Nieuws

 • Testen op corona

  (02-06-2020)

  Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. De test kan aantonen of u het coronavirus op het moment van afnemen heeft. Daarom heeft het alleen zin om te testen bij klachten.

 • Vragen en antwoorden over corona

  (27-05-2020)

  We merken dat inwoners regelmatig vragen hebben over de coronamaatregelen. Wat mag er wel en wat mag niet?

 • Nieuwe maatregelen ondersteunen lokale economie

  (27-05-2020)

  Om lokale ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis heeft de gemeente Berg en Dal besloten de bestaande maatregelen te verlengen en uit te breiden.

 • Hoe wilt u benaderd worden door de gemeente? Vul 2 korte vragenlijsten in!

  (26-05-2020)

  Hoe wilt u door een gemeente benaderd worden? Vul voor 7 juni twee korte vragenlijsten in.

 • Kennismaken met... Ria Barber

  (25-05-2020)

  De komende tijd maken we kennis met een aantal raadsleden. Na de verkiezingen in maart 2018 is de samenstelling van de gemeenteraad veranderd. De raad heeft al veel besluiten genomen. Enkele raadsleden willen zich aan u voorstellen. Deze keer Ria Barber.

 • Bijeenkomsten gemeenteraad tot aan zomervakantie

  (25-05-2020)

   De gemeenteraad  vergadert tot het zomerreces digitaal

 • Wethouder Annelies Visser bezoekt school

  (21-05-2020)

  Hoe zijn de scholen en kinderopvang de afgelopen maanden omgegaan met de coronamaatregelen? En hoe hebben ze het geregeld nu ze weer open zijn sinds vorige week?

 • Aanleg verkeersdrempel Mooksebaan Groesbeek

  (20-05-2020)

  De Mooksebaan in Groesbeek is afgesloten van maandag 8 t/m vrijdag 19 juni. We maken een verkeersdrempel in de Mooksebaan bij het kruispunt Mooksebaan/Rijlaan. 

 • Werkzaamheden Mooksestraat/Binnenveld lopen uit

  (20-05-2020)

  In de Mooksestraat en Binnenveld in Groesbeek gaan we de riolering vervangen. We zijn op 30 april gestart met de werkzaamheden. Eerst hebben we een gedeelte van het asfalt verwijderd. Daarna zijn de nutsbedrijven begonnen met het vervangen van kabels en leidingen. Helaas lopen de werkzaamheden uit.

 • Waarschuwing voor de eikenprocessierups

  (20-05-2020)

  In de maanden mei, juni en juli kunt u op eikenbomen behaarde rupsen aantreffen. Dit zijn eikenprocessierupsen. De rupsen maken grote nesten op de stammen en takken van eikenbomen. Na contact met de brandharen van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. Blijf uit de buurt van bomen waarin de eikenprocessierupsen zitten. 

 • Wilt u uw dak (laten) isoleren?

  (20-05-2020)

  Door uw huis beter te isoleren, woont u comfortabeler, zorgt u voor minder CO2-uitstoot en daalt uw energierekening. De kosten zijn vaak lager dan veel mensen denken.

 • Valse brieven, e-mails en sms’jes in omloop

  (19-05-2020)

  Er zijn valse brieven, e-mails en sms’jes in omloop uit naam van Munitax. Munitax of het gemeentelijk belastingkantoor lijken de afzender van deze berichten te zijn, maar zijn dat niet. Vertrouwt u de afzender van een brief, e-mail of een telefoontje niet? Neem dan altijd contact op met Munitax. Dit kan op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur via telefoonnummer 024 678 0962.

 • Bewaar textiel nog even thuis

  (15-05-2020)

  Veel inwoners ruimen in deze tijd hun kledingkast op. Dat is goed te merken. De textielcontainers zitten vol.  En verwerkers kunnen de hoeveelheid textiel helaas niet aan. Daar komt nog bij dat de textielmarkt nu voor een groot deel stil ligt. Bewaar textiel daarom nog even thuis. Voorkom dat het verbrand wordt als restafval.

 • Inwoners mogen meedenken over onderzoeksonderwerpen Rekenkamercommissie

  (12-05-2020)

  Inwoners van de gemeente Berg en Dal kunnen bij de gemeentelijke Rekenkamercommissie aangeven wat zij onderzocht willen hebben. De commissie doet onderzoek naar goed bestuur in de gemeente.

 • Budget subsidie voor energiebesparen op

  (11-05-2020)

  Sinds maart 2018 kon u subsidie krijgen als u uw huis isoleert of zonnepanelen aanschaft. De raad van de gemeente Berg en Dal had daarvoor €1.000.000 beschikbaar gesteld. Het subsidiebedrag dat de gemeenteraad beschikbaar heeft gesteld is nu volledig gebruikt. Dit betekent dat de gemeentelijke subsidieregeling voor energiebesparen op is. Maar investeren in verduurzaming van uw eigen woning loont nog steeds en kan ook met subsidie. Inmiddels zijn er namelijk nieuwe landelijke mogelijkheden.

 • Actualisatie Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Gelderland-Zuid

  (10-05-2020)

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 9 mei 2020 de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid aangepast en vastgesteld. De versoepeling voor buitensport, contactberoepen en bibliotheken zijn verwerkt.

 • Stap voor stap. Wat kan wanneer? (Corona)

  (07-05-2020)

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

 • Gemeente start ondernemersspreekuur

  (01-05-2020)

  De gemeente Berg en Dal start vanaf 7 mei met een telefonisch ondernemersspreekuur. Ondernemers uit de gemeente Berg en Dal kunnen bij het spreekuur terecht met al hun vragen en zorgen over de coronacrisis.

 • Hout stoken tijdens de coronacrisis? Liever niet!

  (22-04-2020)

  Mensen met longklachten of gevoelige luchtwegen lopen extra risico als zij besmet raken met het coronavirus. Zij zijn in deze tijd dan ook nog meer dan veel anderen aan huis gebonden. Deze mensen hebben er vaak last van als hun buren hout stoken. Wilt u uw buren helpen? Zet ze dan niet in de rook en laat voorlopig uw houtkachel, open haard of vuurkorf uit.

 • Provincie steunt sociale initiatieven in coronatijd

  (22-04-2020)

  COVID-19 (het coronavirus) zet de samenleving onder grote druk. Breng jij mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? En doe je dat samen met anderen? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten.

 • Brief burgemeester: Corona, de wereld op zijn kop

  (14-04-2020)

  Lees de brief van burgemeester Mark Slinkman over de coronacrisis. 

 • Actualisatie noodverordening coronavirus - 1 april

  (02-04-2020)

  Sinds 1 april geldt in het gebied van de Veiligheidsregio Gelderland Zuid een aangepaste noodverordening. De vorige verordening van 26 maart komt daarmee te vervallen. De noodverordening is geactualiseerd en vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls.

 • Werken aan de openbare ruimte tijdens de coronacrisis

  (30-03-2020)

  De gemeente Berg en Dal werkt dagelijks aan de openbare ruimte. We leggen bijvoorbeeld straten, fietspaden en verlichting aan. Dit doen we samen met aannemers. Van de regering mogen aannemers hun werk voorlopig blijven doen. Ze moeten zich wel houden aan veiligheidsvoorschriften. De werkzaamheden van nutsbedrijven Vitens (water) en Liander (stroom en gas) bij u in huis gaan voorlopig níet door.

 • Hulplijn coronavirus

  (26-03-2020)

  Overheid, gemeenten en organisaties hebben ingrijpende maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. Voor iedereen in Nederland heeft dit grote gevolgen. De huidige situatie brengt onzekerheden, vragen en soms ook spanningen met zich mee. Wilt u uw verhaal kwijt? Of heeft u vragen? Dan bieden wij een luisterend oor. We geven informatie en advies en als het nodig is ondersteunen we u.

 • Maatregelen wijkonderhoud Dar door coronavirus

  (26-03-2020)

  De gemeente Berg en Dal en Dar nemen door het coronavirus maatregelen voor wijkonderhoud. Dit betekent dat Dar helaas niet al het werk voor grijs en groen kan uitvoeren. Door het coronavirus en de RIVM-richtlijnen zijn er minder mensen beschikbaar om het werk te doen. Samen met Dar doet de gemeente haar best om met de mensen en middelen die zij hebben, uw leefomgeving netjes te houden. Ondanks alle inspanningen lukt dit waarschijnlijk de komende tijd helaas niet overal. 

 • Welke informatie over corona vindt u waar en wie kan u daarvoor bellen?

  (24-03-2020)

  Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk waar u deze informatie vindt en wie u daarvoor kunt bellen. 

 • Eerste inwoner gemeente Berg en Dal overleden aan coronavirus

  (23-03-2020)

  Vanmiddag 23 maart heeft GGD Gelderland-Zuid de burgemeester van de gemeente Berg en Dal in kennis gesteld van het overlijden van een inwoner van zijn gemeente aan het coronavirus. Het gaat om een 69-jarige man. Hij is overleden in het Nijmeegse Radboud UMC.

 • Documenten gemeente thuisbezorgd

  (23-03-2020)

  Vanwege het coronavirus laat de gemeente Berg en Dal vanaf dinsdag 24 maart alle reisdocumenten, rijbewijzen en gehandicaptenparkeerkaarten thuisbezorgen. Dit is een tijdelijke maatregel om de gezondheid van onze inwoners en werknemers te beschermen.

 • Sociaal Team Berg en Dal anders bereikbaar

  (17-03-2020)

  Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland neemt toe. Medewerkers van het sociaal team hebben veel contact met kwetsbare inwoners. Daarom nemen wij maatregelen om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Daarbij volgen we richtlijnen van het RIVM en de gemeente.

 • Afhaal en catering voor bestaande horecagelegenheden toegestaan

  (17-03-2020)

  Gemeente Berg en Dal staat afhaal en catering voor bestaande horecagelegenheden toe. Dinsdag 17 maart gaf burgemeester Slinkman toestemming aan de bestaande horeca om eten thuis te gaan bezorgen. Ook afhalen is mogelijk.

Archief

Pagina opties