Berg en Dal in top 100 van meest duurzame bestemmingen

Dit item is verlopen op 21-10-2020.

De gemeente Berg en Dal staat in de top 100 van meest duurzame bestemmingen van de wereld! De organisator van de wedstrijd, Green Destinations, maakte dit bekend op 6 oktober tijdens één van de (online) Global Green Destinations Days.

Green Destinations organiseerde dit jaar de 6e editie van de duurzame top 100 wedstrijd. Doel van de wedstrijd is dat toeristische bestemmingen elkaar inspireren met goede duurzame voorbeelden.

Green Destinations Award; van goud naar platina

De gemeente heeft in 2018 ook meegedaan aan het Green Destinations programma. Toen ontvingen we een Gouden Award. De afgelopen twee jaren hebben we met allerlei partijen hard gewerkt aan het verder verduurzamen van de bestemming Berg en Dal. Deze inspanningen zijn op 6 oktober beloond met zowel een Platina Award als een plek in de top 100 van duurzame bestemmingen.

Het juryrapport

De jury van Green Destinations geeft in haar rapport onder andere aan dat ze heel positief is over de nauwe samenwerking tussen de gemeente, inwoners en ondernemers. Met name de samenwerking met de Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal is en blijft belangrijk voor de verdere ontwikkeling naar een duurzame toeristische bestemming.

De betrokkenheid van inwoners en ondernemers blijkt bijvoorbeeld uit de Berg en Dalse Kroegjesroute, de Landschapsparade, de Dorpsommetjes en de verkiezing Wandelgemeente van het Jaar. Ook de vele activiteiten rondom 75 jaar Herdenking en Vrijheid, de Herinneringsroute Thornsche Molen en de Wederopbouwroutes zijn goede voorbeelden van betrokkenheid van inwoners.

Toegankelijke gemeente

Wat de jury ook positief heeft beoordeeld, is dat de gemeente Berg en Dal een toegankelijke toeristische bestemming wil zijn. Binnen het project Zorgeloos op vakantie (www.zorgeloosopvakantie.nl) stimuleren we ondernemers om hun bedrijf toegankelijker te maken. Ook stimuleren we het (bekend)maken van rolstoeltoegankelijke routes en uitjes.

Hoe gaan we verder?

We gaan de komende jaren samen met andere partijen door met het verder verduurzamen van de bestemming Berg en Dal. Over 2 jaar laten we Green Destinations opnieuw beoordelen of we de goede stappen hebben gezet. Wie weet worden we dan weer beloond voor onze inspanningen!

Informatie

Wilt u meer informatie over Green Destinations of heeft u vragen? Stuur dan een bericht aan Martine Norden (m.norden@bergendal.nl).