Bespaar deze winter samen energie en win €5.000

Dinsdag 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag start de tiende editie van het HIER Klimaatstraatfeest. Het Klimaatstraatfeest is een landelijke energiebesparingswedstrijd. Het werkt heel simpel. U verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Dat kan bijvoorbeeld met uw buren, maar ook met uw sportclub, vereniging of familie. De groep die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord wint prijzen met een waarde tot wel 5.000 euro.

Hoe werkt het?

Als u zich aanmeldt krijgt u toegang tot de website www.klimaatstraatfeest.nl. Hier staan tal van energiebesparende acties die u kunt uitvoeren. Voor elke actie verdient u een bepaald aantal klimaatpunten. Omdat de gemeente Berg en Dal partner is van het Klimaatstraatfeest starten deelnemers uit onze gemeente de wedstrijd met een voorsprong van maar liefst 500 punten. De wedstrijd loopt tot en met 31 maart 2018.

Wethouder Erik Weijers: “Het klimaat verandert onnatuurlijk snel! Daar moeten we samen iets aan doen. Helpt u mee?”

Wonen zonder aardgas

Deze jubileumeditie van het Klimaatstraatfeest staat in het teken van aardgasvrij wonen. Bijna alle Nederlandse huizen zijn aangesloten op het gasnet. Maar om aan de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te voldoen, moeten we allemaal van het aardgas af. Deelnemers die meedoen met het Klimaatstraatfeest komen alvast voorzichtig in aanraking met de eerste stappen naar een aardgasvrij huishouden en leren meer over de verschillende duurzame alternatieven voor verwarmen, koken en warm water.

Kijk voor aanmelden en meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl.