Coronavirus en de gevolgen voor de bijeenkomsten gemeenteraad

Vanwege de uitbraak van het coronavirus worden er wereldwijd maatregelen getroffen. Dit wordt gedaan om snelle verspreiding van het virus tegen te gaan. Voor de bijeenkomsten van de gemeenteraad van Berg en Dal heeft dit ook gevolgen.

Alleen vergaderen als het nodig is

Uitgangspunt voor de komende weken is dat de gemeenteraad alleen vergadert wanneer dit nodig is. De kans bestaat dat vergaderingen zonder publiek plaatsvinden, maar wel te volgen zijn via internet. Ook worden de adviezen en richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gevolgd.

Vervallen

Er is besloten om de komende carrousel- en raadsvergadering te laten vervallen. De radenbijeenkomst in Lent over de regionale samenwerking gaat ook niet door. In de tabel hieronder staan de maatregelen op een rij.

Datum Soort vergadering Maatregel
19 maart 2020 Carrouselvergadering Berg en Dal Vervallen
23 maart 2020 Radenbijeenkomst regionale samenwerking Vervallen
2 april Raadsvergadering Berg en Dal Vervallen

Hoe verder?

Het kabinet heeft besloten dat de landelijke maatregelen vooralsnog gelden tot en met 6 april 2020. Het kan zijn dat dit wordt verlengd. Om te bepalen of bijeenkomsten van de gemeenteraad die gepland zijn ná 6 april door kunnen gaan, en op welke manier, worden de landelijke ontwikkelingen in de gaten gehouden.

Wij houden u daarvan op de hoogte