Burenruzie voorkomen

Dit item is verlopen op 22-05-2019.

Burenruzies komen in iedere buurt voor. Ze ontstaan vaak door overlast. De ene buur doet of heeft iets dat de andere buur vervelend vindt. Bijvoorbeeld harde muziek draaien. Hoe kunt u dit soort dingen bespreekbaar maken? En wat kunt u doen als u er niet uit komt?

Ga met elkaar in gesprek

Ga het gesprek aan met elkaar! Blijf rustig en beheerst en vertel waarvan u overlast ervaart. Kijk of u samen tot een oplossing kunt komen. Voorkom dat een irritatie een dagelijkse ergernis wordt.

Komt u er niet uit?

Komt u er samen met de ander niet uit? Dan kunt u hulp vragen. Meld overlast bij de gemeente, vraag buurtbemiddeling om begeleiding of schakel de wijkagent in.

• Meld overlast openbare ruimte bij de gemeente
    Ervaart u overlast in de openbare ruimte door bijvoorbeeld afval, vernieling of andere hinderlijke situaties. Dan kunt u dat melden bij de gemeente via telefoonnummer 14 024.
  • Meld acute overlast bij de politie
    Ervaart u acute overlast die niet levensbedreigend of spoedeisend is? Meld dit dan bij de politie via telefoonnummer 0900 - 88 44. Loopt de situatie uit de hand of is de overlast dusdanig dat elke seconde telt? Bel dan direct 1-1-2.
  • Vraag de wijkagent om raad
    De wijkagent is het aanspreekpunt van de politie in uw buurt en kan u voorzien van tips over hoe om te gaan met overlastsituaties. In de gemeente Berg en Dal zijn zes wijkagenten actief. U kunt hen bereiken via telefoonnummer 0900 – 8844. U kunt ook een contactformulier invullen op www.politie.nl.
  • Vraag begeleiding door Buurtbemiddeling
    Het is belangrijk dat het contact met uw buren goed blijft. Wanneer met elkaar praten niet meer lukt, kunt u terecht bij de Buurtbemiddeling. U gaat dan onder begeleiding van een buurtbemiddelaar nogmaals het gesprek aan. Contact opnemen met de coördinator vrijwillige buurtbemiddeling kan via 088 - 00 11 333 of buurtbemiddelingbergendal@sterker.nl.

Download onze app:

Logo Google Play Logo App store