hier de ruimte. We willen ook een gedeelte inrichten als parkeerplek voor vrachtwagens. Heeft u of uw bedrijf behoefte aan zo’n parkeerplek? Doe dan mee met het onderzoek hiernaar!

• Start nieuwe zwemlessen zwembad de Lubert op 23 april 2018

(21-03-2018)

Vanaf 23 april 2018 start zwembad de Lubert aan de Cranenburgsestraat 23 D in Groesbeek met nieuwe zwemlessen. Het zwembad is het enige bad in de hele gemeente waar les gegeven wordt volgens de landelijke normen van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Dit houdt in dat uw kind veilig leert zwemmen.

Download onze app:

Logo Google Play Logo App store