23 duurzame appartementen Kloosterpad-West Groesbeek

Tussen de Spoorlaan en het Kloosterpad in Groesbeek komen 23 koopappartementen. Het Kloosterpad wordt een fiets-voetpad. De gemeente en ontwikkelaar Peter Kaal ondertekenden op 30 juni de koop- en realisatieovereenkomst voor de locatie.

Wat is het plan?

De locatie tussen de Spoorlaan en het Kloosterpad wordt ook wel ‘de blokhut’ genoemd. Op deze plek staat nu namelijk een gebouw met een houten gevel. Op deze locatie komen twee appartementengebouwen met ieder een eigen ondergrondse parkeergarage. De garages staan via een tunnel met elkaar in verbinding. De ingang is aan de kant van de Spoorlaan. In het gebouw aan de Spoorlaan komen 12 koopappartementen vanaf 95 m². In het gebouw aan de kant van de Mallemolen komen 11 koopappartementen vanaf 75 m². Alle appartementen zijn levensloopbestendig.

Kloosterpad wordt fiets- en voetpad

Het Kloosterpad tussen de Spoorlaan en de Mallemolen wordt een fiets- en voetpad. Zo ontstaat er een goede, veilige route voor voetgangers en fietsers tussen het centrum en de wijken aan de zuidkant van Groesbeek. Dit als alternatief voor de drukke route Dorpsstraat – Pannenstraat – Herwendaalseweg.

Duurzaamheid

Op de locatie komt een duurzaam bouwplan met energiezuinige en gasloze appartementen. Ook past de ontwikkelaar verschillende duurzame bouwmaterialen toe, zoals isolatie uit herwinbare natuurproducten en CO2-reducerende dakbedekking. De kunststof kozijnen komen van een leverancier die zo veel mogelijk circulair produceert.

Doordat volledig ondergronds wordt geparkeerd, is er ruimte om tussen de twee appartementengebouwen een parkje voor de toekomstige bewoners aan te leggen. Daarin komen diverse hagen, bomen en borders met vaste planten. De ontwikkelaar wil deze ruimte ecologisch waardevol inrichten. Zo wil hij inheemse plantensoorten gebruiken die goed tegen droogte kunnen en aantrekkelijk zijn voor vogels en insecten. De groene inrichting van het gebied voorkomt hittestress op de gebouwen, zorgt voor een goede waterberging en versterkt de biodiversiteit in het centrum.

Wethouder Nelson Verheul: “Dit is een prachtig resultaat voor onze inwoners en het centrum van Groesbeek. Zowel nieuwe woningen voor starters als ouderen; betaalbaar en duurzaam.”

En daarna?

De ontwikkelaar heeft de omgevingsvergunning aangevraagd. De procedure duurt een aantal maanden. Als alles volgens planning loopt verwacht de ontwikkelaar in het vierde kwartaal van dit jaar te starten met de verkoop. De bouw start als de verkoop voorspoedig verloopt.

Pagina opties